Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2014 19:43
niklaus

XXX.XXX.68.14

Dobrý večer.Chovám zdr. wyandotky cca 2 roky.Sú to celkom dobré sliepočky až na tu znášku,ale o to tu neide.Som mladý chovateľ a preto sa mi páči najmä ich povaha.Keď trochu kurčatká podrastú,začnú medzi sebou bojovať.Dnes som mal super "film".Ja chovám sliepky ale aj môj dedo.Sú spolu v kuríne.Keď som ich ráno pustil,išli sa nažrať a na záhradu.Neviem to síce naisto,ale Dedov kohút chcel skočiť na moju sliepku,no ona sa s ním začala byť.Skákala doňho až ho zvalila na zem a potom jej prišla pomôcť ešte jedna moja sliepka.Bolo to super!!Chovám oranžové vlnité .Čím ďalej ich rozmnožujem,tým sa sliepočkám mení farma. Základovo sú rovnaké,no jedna z 3 sliepok ma sivý krk,mala by mať hnedý.A tá najnovšia má iba hnedo sivé pierka-mala by mať hnedo bielo sivé.Upozorňujem Vás na to,že môj dedo má tento prvý rok kohúta a to nie ešte celkom dospelého,takže k skríženiu nemohlo dôjsť.Viete mi nejako poradit,ako dosiahnuť pôvodnú farbu alebo aspon preco je to tak? Vy čo chováte zdr. wyandtoky strieborno čierno lémované alebo iný farebný ráz,je u nich povaha rovnaká?Najviac ma zaujímajú odpovede na moju poslednú otázku.Ďakujem.smajlík

9.9.2014 08:34
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Choval jsem žluté a i u nich byla barva nestejná, museli se k sobě vybrat podobné, může jít i o křížení barev v minulosti.
-Boje mezi mladými jsou normální, trénují, já chovám kohouty odděleně od slepic, pak mezi sebou nebojují o slepice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík