Dobrý deň, prosím o radu mám problém. Mám nosnice, čo majú mať 29 týždňov, avšak nenesú. Jeden starý pán mi dnes poradil, že môžu mať kokcidiózu, lebo som mu povedal, že niekedy vidím u slepice krvavú stolicu, prípadne strašne riedku stolicu.
Ja svoje nosnice kŕmim šrot, zmeska, naklíčená pšenica, občasne uvarené zemiakové šupky, či cestoviny ako zbytky z kuchyne + nasekaná tráva.
Do vody raz za týždeň pridávam hypermangán + ACIDOMID pre hydinu som podával asi 2 mesiace na začiatku. Nakoľko mi stále nenesú vajcia, tak som sa požiadal o radu.
Ak je to kokcidióza, tak mi jeden odporúčal Helmigal prášok, zamiešať do krmiva. Potom druhá rada je podať cholesal do vody, na dezinfekciu z vnútra, alebo Sulfacox. Pri všetkom je ochranná lehota na vajcia 7 dní, vraj to má odskúšané, že to okamžite pomôže a pre kokcidiózu môže byť, že nenesú, lebo parazity ich vyciciavajú.
čo by ste odporúčali na zbavenie sa parazitov a koľko bude trvať nosnici kým sa pozbiera a začne niesť, lebo už 2 mesiace žerie kopec zmesky a vajce nikde :)
Jiří Herynek
napsal(a):
Přelečte a dál krmte, léčba může o měsíc oddálit produkci, zastavuje růst, ale je to lepší než nic. Já používal sulfacox, ESB 3 a nejvíce klozanit, je i pro drůbež. Proti salmonee - což také není vyloučeno.
Ale čo použiť? Sulfacox, Salicox, alebo Cholesal prášok?
Samozrejme vraj ochranná lehota, vraj nie pre nosnice, ale na kravské mlieko je ochranná lehota 72 hodín.. tak už neviem čím preliečiť :)