Červ ve slepičím trusu- prosím rychlou radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.6.2014 16:39
prokopova

XXX.XXX.174.242

Ve slepičím trusu jsme našli 6 cm dlouhého bílého červa. Nevím, jestli byl plochý, nebo kulatý, manžel jej spálil. Doktorka nám prodala HELMIGAL, ale v návodu je napsáno, že je to jen pro dobytek. Jinak naše čtyři slepice jsou zdravé, pěkné, chovají se normálně a stále nesou. Už mě i napadlo, jestli ten červ do toho trusu nevlezl až na zemi. Ale co by to bylo za parazita? Prosím, jestli o tom něco víte, napište, nerada bych jim dávala do krmení nějaké jedy.

11.6.2014 17:36
katka83

XXX.XXX.126.124

prokopova napsal(a):
Ve slepičím trusu jsme našli 6 cm dlouhého bílého červa. Nevím, jestli byl plochý, nebo kulatý, manžel jej spálil. Doktorka nám prodala HELMIGAL, ale v návodu je napsáno, že je to jen pro dobytek. Jinak naše čtyři slepice jsou zdravé, pěkné, chovají se normálně a stále nesou. Už mě i napadlo, jestli ten červ do toho trusu nevlezl až na zemi. Ale co by to bylo za parazita? Prosím, jestli o tom něco víte, napište, nerada bych jim dávala do krmení nějaké jedy.

Helmigál tablety pre hydinu podávajú sa priamo do zobáka.

11.6.2014 18:17
prokopova

XXX.XXX.174.242

katka83 napsal(a):
Helmigál tablety pre hydinu podávajú sa priamo do zobáka.

Ale jaké množství? Mám sáček sypké směsi 20 gramů. A zamíchat do žrádla? Neumím si představit sypký prášek dát slepici "přímo do zobáka". I když je máme ochočené a nechají se vzít do ruky. Katko, prosím upřesněte, mockrát děkuji předem.(Myslím, že hydina je česky drůbež. Proč mi tedy doktorka dala Hemigal pro krávy a koně? Ach jo, namísto, abych zalívala zahradu, řeším červa.

11.6.2014 19:59
wyandotte

XXX.XXX.249.1

Dobrý deň kúpte si hlemigal v tabletách do zobáka dáte myslím na jednu velku sliepku 2 tabletky , je tam príbalový letáčik , a určite je aj tu napísane dávkovanie , určite to bude perorálne , takže kludne to môžte rozpustiť do vody a dať sliepkam nech to vypijú, a nemusíte sa báť helmigal je pre všetky hospodárské zvieratá :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2014 20:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

prokopova napsal(a):
Ale jaké množství? Mám sáček sypké směsi 20 gramů. A zamíchat do žrádla? Neumím si představit sypký prášek dát slepici "přímo do zobáka". I když je máme ochočené a nechají se vzít do ruky. Katko, prosím upřesněte, mockrát děkuji předem.(Myslím, že hydina je česky drůbež. Proč mi tedy doktorka dala Hemigal pro krávy a koně? Ach jo, namísto, abych zalívala zahradu, řeším červa.

On se u nas totiz v tabletach asi neprodava. Rozmicha se ve vode a podava v piti nebo, kdyz je mate ochocene, natahnout do strikacky a vstriknout do zobaku po castech. Jen nevim davkovani, ale to by Vam mel rici veterinar, kdyz Vam ho dal. Ja osobne daval na spicku noze do 1,5 litrove lahve a zabralo to. . Od ervival jsem koupeny kus hedvabky a bylo to treba.

11.6.2014 21:38
ivetaš

XXX.XXX.248.222

u nás v lekárni majú helmigal tabletky aj prášok do vody,ale podľa mňa tabletky sú lepšie,dve sa dajú do zobáka a je istota.Pri oboch je návod a dávkovanie,ja som kúpila bez receptu v lekárni,kde majú veterinárne prípravky.Radia dať aj cesnak,alebo oregáno preventívne občas.

11.6.2014 22:31
mapuche

XXX.XXX.184.44

Pozor po podani Hermigalu sa nekonzumuju vajicka 2 tyzdne smajlík. Sliepky sa maju 2 x rocne pravidelne odcervovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík