Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.9.2014 18:41
abraxis

XXX.XXX.149.54

Dobrý deň, prosím o radu mám problém. Mám nosnice, čo majú mať 29 týždňov, avšak nenesú. Jeden starý pán mi dnes poradil, že môžu mať kokcidiózu, lebo som mu povedal, že niekedy vidím u slepice krvavú stolicu, prípadne strašne riedku stolicu.

Ja svoje nosnice kŕmim šrot, zmeska, naklíčená pšenica, občasne uvarené zemiakové šupky, či cestoviny ako zbytky z kuchyne + nasekaná tráva.

Do vody raz za týždeň pridávam hypermangán + ACIDOMID pre hydinu som podával asi 2 mesiace na začiatku. Nakoľko mi stále nenesú vajcia, tak som sa požiadal o radu.

Ak je to kokcidióza, tak mi jeden odporúčal Helmigal prášok, zamiešať do krmiva. Potom druhá rada je podať cholesal do vody, na dezinfekciu z vnútra, alebo Sulfacox. Pri všetkom je ochranná lehota na vajcia 7 dní, vraj to má odskúšané, že to okamžite pomôže a pre kokcidiózu môže byť, že nenesú, lebo parazity ich vyciciavajú.

čo by ste odporúčali na zbavenie sa parazitov a koľko bude trvať nosnici kým sa pozbiera a začne niesť, lebo už 2 mesiace žerie kopec zmesky a vajce nikde :)

15.9.2014 07:40
kajo

XXX.XXX.121.28

Tento problem som riešil tiež ..Ocot do vody 1dc na 5l aplikovať mesiac a bolo po probleme-Pozor --naklíčená pšenica neviem čito je dobra volba.Tento rok bol pre tuto chorobu raj ---

15.9.2014 20:30
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

Přelečte a dál krmte, léčba může o měsíc oddálit produkci, zastavuje růst, ale je to lepší než nic. Já používal sulfacox, ESB 3 a nejvíce klozanit, je i pro drůbež. Proti salmonee - což také není vyloučeno.

15.9.2014 20:54
abraxis

XXX.XXX.101.171

Jiří Herynek napsal(a):
Přelečte a dál krmte, léčba může o měsíc oddálit produkci, zastavuje růst, ale je to lepší než nic. Já používal sulfacox, ESB 3 a nejvíce klozanit, je i pro drůbež. Proti salmonee - což také není vyloučeno.

Ale čo použiť? Sulfacox, Salicox, alebo Cholesal prášok?
Samozrejme vraj ochranná lehota, vraj nie pre nosnice, ale na kravské mlieko je ochranná lehota 72 hodín.. tak už neviem čím preliečiť :)

15.9.2014 21:13
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

moc se s tím serete, jestli nesnáší, na co řešit OH, dejte klozanit a vejce normálně jezte, kolik jich sníte?

15.9.2014 21:23
mkcharmante

XXX.XXX.249.1

Jiří Herynek napsal(a):
moc se s tím serete, jestli nesnáší, na co řešit OH, dejte klozanit a vejce normálně jezte, kolik jich sníte?

uprimne ale asi pravdive

15.9.2014 21:35
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

mkcharmante napsal(a):
uprimne ale asi pravdive

Ta slovenština mě spletla, myslel jsem OL jako ochranná lhůtasmajlík

15.9.2014 22:04
abraxis

XXX.XXX.101.171

Ďakujem za pomoc.. teda ak majú 29 týždňov, kedy asi by sa mohla znáška rozbehnúť? Lebo už im mám chuť posekať hlavy. :)

16.9.2014 07:24
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

tak vyplatí se počkat než to sekat, už něco sežraly, já se nezabývám chovem na snášku, takže toto neřeším a nevím, kdy má přesně snášet, poznáte to podle tělesných proporcí a hřebenů, zbarvení obličeje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík