Tu sú vajcia Maransiek a a tie 2 olivovozelené, tie sú od novošľachteného plemena Kollbecksmoor (s použitéím Forweriek).
Viac o nich je na:
http://www.erhaltungszucht-gefluegel.de/index.php?id=69
Konečně mi nesou skoro všechna plemena: maransky, araucany, laflešky, yerseyky, mini velsumky a bílefeldky. Chybí tam jen vajíčko holokrčky...
aazalka
napsal(a):
Konečně mi nesou skoro všechna plemena: maransky, araucany, laflešky, yerseyky, mini velsumky a bílefeldky. Chybí tam jen vajíčko holokrčky...
Dobrý den, a můžete nám říci, která jsou čí? Respektive ta velká bílá vejce a kolik váží? Z. velsumka asi budou ty středně hnědá vajíčka menší velikosti, myslím si že až se roznesou, nebudou o málo menší než ostatní....
peter z bratislavy
napsal(a):
Tu sú vajcia Maransiek a a tie 2 olivovozelené, tie sú od novošľachteného plemena Kollbecksmoor (s použitéím Forweriek).
Viac o nich je na:
http://www.erhaltungszucht-gefluegel.de/index.php?id=69
To je Petře hodně zvláštní plemeno i ta barva těch slepic je zvláštní, jinak mě zaujala i barva vajec Fa-jsou jakoby lehce narůžovělé? nebo jak to popsat..
Tak my sbíráme toto. Jen tam chybí olivové od kříženek maranska x araukana. O barevná vajíčka mají zákazníci stálý zájem, tak jim je namícháme vždy tak, aby to pěkně vypadalo.
Prosím prosím, smutně koukám ještě jednou... jsem z toho trochu jelen na zahraničních fórech. Máte olivová vajíčka po "tmavovaječném" otci + matce araukaně, nebo naopak? A nebo je to jedno? Mně přijde na tu Araukaní holku marans kohout docela obr, tak jestli by to šlo i naopak. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vod.Nik
napsal(a):
Prosím prosím, smutně koukám ještě jednou... jsem z toho trochu jelen na zahraničních fórech. Máte olivová vajíčka po "tmavovaječném" otci + matce araukaně, nebo naopak? A nebo je to jedno? Mně přijde na tu Araukaní holku marans kohout docela obr, tak jestli by to šlo i naopak. Děkuji.
myslím, že genom zeleného vejce předává kohout araukan, takže spíše araukana na maransku.
napsal(a):
myslím, že genom zeleného vejce předává kohout araukan, takže spíše araukana na maransku.
Děkuji, pokud jsem ještě nezapomněla angličtinu, myslím, že gen pro tyrkysové vejce Araukany je homozygotní, stejně jako gen pro tmavé vejce Maransky, tudíž by ho měli předávat oba rodiče stejně (pokud je tedy araukana čistokrevná). Z nějakého důvodu ale doporučují spíš Marans kohouta na Araukaní děvče, asi aby se líp vybralo co nejmodřejší vejce, protože Marans je dostatečně tmavé vždycky? Nevím. Mně by se to hodilo naopak, tak pokud by tady měl někdo konkrétní zkušenost s vajíčky po AR otci a MAR matce, budu vděčná.

Vod.Nik
napsal(a):
Prosím, co je NH? Děkuji.
Hempšírka (new hampshire).
Také se dovolím přidat s fotkama. Velice mě baví chovat slepicky s barevnyma vajickama. Ješte touzim po tyrkysovych-Araukanich. Jsem zacatečnice, ale svoje holky miluju :)

Dobrý deň,
Viete my povedať aké plemena a krížence sliepok znášajú takéto vajíčka? Myslím vajíčka ktoré sú na fotke od Tomanagra.