Ktorý kohút je lepší ?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2014 19:24
ondrej.z.lm

XXX.XXX.102.162

Dobrý deň mám dilemu ktorý kohút faverolky lososovej veľkej je lepší do chovu? kohút č.1 alebo kohút č.2 (som začiatočník v tomto plemene tak bych rád vedieť radu od skúseného)

2.8.2014 19:27
ondrej.z.lm

XXX.XXX.102.162

sú to mladý pol ročný kohútkovia smajlík

2.8.2014 22:32
rybka

XXX.XXX.143.32

Zdravím, zkuste kohouty nafotit tak, aby nebyli ve stínu a také detail hlavy z profilu jako na první fotce. Zatím zběžně.....první kohout vypadá standartněji zbarvený, ale má špatný hřeben a potomci jej pravděpodobně budou dědit. Ten druhý je bohužel ve stínu a ještě má otočenou hlavu dopředu tak nelze posoudit.
Tohle byl ještě před pár dny můj chovný kohout než si s ním pohrála naše fena tak, že jsme ho bohužel museli utratit.
Na fotce částečně v přepeřování, takže vous teprve dorůstal. Měl by být tmavý ( černý ).

2.8.2014 22:48
rybka

XXX.XXX.143.32

Jinak na šest měsíců standartní velikost, ještě vyspějí a dobarví se ovšem hřeben se již nezmění.
Zde foto taktéž půlročních kohoutů. Také jsem stála před rozhodnutím jednoho z nich vybrat do chovu a hlavně jsem přihlížela na kvalitu hřebenu a běháků.
Po přepeření se z něho vyklubal krásný kohout smajlík

2.8.2014 22:54
rybka

XXX.XXX.143.32

A tady Sumo promlouvá se svým potomkem smajlík

2.8.2014 23:02
rybka

XXX.XXX.143.32

Jinak Faverolky jsou dobrá volba smajlík. Velmi klidné, lehce ochočitelné, nekomfliktní plemeno. Sice s průměrnou snáškou jako většinou každá polotěžká slepice, ale zase to nahradí v mase, které je vynikající. Kohouti i slepice jsou krásně zmasilí jak v prsou tak ve stehnech.

3.8.2014 14:58
ondrej.z.lm

XXX.XXX.102.162

Ďakujem smajlík skúsim pofotit lepšie a podrobnejšie smajlík inak máme aj takých istých psov ako vy a teraz ešte hľadáme šteniatko ale v dlhosrstej forme smajlík

3.8.2014 23:19
chovatelpodluzi

XXX.XXX.227.242

Nejsem drůbežář, ale od králíků poradím, já bych to dal na výstavu, jednu, dvě, tři nejlépe, aby pokadé hodnotil jiný posuzovatel. A vybral toho lepšího. Ne dle bodů, třeba u králíků ten lepší dopadne hůř pro línání ale jinak lepší, apod. a mám to posouzeno od člověka znalého. Třeba nechová zrovna faverolky, ale má praxi v chovu když jsem zelenáč tak o pár let víc a třeba faverolky zná, nebo minimálně má vzorník a ví co je dvojzub a muže jej vyřadit... samo, pokud se poptáte a zjiostíte, kdo posuzuje a chová fareolky, tak hjasně že nejvíc si budu vážit jeho ocenění a dám spíš na jeho tip než na jiný,..

4.8.2014 09:52
ondrej.z.lm

XXX.XXX.102.162

chovatelpodluzi napsal(a):
Nejsem drůbežář, ale od králíků poradím, já bych to dal na výstavu, jednu, dvě, tři nejlépe, aby pokadé hodnotil jiný posuzovatel. A vybral toho lepšího. Ne dle bodů, třeba u králíků ten lepší dopadne hůř pro línání ale jinak lepší, apod. a mám to posouzeno od člověka znalého. Třeba nechová zrovna faverolky, ale má praxi v chovu když jsem zelenáč tak o pár let víc a třeba faverolky zná, nebo minimálně má vzorník a ví co je dvojzub a muže jej vyřadit... samo, pokud se poptáte a zjiostíte, kdo posuzuje a chová fareolky, tak hjasně že nejvíc si budu vážit jeho ocenění a dám spíš na jeho tip než na jiný,..

Ďakujem za odpoveď. Ja viem že by bolo dobré ich dať na výstavu lenže problém je v tom že neviem kde a ako ich tam zaregistrovať, keďže som začiatočník v chove hydiny a faverolky chovám prví rok. A na Slovensku nemáme ani žiadny klub chovatelov faveroliek čiže neviem ako na to. A ani neviem o žiadnych oblastných výstavách v okolí.

4.8.2014 10:03
ondrej.z.lm

XXX.XXX.102.162

takže detailnejšie hlava a nohy KOHÚT Č. 1

4.8.2014 16:52
rybka

XXX.XXX.143.32

Je mi líto, ale ani jeden kohout nemá standartní hřeben a ten se již dospíváním nezmění. Hřeben u Faverolky by měl mít 5 - 6 zubů což nemá ani jeden. Pokud budete chovat jen pro potěchu, kohouta si jednoho zatím nechejte.Pokud Vás chov chytí za srdíčko tak, že se budete chovem zabývat vážněji a třeba i vystavovat, měl by jse si pořídit kohouta jiného a jedince, které si budete pořizovat, nebo nechávat do chovu tak, aby se přiblížila co nejvíce standartu a neměla nejlépe žádné vady. Ten si v tom případě musíte dobře nastudovat.
Nevím, zda by můj poslední kohout prošel posouzením, ale nevystavuji, chovám pro potěchu oka a určitě by se nějaké nedostatky také našly. Momentálně mi dorůstají zase dva a hřebeny či jací budou ještě nelze zhodnotit smajlík
Ono je dost těžké sehnat ideálního jedince. Někdy je člověk rád, že vůbec něco sežene. Ať se vám daří smajlík

6.8.2014 18:49
ondrej.z.lm

XXX.XXX.102.162

ďakujem za odpoveˇ....... nevadí veď nič nieje dokonalé ja som naozaj re som vôbec nejaké kusy zohnal pretože unás na Slovensku je to bi faverolkami, zašiel by som aj do česka ale som zo stredoslovenska čiže je to ďialka a nebol som si snimi istý boli len nškúšku ale veľmi sa mmi páčia a aj ich správanie je pekné - čiže určite u mňa ostávajú smajlík a nevzdám sa hádam sa na budúci rok zoženie niečo lepšie smajlík

6.8.2014 18:50
ondrej.z.lm

XXX.XXX.102.162

ďakujem za odpoveˇ....... nevadí veď nič nieje dokonalé ja som naozaj rád že som vôbec nejaké kusy zohnal pretože unás na Slovensku je to bi faverolkami, zašiel by som aj do česka ale som zo stredoslovenska čiže je to ďialka a nebol som si snimi istý boli len nškúšku ale veľmi sa mmi páčia a aj ich správanie je pekné - čiže určite u mňa ostávajú smajlík a nevzdám sa hádam sa na budúci rok zoženie niečo lepšie smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík