Zdravim Vas, chovatele, mam dotaz, je tohle opravdu indicky bezec? Prijde mi oproti ostatnim vice shrbena a oplacanejsi. Na fotce ta vpravo. Dekuji.
Dobrý den, chovám indické běžce.Tato fotka je dost nekvalitní, malá, těžko se to pozná z ní Indické běžce máte vy?Moji indičtí běžci nejso také úplně hubení, nevážila jse je.Samozřejmě přikrmuji (nežerou jen slimáky)mají se u nás dobře.Jinak mají mít -kačer do 2 kg, kačena 1,6-1,8kg.V době přesunu ,stresu atd mají krk nahoře, ty starší,které takto sbírají soustavně slimáky, krk nemají pořád nahoře.Pokud chcete, pošlete mi fota na můj email, zkouknu ve větším rozlíšení:Yvona.Dankova@seznam.cz.
Jiří Herynek
napsal(a):
Dle tvaru hlav jsou oba kříženci, ten více položený má i ocas dost nahoru a velký, běžci mají mít ocas v linii těla, k zemi. Ale jinak na pekáč nebo další rozmnožovací chov na pekáč je to jedno a slimáky to žrát bude taky.
Káčer ktorého som mal tiež nevyzeral ako poriadny bežec ale jeho rodičia mali správnu stavbu tela. Osobne som ich videl nemôže byť problém aj niekde inde ako v krížení?
Jiří Herynek
napsal(a):
Dle tvaru hlav jsou oba kříženci, ten více položený má i ocas dost nahoru a velký, běžci mají mít ocas v linii těla, k zemi. Ale jinak na pekáč nebo další rozmnožovací chov na pekáč je to jedno a slimáky to žrát bude taky.
Mrzí mě, že jste hned tak hotov s úsudkem a deptáte tak zadavatelku dotazu. Také jsem v začátcích koupila dvě kačky od renomované chovatelky. Paní nebyla doma, kačky byly připravené, strčily se do bedničky, a my celí šťastní, že se podařilo běžce sehnat, odvezli si je přes půl republiky domů.
Až dospěly, viděla jsem, že jedna má sice postavu jako běžec, ale nemá proužek přes oko, ani modré zrcátko v křídle (byly to pstruhové). Druhá kačenka byla sice zbarvená ukázkově, ale postavu měla podobnou jako ta na fotce. Prostě to nebyla typická zvířata, výstavní už vůbec ne. Ale pro naše účely - na parádu a na slimáky, byly super. Už žádnou z nich nemáme, ale zrovna na tu "trochu nahrbenou, , pořád u země slimáky hledající, s ne dost dlouhým krkem" vzpomínáme pořád. Byla super matka (což podle popisu plemene běžky nebývají) - všechno vyseděla, nic nezašlápla, nic neuhonila. Asi se v ní probudily geny nějaké prapraprababičky. Opatrná, ale ne splašená. Nebýt svině kuny, tak je tady pořád.
Prostě nejsou všechna zvířata výstavní, a jistě to víte. Tak jako my lidé nejsme všichni modelové.
Zvířátka na obrázku by na výstavě možná neohodnotili, ale jinak budou majitelům jistě dělat radost.
Také si myslím, že když jsou běžci v malém prostoru, tak jsou stále ve střehu a narovnaní, ale když mají prostor a klid, tak šmejdí u země a hledají si to svoje masíčko
Pro ,,inbezka":
Myslím si, že ,,slanda" zadavatelku nedeptá, pouze odpověděl na její otázku, zda je jedná opravdu o indické běžce. Sdělil svůj názor a zdůvodnil, proč je o něm přesvědčen. Na konci zdůraznil, že nic nebrání produkci pro maso. A v podtextu je vyjádřeno, že snad nebude množit a prodávat dál další rádoby ,,indické běžce". Dana
ttino
napsal(a):
Káčer ktorého som mal tiež nevyzeral ako poriadny bežec ale jeho rodičia mali správnu stavbu tela. Osobne som ich videl nemôže byť problém aj niekde inde ako v krížení?
