wyandotte
napsal(a):
Dobrý deň chcel by som sa spýtať prečo mi mladé asi 4 mesačné kuratá nežerú pšenicu , alebo len troška lebo ked im dam žrať tak vždy v krmítku ostane dosť pšenice, miešam im šrot , pšenicu a granule, neviete mi poradiť ako ich naučiť na pšenicu?
Zdravím, slepice se nažerou především toho šrotu a granulí, takže jim na tu pšenici nezbyde moc místa, tak se nediv. Já bych dával jen pšenici, a šrot na přilepšenou nebo spíš zamíchal do pečiva, brambor.
Dobrý den, ptáci obvykle mnohem lépe vidí drobné detaily než my lidi. Ta pšenice nemusí být v pořádku. Zkuste si sehnat 2 kg jiné pšenice a uvidíte, jestli opravdu nemají Vaše slípky rády pšenici jako takovou nebo jen nechtějí tu konkrétní, co máte doma. Ještě bych ji případně zkusila naklíčit. Pokud by ji braly naklíčenou, tak po pár dnech nabídnout jen nabobtnanou a časem i suchou. Nechce se mi věřit, že by slepicím nejela pšenka, která je v pořádku.
wyandotte
napsal(a):
Ale napríklad ked ich ráno vypustím tak ta pšenica je v tom krmítku nedosypem tam nič a ani sa jej nedotknú možne len sem tam velmi málo . ze by boli moc pohodlné a zvyknuté na tie granule a šrot?
Ano to bude ono slepice jsou zvyklé na ty granule a šrot což je pro ně určitě lahodnější než pšenice a ty granule bych vypustil úplně !
presne tak ja mam ten isty problem su zvyknute na srot a zbytky s kuchyne, celeho zrna sa skoro ani nedotknu. mozna to chce len cas ale mne je pohodlnejsie nasrotovat (kedze mam aj prasata) a miesat napriklad s nastruhanou cuketou, repou, repovymi listami, pripadne zbytkami s kuchyne.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hoďte im štrk a piesok do voliéry.