Nemoc v kachního trusu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.9.2014 17:45
mojzas

XXX.XXX.224.249

Zdravím,

mám dotaz. sousedovi pošel pes a údajně ho nechal vyšetřit a bylo zjištěno, že trpěl dlouhodobě nějakou nemocí, co přenáší kachny. Zřejmě v trusu...pro moji smůlu se na moje kachny díval pes docela často z blízka přes plot. Rád bych se dozvěděl, zda opravdu je to možné. Díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.9.2014 17:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

mojzas napsal(a):
Zdravím,

mám dotaz. sousedovi pošel pes a údajně ho nechal vyšetřit a bylo zjištěno, že trpěl dlouhodobě nějakou nemocí, co přenáší kachny. Zřejmě v trusu...pro moji smůlu se na moje kachny díval pes docela často z blízka přes plot. Rád bych se dozvěděl, zda opravdu je to možné. Díky

No, když neřeknete diagnózu choroby, těžko se Vám dostane nějaké kloudné odpovědi. Soused by ml vědět, co mu veterinář řekl.

23.9.2014 17:57
mojzas

XXX.XXX.224.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, když neřeknete diagnózu choroby, těžko se Vám dostane nějaké kloudné odpovědi. Soused by ml vědět, co mu veterinář řekl.

To ano, ale teď asi není vhodná doba chodit se na to ptát. Jen jsem zkusil, zda by někdo o něčem věděl, co by mohlo být eventuálně přenosné na psa.

25.9.2014 06:20
ovecka

XXX.XXX.31.130

Mohlo by se jednat o chlamydie. U ptáků způsobují tzv. ornitozu (popř. psitakozu). Jsou přenosné i na savce, právě trusem. Tedy i na člověka. Více najdete na:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Chlamydi%C3%B3za_pt%C3%A1k%C5%AF

Jestli se pes nakazil od vašich kachen nebo od volně žijících ptáků je otázka. Otázkou také je, proč soused nezaregistroval onemocnění psa a neléčil včas. Vím , že je to pro Vás nepříjemné, ale určitě si nedávejte vinu a vůbec možnost vašeho zavinění neprobírejte se sousedem. Veterinář by měl mít také rozum a nepoukazovat na okolní chovatele jako na zdroj nákazy. Pes se mohl nakazit kdekoli. Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík