Potrebujem poradiť. Neviem nikde kúpiť na SK kŕmnu repu. Ale blízko nás sú cukrovary a predávajú Cukrovú repu. Myslíte, že je vhodné kŕmiť hydinu cukrovou repou? Miešanie s obilím a šrotom, prípadne iné doplnky, aby nemali stále to isté. Ďakujem za pomoc. Prípadne radu, kde na Slovensku kúpiť tak 4 tony kŕmnej repy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Cez zimu zvyčajne skrmujem cukrovú repu namiešanú so šrotom. Podávam im to každý druhý den v podobe mäkkého krmiva trochu navlhčenú s vodou, masťou, alebo mliekom. Treba im s niečím nahradiť zelené krmivo. Nezbadal som negatívne účinky, ale pravdou je, že kŕmnu repu majú radšej, a dlhšie sa dá skladovať. Cukrová repa raz- dva zhnie.
Cukrovku ne drubezi

XXX.XXX.242.32
Já bych ji nedával, ten cukr v ní (obzvláště v té z loňské sezóny bylo hodně) může zapříčinit rozhození střevní mikroflóry a celkově tak poškodit jak trávení tak imunitu.
Jestli tu někdo psal o tom že se spotřebovává při zkrmování více vápníku, tak na to příjdete za chvíli sám, jestli to je nebo není pravda.
Já být vámi tak tu řepu okoštuji (já to udělal a byla sladká jako cumel, a nic našeho o ni příliš nestálo - zmizelo akorát lupení - a měli i po té troše co sežrali černou sračku - ta mne trápila zejména u králíků) a popřemýšlím zda byste krmil cukrem nebo sladkým pečivem a podobně.