Kvočna nevodí na noc kuřata do kurníku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.6.2014 21:20
katka.c

XXX.XXX.165.49

Dobrý večer,
mám kvočnu, která má svá první kuřátka. Večer se je snaží dostat do kurníku, ale marně kuřatům se nechce, je jim 5 dnů je jich 12 kousků. Vždy to vzdá a lehne si s nimu pod kurník. Opakuje se to každý den. Nevíte jak na ty kuřata, jsou dost tvrdohlavé. JInak jí kuřata postupně ko kurníku pak večer dám já ona si tam příjde sama. Děkuji za každou radu.

10.6.2014 22:31
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

katka.c napsal(a):
Dobrý večer,
mám kvočnu, která má svá první kuřátka. Večer se je snaží dostat do kurníku, ale marně kuřatům se nechce, je jim 5 dnů je jich 12 kousků. Vždy to vzdá a lehne si s nimu pod kurník. Opakuje se to každý den. Nevíte jak na ty kuřata, jsou dost tvrdohlavé. JInak jí kuřata postupně ko kurníku pak večer dám já ona si tam příjde sama. Děkuji za každou radu.

A přístup do kurníku máte udělaný jak po žebříku nebo bez žebříku ?!!

11.6.2014 07:21
katka.c

XXX.XXX.10.10

Přístup je udělaný z dřevotřísky (té hrubé). V tom to asi nebude, mám tam již odchovanou 3 generaci od jiné kvočny a bez problémů.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2014 08:22

Dobrý deň,

skúste ich ponechať (kôčku+kuriatka) do veku 14 dní len v kuríne, pokiaľ sa im nezaperia krídielka. Potom už podobný problém myslím mať nebudete...alebo skúste im spraviť vonku malú ohrádku 1x2 m a na večer ich preniesť.

veľa úspechov s odchovom prajem

11.6.2014 08:24
katka.c

XXX.XXX.10.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý deň,

skúste ich ponechať (kôčku+kuriatka) do veku 14 dní len v kuríne, pokiaľ sa im nezaperia krídielka. Potom už podobný problém myslím mať nebudete...alebo skúste im spraviť vonku malú ohrádku 1x2 m a na večer ich preniesť.

veľa úspechov s odchovom prajem

Děkuji za radu, zkusím je nechat zavřené. Jinak výběh mají svůj cca 3x2m.

11.6.2014 08:33

kuriatka sú v prvých dňoch veľmi zraniteľné a odkázané na pomoc;-)...kvočka má materinsky pud a tá ich neopustísmajlík

11.6.2014 11:49
ladd

XXX.XXX.34.43

Podle mého názoru bude přístup do kurníku příliš strmý nebo úzký a malá kuřátka se na něj netrefí a obíhají ho. Pokud tam ale jiná ve stejném věku dříve chodila, tak není tam třeba v těchto dnech velké vedro nebo není zamořen parazity? To by ale spíš bylo tak, že by je tam nevodí kvočna, ne že kuřata ji tam nenásledují.
Každopádně určitě bych v kuřata v těchto vedrech zavřená v kurníku nedržel. Vždycky je tam večer i s kvočnou přendejte a pokud je to tím, že tam netrefí, tak se to s věkem, až jim narostou křidélka, spraví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík