Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2014 06:55
peparazak

XXX.XXX.162.50

dobry den,letos se docela dost prodavaji tyto husy ale jsou to husy s hrubymi a vylukovimy vadami v kresbe.zatim jsem tu vydel jen asi dve ktere jsou v kresbe dobre.ceny ale maji jako opravdove pomoranky.pokud ma nekdo o tyto husy zajem mel by se podivat do vzorniku a sehnat si neco o se podoba standartu ,jinak tu za par let budeme mit jen strakatiny co jsou na inzerci.smajlík

17.8.2014 15:51
austincz

XXX.XXX.79.45

Pokud chcete zabránit tomu o čem píšete, nechtěl by jste naskenovat třeba ten vzorník ať si to může zájemnce o tyto husy přečíst. Protože třeba každý nemá doma vzorník drůbeže. Já bych se za osobně přimlouval a byl bych velmi vděčný.

18.8.2014 01:53
zntomas

XXX.XXX.216.50

je tu problém i v tom že pomořanská husa nemá jen jedno zbarvení jsou but ty strakaté nebo čistě bíle nebo černé. Jestli ta strataká má, tátu nebo mámu černého tak už se vám životě neviklube čiště standartní husa smajlík

18.8.2014 07:40
jara.k

XXX.XXX.194.113

zntomas napsal(a):
je tu problém i v tom že pomořanská husa nemá jen jedno zbarvení jsou but ty strakaté nebo čistě bíle nebo černé. Jestli ta strataká má, tátu nebo mámu černého tak už se vám životě neviklube čiště standartní husa smajlík

smajlík.
Tady odkaz na trutnovské stránky:http://www.csch-trutnov.cz/news/husy-pomoranske-h-p/.
Na levé straně v sekci zvířata na chov je mnoho výpisů ze vzorníku,všechny možná nebudou aktuálně platné.

18.8.2014 11:40
danis

XXX.XXX.188.108

zntomas napsal(a):

Černé zbarvení se u husy pomořanské nevyskytuje. Jsou buď bílé, divoké nebo divoce strakaté.
Dosáhnout kvalitní kresby u strakatých je celkem problém, i při spojení dvou standardních jedinců se líhnou nestandardní zvířata. Naopak potomstvo nestandardního jedince může překvapit.
Mě osobně se stalo, že jsem koupil krásného housera do chovu, a po přepeření se mu objevil proužek kolem zobáku. Takže budeme mít na Vánoce oběd za pár tisíc. I to se stane, bohužel.

5.11.2014 22:59
magnolka

XXX.XXX.233.116

danis napsal(a):
Černé zbarvení se u husy pomořanské nevyskytuje. Jsou buď bílé, divoké nebo divoce strakaté.
Dosáhnout kvalitní kresby u strakatých je celkem problém, i při spojení dvou standardních jedinců se líhnou nestandardní zvířata. Naopak potomstvo nestandardního jedince může překvapit.
Mě osobně se stalo, že jsem koupil krásného housera do chovu, a po přepeření se mu objevil proužek kolem zobáku. Takže budeme mít na Vánoce oběd za pár tisíc. I to se stane, bohužel.

A tohle napíše prosím chovatel "odborník perfekcionista". Raději sežere smajlíknerozpoznaného i když původně nádherného housera do chovu, než aby ho prodal někomu, komu to nevadí, nebo vrátil chovateli, který by si jej rád vzal zpět, než aby jeho určitě s láskou odchovaný svěřenec takto brzy skončil. A chtěla bych vidět nedopeřeného pomořaňáka (nejspíš letošní house, staršího bys asi těžko žvejkal) za " pár tisíc" - dva, tři, pět?? Nějak nás dost houpeš tydýte.
Taky jsem měla pár nestandartních pomořanských hus od výstavních rodičů, která se ale rychle prodala pro radost a další chov pro domácí spotřebu. Každý přece nechce vystavovat, je to stejně jen zbytečné stresování zvířat a rozšiřování chorob.

6.11.2014 00:19
danis

XXX.XXX.134.210

magnolka napsal(a):
A tohle napíše prosím chovatel "odborník perfekcionista". Raději sežere smajlíknerozpoznaného i když původně nádherného housera do chovu, než aby ho prodal někomu, komu to nevadí, nebo vrátil chovateli, který by si jej rád vzal zpět, než aby jeho určitě s láskou odchovaný svěřenec takto brzy skončil. A chtěla bych vidět nedopeřeného pomořaňáka (nejspíš letošní house, staršího bys asi těžko žvejkal) za " pár tisíc" - dva, tři, pět?? Nějak nás dost houpeš tydýte.
Taky jsem měla pár nestandartních pomořanských hus od výstavních rodičů, která se ale rychle prodala pro radost a další chov pro domácí spotřebu. Každý přece nechce vystavovat, je to stejně jen zbytečné stresování zvířat a rozšiřování chorob.

Houser stál 2,5 tisíce a je z loňska. Jestli ho užvejknu nebo ne VÁS nemusí zajímat. Co Vy byste dělala s nestandardním zvířetem? Použila do chovu?
Omlouvám se, ale tyhle prasárny nepraktikuji. Housat je dost, houserů se líhne plno, není důvod chovat na nekvalitním zvířeti, je z čeho vybírat. Není tenhle, bude jiný. Co se nehodí na chov, skončí na talíři, bavíme se tady o drůbeži, pokud to nechápete.
A jestli si myslíte, že původní chovatel by housera nezabil, protože by byl štěstím bez sebe, že o něj může do smrti pečovat, tak se pletete, husy se chovají na maso, pokud Vám to uniklo a normální chovatel do chovu použije to nejlepší, ne odpad. smajlík
Tykání a urážky si milá dámo nechte pro své kamarádky, mezi slušnými lidmi se mluví slušně.smajlík

8.11.2014 13:39
tereza.128

XXX.XXX.128.118

magnolka napsal(a):

Když čtu takovouhle reakci, je mi z toho smutno. Není divu, že se inzerce hemží různými strakatými kříženci vydávanými za pomořanky, když se množí na všem. Zvíře s výlukovou vadou do chovu nepatří a bílý pruh kolem zobáku u strakaté pomořanky výlukovou vadou je.
Nadáváte chovateli, který se chová zodpovědně a výlukové zvíře odstraní, protože Vy sama byste takové zvíře klidně použila.
Nezlobte se, ale Váš přístup má k chovatelství dost daleko.smajlík

9.11.2014 13:29
dorm

XXX.XXX.202.18

magnolka napsal(a):

Nevšiml jsem si,že by psal něco o výstavách a že by byl zločin sežrat nestandardní zvíře
Je to zodpovědný chovatel,který chce mít na dvoře zvířata,která se shodují se vzorníkem a pak teprva může dělat radost dalším chovatelům.
Bez takových chovatelů by to nešlo a chovatelský svět by se nehnul z místa a nakonec by pravé pomořanky zanikly úplně
Každé plemeno musí vypadat jak určuje vzorník a i s láskou odchovaný výlukový jedinec by neměl mít šanci se dál množit
To máte jako černoch blondýn se zkaženými zuby a malým pinďourem smajlík

http://www.klubvodnidrubeze.estranky.cz/clanky/plemena-hus/husy-pomoranske.html

10.11.2014 05:01
danis

XXX.XXX.226.153

Zdravím a děkuji, pěkné foto. Ještě doplním, že kompletní znění standardu je zde:

http://www.csch-trutnov.cz/news/husy-pomoranske-h-p/

Přidejte reakci

Přidat smajlík