Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2014 21:06
ovecka

XXX.XXX.31.130

Letos jsou husy české samé překvapení. Nejdříve jedna husa nevylíhla housata (jako kdyby byla chladnější, housata vyvinutá a ani se nenaklubala) a přitom měla lepší hnízdo a seděla pevněji než druhá. Teď po 6 týdnech si houser umanul, že ze 7 housat 3 nechce a odhání je od ostatních, docela ostře. Ještě jsem se s něčím takovým nesetkala. Uvidím zítra a jestli se to nesrovná, budu je muset oddělit.
Nakonec si jedna z husí někde asi poranila nohu a má v ní zánět. Dávám jí ATB a leduji nohu. Fakt sranda. smajlík Dana

22.5.2014 09:15
ovecka

XXX.XXX.171.70

Tak houser se postupně uklidňuje, ale stejně ta 3 housata ve své blízkosti moc nechce. ale už je mírnější a ti tři chudáci se mu už vyhýbají. Aspoň, že je netyranizuje v husníku.
Husa se dnes začala na nohu stavět, tak snad to zvládne. Veterinář to tipoval asi dobře. Nasadili jsem Enrogal v dávce 3ml 2x denně přímo do zobáku. Měla jsem dávat do vody, ale moc nepila a bylo potřeba, aby dávku měla v sobě. Podle trusu už i žrala a dnes se hlásila, že jde taky ven. Ale má smůlu, musí být v klidu. Ledovat se dnes asi moc nedá, ráno se se mnou prala při podávání léku.
Mám radost, že se zlepšuje. Je velice pěkná a bylo by škoda o ni přijít. smajlík Dana

22.5.2014 12:13
vendelin28

XXX.XXX.38.146

Dobry den paní Dano prosím o radu dal jsem k měsíčním housatům desetidení a ty starší je štípou tak jem je zas oddělil není náhodou nějaky figl abych je nemusel oddělovat třeba něčím postříkat nebo tak něco děkuji předem za každou radu Honza.smajlík

22.5.2014 15:22
ovecka

XXX.XXX.31.130

Vzhledem k tomu, že čich není prioritní ptačí smysl, tak postříkat nemá cenu. Ptáci se orientují hlavně zrakem a sluchem. Dokud budou housata vypadat jinak (malá, žlutá, nemotorná), je problém je spojit. Navíc měsíční a úplně malá mají jiné nároky na teplotu, tak ani z tohoto hlediska to není vhodné. Určitě je držte alespoň tak 3-4 týdny oddělené a potom přes pletivo nechat seznámit a postupně zkoušet dát dohromady. Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík