Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.7.2014 18:05
amott

XXX.XXX.47.7

Dobrý den. Potřebuji radu. Před asi 6ti týdny jsem si dovezl 5 slepiček a jednoho kohouta vlašky koroptví. Akorát začínaly snášet. Měl jsem 2-3 vajíčka každý den. Asi po dvouch týdnech snášet přestaly a teď mám tak dvě vajíčka týdně. Kurník mají vyčištěný, podestýlku hobliny, snášková hnízda čistá. Krmení směs pro nosnice a pšenice + travnatý výběh 200 m. Nikde nnezanášejí, kohout normálně pojímá. Nevím kde je problém smajlík

4.7.2014 19:34
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

amott napsal(a):
Dobrý den. Potřebuji radu. Před asi 6ti týdny jsem si dovezl 5 slepiček a jednoho kohouta vlašky koroptví. Akorát začínaly snášet. Měl jsem 2-3 vajíčka každý den. Asi po dvouch týdnech snášet přestaly a teď mám tak dvě vajíčka týdně. Kurník mají vyčištěný, podestýlku hobliny, snášková hnízda čistá. Krmení směs pro nosnice a pšenice + travnatý výběh 200 m. Nikde nnezanášejí, kohout normálně pojímá. Nevím kde je problém smajlík

Teď celkově slepice nenesou mají pauzu.smajlík

4.7.2014 22:24
fo3k

XXX.XXX.78.175

Mne nosia teraz sliepky naplno. Skuste viackrat cez den skontrolovat. Mozno si nieco odnasa vajicka smajlík.

5.7.2014 04:14
fotr

XXX.XXX.251.24

Mně se stalo loni to samé a pak jsem zjistil, že ty vejce žerou sami slepice. Chce to kontrolovat a čekat. Ono to může také být změnou prostředí. Moje holky přestanou snášet i když jim dám novou napaječku, nebo udělám jakoukoliv změnu v jejich stereotipu.

6.7.2014 05:49
amott

XXX.XXX.47.7

Dobrý den. Vejce nežerou, mám snášková hnízda řešená tak, že se po snesení vejce zajede mimo dosah slepic, takže na vejce nemůžou. Nejdivnější je, že všechny jdou snášet, sednou do hnízda chvilku posedí, pak začnou kdákat, jako že snesli, přidá se i kohout ale vejce žádné smajlík. Tenhle týden mám dvě vejce. Večer přidám fotky kurníku, jestli nebude něco špatně tam.

6.7.2014 07:38
lk

XXX.XXX.117.158

Stává se že po převezení slepic do nového prostředí si udělají pauzu. Stres , změna prostředí, krmiva , počasí . Snáška se opět obnoví během 14 dnů. Jinak slepičky vypadají moc pěkně.

6.11.2014 13:11
happycrown

XXX.XXX.216.216

Obnovuji tuto diskuzi. Mám roční vlašky, pěkné slepičky. Koupila jsem loni v srpnu, nést začaly brzo na jaře a stabilně nesly až do konce srpna. Do teď ani vejce.
Jsou už na polévku nebo mají nějakou dlouhou pauzu? Težko je obhajuji před přítelem, který by si slepičí vývar dal.
Mají směs, celý den chodí venku, ale nezanášejí, jsou ve zděné budově a na noc zavřené, včetně okna. Jsou napeřené, v létě jsem u nich řádila i s biokilem, aby něco nelaply a ani vejce.
Změnila jsem tedy kohouta, náš byl trochu agresor, tak jsem na výstavě koupila kroužkovaného krasavce a ten je evidentně tak odvařil, že nemají vejce, nebo je kohout nemocný??

6.11.2014 18:41
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

Ženská, neblaznete, nechte je odpočinout. Pokud vyzadujete trvalou snasku, musíte každý rok koupit polovinu nového hejna. A nejlépe hybridy. Herynek.

6.11.2014 19:20
happycrown

XXX.XXX.216.216

Já neblázním, přítel by chtěl jednu k obědusmajlík

6.11.2014 19:36
mysak

XXX.XXX.49.113

Jiří Herynek napsal(a):
Ženská, neblaznete, nechte je odpočinout. Pokud vyzadujete trvalou snasku, musíte každý rok koupit polovinu nového hejna. A nejlépe hybridy. Herynek.

No od Vás bych to nečekal, to doporučení hybridů. Snad by pomohla fotka slepic. Je prostě dušičkové období a slepice bez přisvícení toho moc nedají.

6.11.2014 19:49
happycrown

XXX.XXX.216.216

Tady je foto našich pipek, hybridy nechceme :)

6.11.2014 20:18
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

mysak napsal(a):
No od Vás bych to nečekal, to doporučení hybridů. Snad by pomohla fotka slepic. Je prostě dušičkové období a slepice bez přisvícení toho moc nedají.

Já to myslel sarkasticky:) samo, že hybrid mi nic neříká. Slepice dle foto doperuji ocasy, dokud nepreperi, nic od nich nečekejte. I když, já teď od 3 loňských lakenfeld seberu týdně asi 5 vajec, výběh mám malý, dostávají zbytky typu brambor, špenát, polévky, rýže a k tomu plechovku směsy a klicene pšenice. Pak trávu ze sekačky a jablka.

6.11.2014 20:20
mysak

XXX.XXX.38.128

happycrown napsal(a):
Tady je foto našich pipek, hybridy nechceme :)

Hm, tak tyhle dvě opravdu mají pauzu. Hřebeny nejsou živě červené.

6.11.2014 20:22
mysak

XXX.XXX.38.128

Jiří Herynek napsal(a):
Já to myslel sarkasticky:) samo, že hybrid mi nic neříká. Slepice dle foto doperuji ocasy, dokud nepreperi, nic od nich nečekejte. I když, já teď od 3 loňských lakenfeld seberu týdně asi 5 vajec, výběh mám malý, dostávají zbytky typu brambor, špenát, polévky, rýže a k tomu plechovku směsy a klicene pšenice. Pak trávu ze sekačky a jablka.

Já byl se snáškou lakenfeldek taky velmi spokojený. A to i slepice ze Štraubingu.

6.11.2014 20:57
dorm

XXX.XXX.202.18

happycrown napsal(a):
Já neblázním, přítel by chtěl jednu k obědusmajlík

vyměňte přítele,evidentně je to nenažraný milovník zvířat a závidí výkonost kohoutovi
...až bude chtít zase žrát,nebo tamto,určitě Vás musí večer bolet hlava
on po tobě kamenem.....smajlík

7.11.2014 10:05
ladd

XXX.XXX.34.51

Zabít slepici po prvním snáškovém období je škoda, zvláště teď, když je přepeřování je téměř u konce, takže by se měly roznést. Je tedy pravda, že zkracující den je brzdí a na plno se snáška rozjede až se začne prodlužovat den. Pokud máte možnost, tak jim můžete přisvítit.

28.11.2014 20:32
happycrown

XXX.XXX.216.216

ladd napsal(a):
Zabít slepici po prvním snáškovém období je škoda, zvláště teď, když je přepeřování je téměř u konce, takže by se měly roznést. Je tedy pravda, že zkracující den je brzdí a na plno se snáška rozjede až se začne prodlužovat den. Pokud máte možnost, tak jim můžete přisvítit.

Tak už nesou, tento týden zase 10 vajec a jsou o hodně větší než byla minule :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík