damian14
XXX.XXX.68.14
Chcem sa Vás opýtať chovatelia milferiek a wyandotiek,ktoré plemeno je lepšie?
Tým lepšie myslím veľkosť(ktoré plemeno je menšie),znášku a také podobné záležitosti.
Môžte si prečítať aj v téme Wyandotky a problémy s nimi.Teda ja chovám wyandotky a nemám s nimi dobré skúsenosti konkrétne v znáške.Preto uvažujem o chove iného zdrobneného plemena.
damian14
XXX.XXX.68.14
luxdkas
napsal(a):
A čo tak zdrobnená velsumka ? tá je krásna a ja čo som mal 1 sliepočku , tak nosila každý druhý deň krásne hnedé vajíčka a na škrupinke boli ešte tmavé hnedé bodky ![]()
A bola naOzaj krásna
A nemáte náhodou jej fotku? A vajíčka sú maličké?Chcem,aby bol rozdiel vajíčok od veľkých sliepok a malých,ktoré chcem chovať.
žiaľ fotku nemám a ani tú sliepočku už...asi 2 roky dozadu nosila krásne , potom sa rozhodla byť maminou , ale žiaľ na hniezde zo dňa na deň zdochla...
inak je zdr. velsumka približne rovnako veľká ako zdr. wyandotka a vajíčka tým pádom asi rovnako veľké , možno o trošku väčšie...neviem to posúdiť , lebo wyandotky som nikdy nemal.
Ale na budúci rok rozmýšľam zasa nad tým , že by som si kúpil pár kuriatok zdr. velsumiek
damian14
napsal(a):
Chcem sa Vás opýtať chovatelia milferiek a wyandotiek,ktoré plemeno je lepšie?
Tým lepšie myslím veľkosť(ktoré plemeno je menšie),znášku a také podobné záležitosti.
Môžte si prečítať aj v téme Wyandotky a problémy s nimi.Teda ja chovám wyandotky a nemám s nimi dobré skúsenosti konkrétne v znáške.Preto uvažujem o chove iného zdrobneného plemena.
Ja mám 3 liliputky milflérky a od skorej jari stále znášajú,jeden deň mám 3 vajíčka a druhý 2(jedna sliepočka si robí pauzu).Okrem obdobia keď na jar dve kvočali.Treba ale dbať na stravu,moje majú pestrú,aj kyslomliečne výrobky občas ,vitamíny a tak.....Sú krásne,behajú voľne po záhrade ,kohútik ich stráži a odháňa psov a mačky,ale ani netreba,zvykli si
damian14
XXX.XXX.68.14
ivetaš
napsal(a):
ešte foto...
Dobrý deň.Ďakujem za príspevok aj fotku.A aké asi veľké sú?Buď ich prirovnajte ku wyandotkám alebo ku veľkým sliepkam,ak viete.
Chovam oboji a nemuzu si ani na jedny stezovat wyandoty tech 60 vajec nanesou a rosny tech 140 taky! :)