Nemyslím si, že ta jedna bude splňovat váhový limit, ta položená si myslím, že přeroste, může jít o křížení 2-3 generace zpátky a nebo se prostě svezl jeden kačer kampembelky, co šel kolem....jinak vypadají dobře, zdravě.
inbezka
napsal(a):
Mrzí mě, že jste hned tak hotov s úsudkem a deptáte tak zadavatelku dotazu. Také jsem v začátcích koupila dvě kačky od renomované chovatelky. Paní nebyla doma, kačky byly připravené, strčily se do bedničky, a my celí šťastní, že se podařilo běžce sehnat, odvezli si je přes půl republiky domů.
Až dospěly, viděla jsem, že jedna má sice postavu jako běžec, ale nemá proužek přes oko, ani modré zrcátko v křídle (byly to pstruhové). Druhá kačenka byla sice zbarvená ukázkově, ale postavu měla podobnou jako ta na fotce. Prostě to nebyla typická zvířata, výstavní už vůbec ne. Ale pro naše účely - na parádu a na slimáky, byly super. Už žádnou z nich nemáme, ale zrovna na tu "trochu nahrbenou, , pořád u země slimáky hledající, s ne dost dlouhým krkem" vzpomínáme pořád. Byla super matka (což podle popisu plemene běžky nebývají) - všechno vyseděla, nic nezašlápla, nic neuhonila. Asi se v ní probudily geny nějaké prapraprababičky. Opatrná, ale ne splašená. Nebýt svině kuny, tak je tady pořád.
Prostě nejsou všechna zvířata výstavní, a jistě to víte. Tak jako my lidé nejsme všichni modelové.
Zvířátka na obrázku by na výstavě možná neohodnotili, ale jinak budou majitelům jistě dělat radost.
Také si myslím, že když jsou běžci v malém prostoru, tak jsou stále ve střehu a narovnaní, ale když mají prostor a klid, tak šmejdí u země a hledají si to svoje masíčko
Takže vlasntě souhlasíme oba, že to nevypadá na běžce......dotaz zněl jasně.....a ty renomované, co to dělají na množství a nebo proto, že je milují a nemohou ho sníst, to jsou ti, co ničí TYP IB. Pak je to samý běžec s kilem nadváhy a barva kdoví jaká. Na foto moji hnědí, tak porovnejte tvar a velikost.
Ano, Vaši hnědí jsou super, bohužel než jsem Vám tehdy stačila napsat a případně nějaké od Vás získat, dal jste je pryč( A když je to tom už řeč, zajímalo by mě, jestli, kdybyste je choval dále, by se vylíhla samá super typová zvířata? Jistě je potřeba vybrat ty nejvyšší, nejkrkatější atd... No a ti méně typičtí, kdyby se chovali dále, by se možná postupně vraceli k původnímu tvaru kachen. A přece to nemusejí být kříženci.
Tak jsme se vsichni shodli ze kolem kacenky Zuzanky slo i neco nebezeckeho
Rozhodla jsem se ji darovat za srot, jelikoz ji od nas nikdo nesni.
Myslim si ze kaceky bude dobra matka, vysedi i jine vajicka. Ja nechci mnozit krizence ale IB tak radsi musi pryc.
Ma nekdo zajem?
Jsme okres Novy Jicin.
Jiří Herynek
napsal(a):
Takže vlasntě souhlasíme oba, že to nevypadá na běžce......dotaz zněl jasně.....a ty renomované, co to dělají na množství a nebo proto, že je milují a nemohou ho sníst, to jsou ti, co ničí TYP IB. Pak je to samý běžec s kilem nadváhy a barva kdoví jaká. Na foto moji hnědí, tak porovnejte tvar a velikost.
Pán slanda chcem sa spýtať či sú tie kačice smaragdové na obrázku kupírované alebo nie. Proste či neuletia. A ešte že, kde ste ich získal, ja ich zháňam už dlhú dobu.
Nejsou kupírované, pokud si zvyknou, je to v pohodě. Nesmí je nic vyplašit. Nad jejich výběh jsem dával síť typu fotbalová. Už je nemám z důvodu stěhování. Dají se pořídit v Schonbachu na burze nebo na vodní speciálce v Německu kolem 30 E. Jinak já měl kačenu z vlastního odchovu, 99 b. od př. Ivana Pavla, kačer od chovatele Fiedlera (D).