Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.12.2014 15:11
abraxis

XXX.XXX.149.54

Potreboval by som menšiu radu.

Mám dosť veľké stádo slepíc. 100 ks. Tohtoročné mládky, teraz majú cca 8 - 9 mesiacov. Čím viac kŕmiť, šrotovanou pšenicou, alebo kukuricou?

Sledujem ako nosia vajcia, predtým bola znáška cca 40 - 42 %.. ale posledný týždeň rapídne padla na 30 - 32 %.. Pridal som viac zvyškov z kuchyne, šrot dávam na striedačku, ale neviem ako sa vrátiť znova na tú znášku.. Alebo im je zima? Ostatné podmienky sa nemenili.

22.12.2014 16:49
gameness

XXX.XXX.49.182

abraxis napsal(a):
Potreboval by som menšiu radu.

Mám dosť veľké stádo slepíc. 100 ks. Tohtoročné mládky, teraz majú cca 8 - 9 mesiacov. Čím viac kŕmiť, šrotovanou pšenicou, alebo kukuricou?

Sledujem ako nosia vajcia, predtým bola znáška cca 40 - 42 %.. ale posledný týždeň rapídne padla na 30 - 32 %.. Pridal som viac zvyškov z kuchyne, šrot dávam na striedačku, ale neviem ako sa vrátiť znova na tú znášku.. Alebo im je zima? Ostatné podmienky sa nemenili.

podla svojich skusenosti ( amaterskych) co poznam kazdemu klesla znaska v tomto obdobi. ale samozrejme ma tez zaujima nazor inych na toto :-P

22.12.2014 17:02
zbosace

XXX.XXX.6.54

Málo informácii aby vám vedel niekto uspokojivo poradiť. Momentálne ma väčšina problém znáškou naštartovať a nie udržať na 30-40%. Avšak pri chove krdla- nie stáda-100 ks by bolo dobré predlžovať deň. Ak to už nerobite. Kuchynské zbytky primiesavat do zmesy šrotov, lebo tie si potom menej všímajú. Napíšete aký pomer šrotov dávate, o aké sliepky sa jedná, či používate aj KKZ, dotujete E-vit či ine doplnky.

22.12.2014 20:29
abraxis

XXX.XXX.149.54

Slepice ráno po vypustení dostanú cca 5 kg celej pšenice.. + 1 kg tvarohu dva krát do týždňa.
Do vody sa dotuje Hydrovit AD3E forte (každý tretí deň). Inak ACIDOMID, či Multivitamin PG.

Po hodine dostanú ryžu, cestoviny a tvrdšie zbytky kuchyne zmiešané zo šrotom (pšenica a kukurica) pol na pol. Keď som im to nemiešal, iba preberali a niektoré žrali iba jedno, druhé iba čistý šrot.
Na obed dostanú zelené + ešte tekuté zbytky kuchyne. Polievky, omáčky s namočeným chlebom. Prehrabú sa, vyzobú.

Okolo druhej dostanú čistý šrot s nutrimixom, prípadne s 1/3 zmesky pre nosnice. Do kurníka na noc dostanú natrhané rôzne pečivo pre zábavu, aby sa v kurníku nebili. Samozrejme dosvecujem, deň im začína 03:30 hod, aby som im udržal deň na 12 hodín...

Podstielka štandard každý mesiac menené piliny, dostatočné vetranie. Žiadne sliepky nejavia známky choroby, stolica OK, hrebene OK, kohút v poriadku. Bitky medzi sebou sú bežné, nič výnimočné. Žiadne nové sliepky nepribudli. Len poslednú dobu sa mi objavujú MEGA vajcia, každý druhý deň mám dve až tri mega vajcia, kde sú 3 žĺtky, či 4 žĺtky, začínajú sa aj objavovať XL vajcia, kde sú dva žĺtky.

Ako som pozeral do zápisníka, raz som im natrhal takú divnú burinu a o dva dni začala klesať znáška, ale aj v ten deň som zmenil režim svietenia a ubral som im hodinu svetla, ale to by zas nejako zásadne nemalo nabrať na tom.

Teraz som vyskúšal pridávať tvaroh každý deň 1 kg pre všetkých, aby sa trošku naštartovali.

Trochu sa bojím zvýšenia dávky kukurice, lebo vraj z toho tučnejú a vraj sa odvápňujú kosti. Ešte som premýšľaľ, trošku ich znova zdopovať vitamínom B koncentrovaný, možno iba nevedia správny zúžitkovať krmivo.

23.12.2014 18:59
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

Trochu moc péče:) Pšenici bych dal až na noc, kdy ji přeměnují na energii.

30.12.2014 07:56
lostris

XXX.XXX.210.82

Zdravím, já slepicím nechávám po celý den dostatek máčené pšenice, strouhané mrkve a řepy a zavěšené sušené kopřivy a slunečnici, na večer jim pak přidám směs vařených brambor s nějakou tou bílkovinou (vařené mleté kůže nebo vnitřnosti) smíchané s kukuřičným a pšeničným šrotem a hlavně mají rozsvíceno cca do 8. Snášet začaly asi před měsícem po dvou měsících bez snášky když se přepeřovaly takže myslím že jsou spokojené, jsou zdravé,čilé a nesou.Nemyslím že snáška je jen o krmení,dostatek prostoru, suché popeliště a hlavně čistá podestýlka by měly být samozřejmé. Já ale chovám feverolky a brahmanky takže mně u vajíček nejde o kvantitu ale o kvalitu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík