Dobrý den...už několikrát jsem četla, že hedvábničky nesmí zmoknout, ale jak to zařídit?! Ty moje prostě chodí v dešti, jsou úplně promočené a podle všeho nemají potřebu si zalízt...přece je nebudu honit, abych je naskládala zpátky do kurníku?! Mám z toho docela "trauma", aby se jim nic nestalo
asperulo
napsal(a):
Asi bude nejlepší udělat jim u kurníku zastřešený výběh. A do velkého výběhu je pouštět jen když je pěkně.
přesně tak, jejich peří neodpuzuje vodu jako běžné slepičí. bude dlouho schnout. Při kombinaci se studeným počasím riskujete nachlazení nebo zápal plic. Hedvábničky se mají chovat v suchém , třeba hoblovačkama vysypaném kotci - voliéře. Ven je pouštět jen za sucha. Stačí jim malý prostor.
Uživatel s deaktivovaným účtem

dr.lucka
napsal(a):
Dobrý den...už několikrát jsem četla, že hedvábničky nesmí zmoknout, ale jak to zařídit?! Ty moje prostě chodí v dešti, jsou úplně promočené a podle všeho nemají potřebu si zalízt...přece je nebudu honit, abych je naskládala zpátky do kurníku?! Mám z toho docela "trauma", aby se jim nic nestalo
Prvni rok jsem to resil intenzivne taky. Nechat je uvnitr kurniku nejde, okno tam nemaji, navic prsi mnohdy az pres den, kdy nikdo neni doma. Jelikoz vzdy prezily bez nasledku, uz to neresim. Kdyz jsem doma a hodne prsi, tak jim jen pootevru kurnik. Prijde mi, ze snad ten dest vyhledavaji...