Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.6.2014 19:51
abraxis

XXX.XXX.149.54

Dobrý deň, dnes pri kŕmení som si všimol, že asi 5 brojlerov má na krku hrčku. Hrčka o veľkosti 1 cm. Všimol som si to po kŕmení. Hrčka vystupuje do jednej strany.
Sú to 18 dňové brojlery. A asi 3 brojlery majú vypučené zadočky.
Kŕmenie je zmeskou pre brojlery, zmiešam s uvarenými cestovinami, raz za deň pridám nasekanú žihľavu.
Zároveň 1. deň dávam polovičnú dávku do vody prípravku Acodimid D, teda 1,5 ml na 10 litrov vody. Žerú ako najaté každý deň. Mám ich 7 deň. Je to normálna tá hrčka? Alebo čo to môže byť. Mal som len jeden úhyn následok pošliapania.

4.6.2014 06:21
ovecka

XXX.XXX.31.130

Normální dávka Acidomidu je 10ml na 1 litr vody! To, co dáváte Vy je nesmysl.
Co způsobuje bouličky na krku brojlerů, těžko na dálku určit.. U takhle malých brojlerů bych do směsi nepřidávala žádné nudle. Nutričně je to k ničemu, akorát pomaleji porostou. Dana

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.6.2014 07:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

abraxis napsal(a):
Dobrý deň, dnes pri kŕmení som si všimol, že asi 5 brojlerov má na krku hrčku. Hrčka o veľkosti 1 cm. Všimol som si to po kŕmení. Hrčka vystupuje do jednej strany.
Sú to 18 dňové brojlery. A asi 3 brojlery majú vypučené zadočky.
Kŕmenie je zmeskou pre brojlery, zmiešam s uvarenými cestovinami, raz za deň pridám nasekanú žihľavu.
Zároveň 1. deň dávam polovičnú dávku do vody prípravku Acodimid D, teda 1,5 ml na 10 litrov vody. Žerú ako najaté každý deň. Mám ich 7 deň. Je to normálna tá hrčka? Alebo čo to môže byť. Mal som len jeden úhyn následok pošliapania.

Dodejte foto, nakonec to může být jenom pořádně nacpané vole...smajlík Když jsem poprvé viděl, jak taky může vypadat přejedené kuře, tak mě to až překvapilosmajlík

4.6.2014 09:46
abraxis

XXX.XXX.149.54

Hrčka na krku bola po kŕmení :) ráno už nebola :) No a dávkovanie som prečítal na obale, riadim sa dávkovaním od výrobcu..
A čo myslíte. Dať do výbehu už 19 dňové brojlery?

4.6.2014 10:33
ovecka

XXX.XXX.171.70

Tak to je zajímavé, na českém obale je uvedeno 10ml na 1litr vody. Asi máme v Čechách jiné slepice. Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík