Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

12.2.2011 12:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.222

koupila jsem si líheň Mayu a poprvé zkouším líhnout housata. Jestli s tím někdo máte zkušenosti prosím o radu .

Neregistrovaný uživatel

12.2.2011 17:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.105

S touto líhní zkušenost nemám, nicméně obecné rady zní:
vejce ukládat (před vložením do líhně, když je sbíráte) špičkou dolů
teplota v líhni 37,5 - 37,8°C 1. - 16. den, 37,7 - 37,4°C 17 - 27. den a 36,5 - 37,0°C poslední dva dny.
od 10. dne minimálně 2 x denně obracet o 120°
od 10. dne minimálně 2 x denně zchladit na pokojovou teplotu (!!!)
10.den prosvítit a vyřadit neoplozená vejce (to samé 25. dne)
líhnout se budou po 29-30 dnech
vlhkost 1. - 28.den 60% a 29-30. den 80%
Ať se daří !:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík