Klub chovateľov zriedkavých plemien

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.10.2014 16:50

Chovu zdar,
už dlho uvažujem nad tým s niektorými mojimi priateľmi, že by bolo dobré založiť si klub chovateľov zriedkavých a málo chovaných plemien hydiny. Však sú už na Slovensku napr. dorkinky, krevkérky, cemanky, sicílčanky atd. Ak by ste mali záujem, tak začnime o tom diskutovať tu na ifaune, a spravme ten prvým krok :)
Mohlo by to byť spolok priateľov - podobne zmýšľajúcich (slovákov - čechov).
A touto cestou posielam poďakovanie do L. Mikuláša za krásneho kohúta ayam cemani.

4.10.2014 21:37
rado75

XXX.XXX.117.234

Zdravim Laca z Chrastiniec.Už sme dvaja členovia.

5.10.2014 23:04
peter64

XXX.XXX.182.160

myslel som ze traja

28.11.2014 03:53
hollywood

XXX.XXX.239.247

Tiež chovám cemanov dajte tam telefónne čísla aby sme si vymenili skúsenosti alebo zvieratá
Môj telefon
0903 535395 Čadca

28.11.2014 08:30
oskar222

XXX.XXX.96.18

v čr budu asi sám smajlík

29.11.2014 20:55
hollywood

XXX.XXX.239.247

Zase si nedal telefónne číslo

8.12.2014 11:55
rado75

XXX.XXX.64.191

Takze aj ja pridam tel.cislo 0905 794 1O1 Velky Krtis.Momentalne mam jedneho kohuta dvoj rocneho a tri minulo rocne sliepky plus tohto rocne 2-4. Dobre by bolo keby sa dali aj nejake fotky.

8.12.2014 12:02
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Kto z Vas, čo chováte Ayam cemani doviezol cudziu krv?
Väčšina AC v SR i v ČR pochádza z môjho chovu.
Poznáte pôvod svojich AC?

9.12.2014 20:16
hollywood

XXX.XXX.239.247

Na jar doviezol p bilko z Jablunkova vajcia z Nemecka kohúta som vymenil k sliepkam od p Balka naliahol som a kohút cestoval k p Kramarovi do zlatých moraviec

9.12.2014 20:43
hollywood

XXX.XXX.239.247

tohoto kohuta mi vymenil p Kramar je to kohut z roku 2013

10.12.2014 08:43
zdrobnenáwyandotka

XXX.XXX.37.6

Chystáte prijať za členov iba chovateľov málopočetkôných plemien, alebo aj chovateľov ktorý chovajú rozšírené plemená ale v zriedkavých farebných rázoch?

10.12.2014 13:12

Žil som v tom že mám tel.číslo v „profile“. 0915 739 500
Záleží len na nás ako spravíme klub. Viem vás nakontaktovať na chovateľa z Hatvan-u (H), ktorý má cemani z dovozu, z Indonézie. Je možné zohnať od neho násadové vajcia na jar. Pravidelne chodí na burzu do Nitry. Mal cemani aj zo Slovenska od p. Petra z BA. Viem Vám dať email naňho.

10.12.2014 13:33

Požiadal som teraz spomínaného chovateľa, aby mi poslal fotky o tom „čo má doma“. Dávam sem jednu fotku z toho čo už zverejnil on sám.

10.12.2014 17:26
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

hollywood napsal(a):
Na jar doviezol p bilko z Jablunkova vajcia z Nemecka kohúta som vymenil k sliepkam od p Balka naliahol som a kohút cestoval k p Kramarovi do zlatých moraviec

Tak to ste si moc nepomohli, keďže od toho isteho nemeckeho chovateľa (Jens Mueller) som mal vajcia aj ja vlani a sliepky čo sa z nich vyliahli som použil v chove v r. 2014.
Pan Bilko ich má od neho tiež tento rok, takže sú príbuzné.
Pišta Kramár mal zase AC odo mňa.
Takže sa tu stále točia tie isté a príbuzné Ayam cemani.

10.12.2014 17:28
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Žil som v tom že mám tel.číslo v „profile“. 0915 739 500
Záleží len na nás ako spravíme klub. Viem vás nakontaktovať na chovateľa z Hatvan-u (H), ktorý má cemani z dovozu, z Indonézie. Je možné zohnať od neho násadové vajcia na jar. Pravidelne chodí na burzu do Nitry. Mal cemani aj zo Slovenska od p. Petra z BA. Viem Vám dať email naňho.

Poprosím teda email na maďarského chovateľa a zistím ako prišiel k AC z Indonezie, čo sa mi nechce moc veriť.
Môj mail:peter.ferjencik@chello.sk

10.12.2014 21:37
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

Do určité míry se dají držet i linie příbuzné cca po dobu 4-5 let a prohazovat je mezi sebou a pak občas dodat je třeba cizího kohouta, u bantamek to tak dělám a je to lepší, než každý rok dávat nového kohouta - cizího v uvozovkách. Kolikrát si zatáhnu vady jako ostruhy u slepic, fialka....a pod. Lituji pak ...staří mazáci tvrdí, kuře, které má stejné předky, ale rodiče žijí a je líhnuté jinde je z 50% nová krev. Můžete okomentovat?

10.12.2014 22:04
dorm

XXX.XXX.202.18

Jiří Herynek napsal(a):
Do určité míry se dají držet i linie příbuzné cca po dobu 4-5 let a prohazovat je mezi sebou a pak občas dodat je třeba cizího kohouta, u bantamek to tak dělám a je to lepší, než každý rok dávat nového kohouta - cizího v uvozovkách. Kolikrát si zatáhnu vady jako ostruhy u slepic, fialka....a pod. Lituji pak ...staří mazáci tvrdí, kuře, které má stejné předky, ale rodiče žijí a je líhnuté jinde je z 50% nová krev. Můžete okomentovat?

Máš na mysli prostorovou nepříbuznost?Tuhle jsme se o tom bavili a názory byly různé.Já v ní moc nevěřím bratr zůstane bratrem a otec otcem kdekoli..Raději praktikuji to první, točení kohoutů a,b,c,d
V klubových líhních se to tak dělalo a už se rok předtím například vědělo od koho budeš mít na další sezonu kohouta.
čas od času se místo kohouta sehnalo několik nepříbuzních slepiček. .

10.12.2014 22:12
dorm

XXX.XXX.202.18

peter z bratislavy napsal(a):
Tak to ste si moc nepomohli, keďže od toho isteho nemeckeho chovateľa (Jens Mueller) som mal vajcia aj ja vlani a sliepky čo sa z nich vyliahli som použil v chove v r. 2014.
Pan Bilko ich má od neho tiež tento rok, takže sú príbuzné.
Pišta Kramár mal zase AC odo mňa.
Takže sa tu stále točia tie isté a príbuzné Ayam cemani.

Peter,jsi otec od včech AC pro slovanysmajlík

11.12.2014 09:40

peter z bratislavy napsal(a):
Poprosím teda email na maďarského chovateľa a zistím ako prišiel k AC z Indonezie, čo sa mi nechce moc veriť.
Môj mail:peter.ferjencik@chello.sk

Peter, položil som mu otázku ako sa k nim dostal. Povie, napíšem Vám. Poprosil ma, aby som mu prekladal. Takže, ak máte otázky, napíšte ich mne. ldios@freemail.hu
Ináč poznáte ho, má aj od Vás cemani. Raz Vám tuším zháňal kočinku.

11.12.2014 09:47

Môžete písať aj rovno jemu: burst.attila@citromail.hu
Prekladá mu z nemčiny manželka... Dalšia fotka...

11.12.2014 16:35
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

dorm napsal(a):
Máš na mysli prostorovou nepříbuznost?Tuhle jsme se o tom bavili a názory byly různé.Já v ní moc nevěřím bratr zůstane bratrem a otec otcem kdekoli..Raději praktikuji to první, točení kohoutů a,b,c,d
V klubových líhních se to tak dělalo a už se rok předtím například vědělo od koho budeš mít na další sezonu kohouta.
čas od času se místo kohouta sehnalo několik nepříbuzních slepiček. .

Myslel jsem to jako dvě varianty:
A: mám dva částečně nepř. kmeny, v době obměny dám proti sobě jejich mladé a mám zase dva kmeny. Které jsou stále částečně nepříbuzné, pak na sebe dám opět protějšky obou kmenů a mám dva kmeny, kde už je tedy další příbuznost, několik chovatelů a i posuzovatel holubů mi tvrdil, že např u holubů to ani jinak nejde dělat, pokud chceš kvalitní chov a držet si svůj standard. A dělají to dokola takto neustále, s tím, že pak vemou jeden nepř kus a zkusí na to dát svoje nejlepší, pokud to je pěkné, použije jejich mladé na protějšky a točí se nějak v tom kruhu zase.
B: vzít např kohota od chovatele a k tomu vejce a vylíhnout je doma a ty slepice pak použít - prostorová nepř. jak zmiňuješ.

Ten způsob točení kohoutů je asi nejlepší, ale nejde praktikovat všude, když vemu bantamky, klub není a zde inzerované jiné bych si domu nekoupil.

11.12.2014 17:41
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Môžete písať aj rovno jemu: burst.attila@citromail.hu
Prekladá mu z nemčiny manželka... Dalšia fotka...

Laci,

z maďarčiny viem len sprosté slova, takže to budem radšej komunikovať s ním len cez Teba.
Zaujala ma tá posledna fotka kohúta pri kari rohoži.
Má veľa strieborných pierok v krku. Takto prifarbené kohúty sú dobré akurát na polievku.
Aj mne také občas vyskakujú a bohužiaľ až dosť neskoro sa také pierka v krčnom závese objavujú. Takže mávame aj často "woodoo" polievku s čiernym mäsom. Síce to mäso AC má vraj zázračné a liečivé účinky, ale musí ho vraj pripravovať "certifikovaný indonézsky" šaman. Takže by som potreboval kontakt na takého niekde v strednej Europesmajlík

Bolo by treba doviezť kohútov AC niekde z Beneluxu, odkiaľ ich zatiaľ asi nik iný nedoviezol.

11.12.2014 17:45
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Peter,jsi otec od včech AC pro slovany

Keby len to, ale už sú z môjho chovu aj v Maďarsku, Rakúsku a Taliansku a to nepočítam býv. krajiny Varšanskej zmluvy (Bulharsko, Poľsko, Pobaltske republiky, Rusko, Bielorusko a Ukraina), kde sú už tiež a behajú tam ich potomkovia.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík