Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2014 17:51
wyandotte

XXX.XXX.249.1

Dobrý deň chcel by som sa spýtať prečo mi mladé asi 4 mesačné kuratá nežerú pšenicu , alebo len troška lebo ked im dam žrať tak vždy v krmítku ostane dosť pšenice, miešam im šrot , pšenicu a granule, neviete mi poradiť ako ich naučiť na pšenicu? smajlík

5.8.2014 20:06
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

wyandotte napsal(a):
Dobrý deň chcel by som sa spýtať prečo mi mladé asi 4 mesačné kuratá nežerú pšenicu , alebo len troška lebo ked im dam žrať tak vždy v krmítku ostane dosť pšenice, miešam im šrot , pšenicu a granule, neviete mi poradiť ako ich naučiť na pšenicu? smajlík

Zdravím, slepice se nažerou především toho šrotu a granulí, takže jim na tu pšenici nezbyde moc místa, tak se nediv. Já bych dával jen pšenici, a šrot na přilepšenou nebo spíš zamíchal do pečiva, brambor.

5.8.2014 22:05
wyandotte

XXX.XXX.249.1

Ale napríklad ked ich ráno vypustím tak ta pšenica je v tom krmítku nedosypem tam nič a ani sa jej nedotknú možne len sem tam velmi málo . ze by boli moc pohodlné a zvyknuté na tie granule a šrot?

6.8.2014 23:07
jitkajihlava

XXX.XXX.150.188

Dobrý den, ptáci obvykle mnohem lépe vidí drobné detaily než my lidi. Ta pšenice nemusí být v pořádku. Zkuste si sehnat 2 kg jiné pšenice a uvidíte, jestli opravdu nemají Vaše slípky rády pšenici jako takovou nebo jen nechtějí tu konkrétní, co máte doma. Ještě bych ji případně zkusila naklíčit. Pokud by ji braly naklíčenou, tak po pár dnech nabídnout jen nabobtnanou a časem i suchou. Nechce se mi věřit, že by slepicím nejela pšenka, která je v pořádku.

7.8.2014 08:10
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

wyandotte napsal(a):
Ale napríklad ked ich ráno vypustím tak ta pšenica je v tom krmítku nedosypem tam nič a ani sa jej nedotknú možne len sem tam velmi málo . ze by boli moc pohodlné a zvyknuté na tie granule a šrot?

Ano to bude ono slepice jsou zvyklé na ty granule a šrot což je pro ně určitě lahodnější než pšenice smajlíka ty granule bych vypustil úplně ! smajlík

7.8.2014 09:23
gameness

XXX.XXX.49.206

presne tak ja mam ten isty problem su zvyknute na srot a zbytky s kuchyne, celeho zrna sa skoro ani nedotknu. mozna to chce len cas ale mne je pohodlnejsie nasrotovat (kedze mam aj prasata) a miesat napriklad s nastruhanou cuketou, repou, repovymi listami, pripadne zbytkami s kuchyne.

7.8.2014 11:33
wyandotte

XXX.XXX.249.1

No akože njeje to až taký velký problém , len je škoda tej pšenice lebo to všetko ostáva u nich vo výbehu a zasype sa to hlinou , preto chcem aby to žrali, a časom ich určite odstavím od granulí len neviem či nebudú hladovať potom.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.9.2014 14:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hoďte im štrk a piesok do voliéry.

19.9.2014 21:36
mysak

XXX.XXX.54.5

Dobrý den, nesmíte jim dát nic jiného aspoň dva dny, a bude krmítko vymetené. Prostě dva dny se jich nevšímejte(kromě vody samozřejmě).

Přidejte reakci

Přidat smajlík