Mozno ma niekto skusenost s niecim podobnym? Kupil som si japonske prepelicky. Uvolnilo sa mi miesto po jednom zajacovi, tak som si povedal, ze ich tam mozem mat. Kupil som ich 6 asi 7tyzdnove a pomaly za tyzden zacali vsetky niest. No zrazu som nasiel jednu mrtvu. Mala odhaleny cely krk az do masa, aj dychacia trubica bola vidiet. Trosku ma to zarazilo, no povedal som si, ze ju neprijali medzi seba alebo nieco. No o tyzden padla tak isto druha. Na dalsi den tretia. To uz mi bolo divne, vsetky mali krk aj trochu hrude uplne az po maso odhalene. Ze by bola jedna z nich nejaka bojovnicka a takto ich dodobala? Povedal som si, ze si na nu pockam. Vcera mi padla dalsia a dnes posledne dve naraz. Takze ziadna bojovnicka, ale nieco ine, co neviem pochopit co. V zajacniku kde boli sa mohla dostat maximalne tak mys, no zeby mys takto dokantrila prepelicky sa mi nezda. Nestalo sa niekomu nieco podobne? Kto by mi mohol vyvrazdit vsetky prepelicky?
Macka by sa tam vobec nedostala, nejaka diera medzi doskami na strope do zajacnika je max 2centimetrova.
Kralikaren ma určite spredu mriežku či pletivo. Niekde tam máte samicu potkana ktorá ma mladé. Ta sa zavesí na pletivo, spôsobí chaos a číha na vyplasenu prepelicku ktorá sa vrhne do pletiva. Pridrzi si ju a... A ako píšete o tých skarach 2 cm x ?cm. To je tiež možnosť pre vniknutie. Myši prichádzajú do úvahy len polne- tie sa živia aj zivocisnou potravou. U mňa v priebehu hodiny za bieleho dňa mladá samica potkana- po usmrtení viditeľné dlhé ciciky- utrhla hlavičky 8, 4-týždňovym kurickam prepeliek. Predná stena bola originál mriežka na boxy pre exoty. Čiže roztec menej ako 2cm. Bola tak zabrata do lovu že sa vrátila a podarilo sa ju v akcii zastreliť.