Lavorový test ... do misky s vlažnou vodou.. našla jsem zde, že živá vejce se "roztančí", mrtvá buď klesnou (záprdky) a nebo plavou jak rybářský splávek.
Jedno tmavé vejce maransky mi plave NA LEŽATO ... je to ten rybářský splávek ? Mám už ho vyřadit a zahodit nebo je možné, že se z něj ještě vyklube kuřátko ? Nějak nemohu postřehnout ten pohyb. Plavala mi takto podobně i tři vyloženě špatná vejce, která nebyla zřejmě oplodněna. Ostatní kuřata jsou již venku, pod kvočnou od včera večer a dnes během dne.
Na vyklubání se už má čas, možná i trošku přesčas. Tak co s tím ?
A kolikátý den už máte ?
Pokud je to víc jak 23 už bych to nezkoušela, protože jeslti ani nepípá, ani sebou kuře nemele, to cítíte i bez testu s vodou, tak to nemá cenu, kuře vylíhlé takhle pozdě stejně nebude životaschopné, mě se loni vylíhlo 25 den a do týdne chcíplo.
Já mám letos zatím jedno líhnutí, a všech 9 kuřat se vylíhlo během 20-21 dne, žádný opozdilec a to mi kvočna poslední týden trajdala několik hodin venku dvakrát, sama se venčila .-). (ale kritický je spíš první týden sezení na zastydnutí-které protahuje líhnutí)
Zítra večer mám 21.den u druhého líhnutí a první kuře už je venku. Kuřata i v nenaťuklém vajíčku sebou melou a pokud ne a už je víc jak 21-22. den tak to nemá cenu.