49. místní výstava ZO ČSCH Blatná I

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2014 20:20
mysak

XXX.XXX.34.174

Letní výstava Blatná

Tak jako každý rok i v letošním roce chystají chovatelé ze ZO ČSCH Blatná I tradiční místní výstavu králíků, holubů, drůbeže a exotického ptactva. K příležitosti pouti a svátku na Nebevzetí Panny Marie se každoročně do Blatné sjíždí mnoho lidí, ať už za účelem rodinných sešlostí či jiných aktivit, které město Blatná v těchto dnech nabízí. Řada z nich navštíví také expozice zvířat ve zdejším chovatelském areálu. Prostředí je zde - v parném měsíci srpnu - více než příjemné, neboť součástí areálu je stín poskytující parčík. Návštěvníci tu mohou posedět, občerstvit se a poslechnout živou hudbu, případně si i zatančit. V posledních letech zde úspěšně obsazují pódium dvě kapely a ne jinak tomu bude i letošním roce. Jsou to: v sobotu Muzika pana Kováře z Oseka a v neděli Starošumavská Pětka.

Hlavní náplní výstavy jsou však expozice drobného domácího zvířectva. V renovovaných výstavních halách, které před časem zničila povodeň, můžeme vidět přes 300 králíků, 250 holubů a kolem 40 voliér s drůbeží. To vše v pestré paletě. K vidění jsou zde plemena běžná i vzácná a málo chovaná. Krásné jsou zejména vkusně aranžované voliéry s exoty. Na výstavě je možno zakoupit kvalitní chovný materiál, na což se těší nedočkaví chovatelé. Nejvíce se prodávají králíci a exotické ptactvo. Na své si pochopitelně přijdou rodiny s dětmi, neboť příležitost vidět živé zvíře je dnešní době pro dítě stále vzácnější jev. S tím souvisí také ukázka králičího „hopu“, která je součástí výstavního programu již 3. sezonu a pokaždé vzbuzuje veliký zájem a to nejen u nejmenších.

Mezi chovatelskou veřejností jsou zdejší moderní výstavní prostory pověstné také pořádáním speciálních výstav a stolních posouzení. Zázemí zde našli zejména chovatelské kluby králíků např. klub holandských králíků, klub ruských, kuních a siamských králíků, či anglických strakáčů a rhönských králíků. Dále také klub chovatelů morčat nebo klub chovatelů holubů moravských pštrosů. V areálu probíhají pravidelně burzy exotického ptactva spojené s prodejem krmiv vždy každou 4. sobotu v měsíci, kde je velmi hojná účast. Blatenští také udržují družbu s mnoha okolními základními organizacemi. Pořádají zájezdy na velké výstavy do zahraničí a také se jich účastní (Evropská výstava Lipsko př. Miroslav Vaněček - ruští králíci). Předsedou ZO je př. Mudr. Roman Petr, jednatelem př. Miroslav Vaněček. Pod jejich vedením funguje spolek již hezkou řádku let a nutno říci, že velmi úspěšně. Úroveň průběhu členských schůzí v Blatné je pod jejich vedením vzorová. Oba muži tvoří základní kameny výboru, zajišťují stabilitu party lidí, kterou nezacloumala ani velká voda.

Jak je vidět, ZO ČSCH Blatná má co nabídnout. Patří mezi aktivní spolky. Ovšem tak jako jinde i tady za přípravou výstav stojí mnoho hodin práce, která pramení z volného času členů. Je proto třeba poděkovat všem, kdo se na této akci podílí. Stejně tak městu a všem sponzorům, kteří základní organizaci ČSCH Blatná vždy podpoří. Výstava v Blatné je pro chovatele z okolí vždy velikým svátkem. Je to čas setkání kamarádů a přátel s podobnými zájmy, čas výměny zkušeností, chlubení se svými odchovanci, možností se reprezentovat osobně a šancí reprezentovat město činností ZO. Tentokrát se výstava uskuteční ve dnech 16. – 17. 8. 2014.
Otevřeno bude jako vždy So 8:00 – 18:00, Ne: 8:00 – 17:00.

K návštěvě Vás, milí čtenáři, srdečně zvou pořadatelé.

12.8.2014 20:45
xdingo

XXX.XXX.127.2

Děkuji za připomenutí, asi před 14-ti dny mi někdo říkal, že teď někdy bude, ale podrobnosti nevěděl a já jsem na to nějak zapomněl. Rád bych se zastavil, jen prosím o upřesnění kde přesně že ten výstavní areál je? Ideálně adresu ulice + č.p., pak už si to na mapě najdu.
Předem děkuji.

12.8.2014 20:49
mysak

XXX.XXX.34.174

xdingo napsal(a):
Děkuji za připomenutí, asi před 14-ti dny mi někdo říkal, že teď někdy bude, ale podrobnosti nevěděl a já jsem na to nějak zapomněl. Rád bych se zastavil, jen prosím o upřesnění kde přesně že ten výstavní areál je? Ideálně adresu ulice + č.p., pak už si to na mapě najdu.
Předem děkuji.

areál je za Masarykovou základní školou. Nábřeží Dukelské. Je dobré parkovat u Tesly.
Juraj Kafka

12.8.2014 22:43
xdingo

XXX.XXX.127.2

mysak napsal(a):
areál je za Masarykovou základní školou. Nábřeží Dukelské. Je dobré parkovat u Tesly.
Juraj Kafka

Velice děkuji. Myslím, že už jsem se podle mapy zorientoval, kde to je. Na satelitní mapě je vidět celkem nová hala bez čísla popisného.
http://www.mapy.cz/zakladni?x=13.8786712&y=49.4293441&z=18&base=ophoto&source=stre&id=130127

Takže jestli se nic nepokazí, tak se tam v sobotu zastavím s manželkou na čumendu a možná i nějaký nákup, bude-li tam zajímavá vodní drůbež smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík