NEPUJDE NAM ELEKTRINA-CO S LIHNI??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2014 20:12
jellec

XXX.XXX.12.49

Dobry den,ve stredu od cca 7 do 16ti hodin nam nepujde alektrina a ja mam nalozenou plnou lihen(cca 150 vajiek) ,vajicka tam mam uz -14 az 17 dni,jsou to kachny.co stim mam delat?dokazete mi poradit?dekuji

23.6.2014 20:48
ovecka

XXX.XXX.31.130

Pokud máte tak velkou líheň je vhodné mít záložní zdroj - centrálu, autobaterii, apod. Pak nemáte starost. Dana

23.6.2014 21:08
gameness

XXX.XXX.49.206

skusit ku niekomu na dobu preniest liahen? znamy alebo tak mimo obec?
smajlík

23.6.2014 21:38
jellec

XXX.XXX.12.49

Vlastne myslim ze otec ma centrálu,mam ji nechat bezet celou dobu co nepujde proud nebo třeba 3 hodiny a pak ji muzu na hodinu vypnout?mam ji totiž v pokoji tak by asi pak celkem smrdel od centraly

23.6.2014 22:36
ovecka

XXX.XXX.31.130

Centrálu ven pod okno a k líhni prodlužovací kabel smajlík

24.6.2014 11:04
jellec

XXX.XXX.12.49

vidíte,to me nenapadlo,pokusim se le lihen mam az v patre,snad se mi to povede

24.6.2014 12:10
lamark

XXX.XXX.53.50

ovecka napsal(a):
Pokud máte tak velkou líheň je vhodné mít záložní zdroj - centrálu, autobaterii, apod. Pak nemáte starost. Dana

Ovečko autobaterii? No to snad ne! A teď mám věřit že život spermii je šest dnů.co když jen šest hodin? Nechci rýpat ,ale když něco neznáte tak neraďte. Baterie 12 V, líheň min. na 120 V ,ale dnes už na 220 V. A ještě další :třeba střídavý a stejnosměrný / baterie/ atd.

24.6.2014 14:45
začátek

XXX.XXX.18.82

lamark napsal(a):
Ovečko autobaterii? No to snad ne! A teď mám věřit že život spermii je šest dnů.co když jen šest hodin? Nechci rýpat ,ale když něco neznáte tak neraďte. Baterie 12 V, líheň min. na 120 V ,ale dnes už na 220 V. A ještě další :třeba střídavý a stejnosměrný / baterie/ atd.

Normálně stará bioska mono se může provozovat na akumulátor 24V,ale nefunguje regulace teploty,která se musí dělat ručně,tedy vypnout zapnout ručně po dosažení požadované teploty a proto je lepší použít centrálu nebo měnič 12V na 220V.

24.6.2014 19:29
kelim

XXX.XXX.151.225

lamark napsal(a):

No a nebo 500 kč a koupíš si převaděč z 12 V stejnosměrných na 220V střídavých . Tak lamarku když neznáš vše nerejpej smajlík. Mám líheň 120 W a baterie vydrží celej den v pohodě. smajlík

24.6.2014 21:02
ovecka

XXX.XXX.31.130

lamark napsal(a):

Milý lamarku, když už sem taháš mé odpovědi z jiného tématu, tak jsem tam jasně napsala, že kachny se inseminují 1x za6 dní! O ŽIVOTNOSTI SPERMIÍ NEBYLO ANI SLOVO!. Doporučuji číst slova a ne si domýšlet myšlenky. a to, že má někdo udělanou zálohu z autobaterie se tady na i fauně také probíralo. Elektrice opravdu moc nerozumím, taky jsem to nepsala jako zákon, ale jako návrh. Že bych zase kvůli takovým jako vy musela k mým odpovědím připisovat dovětky typu: upozorňuji, že se jedná pouze a jen o můj soukromý názor, nepraktikovat a nenapodobovat. Tak to snad ne! Dana

24.6.2014 21:32
lamark

XXX.XXX.53.50

ovecka napsal(a):
Milý lamarku, když už sem taháš mé odpovědi z jiného tématu, tak jsem tam jasně napsala, že kachny se inseminují 1x za6 dní! O ŽIVOTNOSTI SPERMIÍ NEBYLO ANI SLOVO!. Doporučuji číst slova a ne si domýšlet myšlenky. a to, že má někdo udělanou zálohu z autobaterie se tady na i fauně také probíralo. Elektrice opravdu moc nerozumím, taky jsem to nepsala jako zákon, ale jako návrh. Že bych zase kvůli takovým jako vy musela k mým odpovědím připisovat dovětky typu: upozorňuji, že se jedná pouze a jen o můj soukromý názor, nepraktikovat a nenapodobovat. Tak to snad ne! Dana

Inseminaci vynechme.U elektriky jde dnes hodně věcí ale je to cenově dosti nákladné.Všelijaké rady a porady jsou nanic.Centrála je jediné rozumné řešení.Nějaké měniče atd.to není tak jednoduché. Napřed se to musí spočítat,myslím výkon a odběr a hlavně ,jak jsem psal, cena potřebných věcí. A jsme na dost vysoké částce a ještě to není spolehlivé. Ale to je jen pro vás,ostatní se,prosím,nepřidávejte. Nechtěl jsem se Vás nějak dotknout ,ale rady jako,,jedna paní povídala že to jde" mě opravdu moc štvou. Těžko se to potom někomu vyvrací. V jednom starém českém filmu také pionýři zachraňovali líhně autobateriemi, A to byly líhně doopravdy s velkým proudovým odběrem. Velmi jsem se bavil.
Přeji hezký večer

24.6.2014 21:39
lamark

XXX.XXX.53.50

kelim napsal(a):
No a nebo 500 kč a koupíš si převaděč z 12 V stejnosměrných na 220V střídavých . Tak lamarku když neznáš vše nerejpej smajlík. Mám líheň 120 W a baterie vydrží celej den v pohodě. smajlík

Nebudu vyvracet,stačí počítat.

24.6.2014 22:53
fo3k

XXX.XXX.2.210

Dobre poslúži aj starý záložný zdroj od PC, kde sa miesto stareho maleho aku da poriadny akumulator. Ja mam 80VAh a v pohode mi utiahne liahen od rana do popoludnia, ked sa robia nejake opravy. Pri výpočtoch netreba zabúdať na to, že 100W liaheň ide na cca 50W, lebo ohrev sa vypína smajlík

25.6.2014 21:17
katka83

XXX.XXX.98.95

Tento rok som otestovala menič napätia a autobatéria a funguje to dobre. Mám cleo 5 a v pohode to utiahla.

26.6.2014 19:18
merfi

XXX.XXX.130.61

S tym menicom pozor,pretoze ak nema plny sinus,mozete poskodit liahen.Ako docasne riesenie ok,ale ak na dlhodobo,tak radsej kupit kvalitnejsi.Tiez planujem kupit 2-3 panely,2x trakcnu bat aspon 130Ah a menic s plnym sinusom.Trochu vyssia investicia,ale za 3-4r sa vrati.Nemusi sa pouzivat iba pri liahnuti,ale dost vela stoji napajanie odchovni.Prebytocna el.sa da pouzit do domu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík