Kuchyňská úprava pižmovky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.2.2011 20:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.131

Mám ještě dotaz - když peču pižmovku - přeci jen se musí péci déle a asi hodně pomalu, že? Nebo máte nějaká doporučení, jak ji nevysušit, prostě jak na to? Děkuji. K

Neregistrovaný uživatel

24.2.2011 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

Obecně: kachny, husy, kohouti - dusit v troubě při 150 °C do změknutí, u kachny, husy nechat přes noc 4 - 5 hod, když maso změkne, přidat stupně na 250°C a dopéct odkryté, až bude mít kachna kůrčičku a zhoustne šťáva. Mladý kohout se peče samozřejmě kratší dobu. Kachna je měkká, křehká, rozhodně není vysušená. Během dušení se pekáč neodkrývá, kachna se neobrací. Vyčetla jsem to v Kuchařce pro dceru od J. Zatloukalové a vychází to přesně podle receptu. E.

Neregistrovaný uživatel

26.2.2011 10:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.92

Děkuji, vyzkoušíme. Patrně se vyplatí trpělivost.

K

Neregistrovaný uživatel

26.2.2011 18:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

Jediná nevýhoda spočívá ve spotřebě elektřiny, jinak nemusíte dělat nic. Peče se to samo a dokud neodkryjete víko, nehrozí žádné znehodnocení. Používám to na kachny i kohouty, vždy to vyjde. E.

Neregistrovaný uživatel

26.2.2011 19:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254

Dovoluji si nesouhlasit se zvýšeným odběrem el.en. Sice peču delší dobu, ale na nízké teplotě - tedy při sníženém výkonu a tím pádem i příkonu trouby. K některým úpravám pečené drůbeže dávám jako přílohu rýži či pečené brambory - úspora - nepoužívám plotýnku, šoupnu kastrolek nebo plech k pečícímu se masu. Neznám domácnost, ve které kuthan nebo pekáč plně vyplňuje rošt v troubě.
Ostatně dobrý vývar také připravíte tak, že nechvátáte. Hodíte kosti do studené vody a necháte je tak v chladu přes noc, pak přivedete těsně pod bod varu a minimálně dvě hodiny táhnete na nejnižším výkonu......
A pohled na slintající rodinu nasávající kuchyňský odér - smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
jedovinka

Neregistrovaný uživatel

26.2.2011 22:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jediná nevýhoda spočívá ve spotřebě elektřiny, jinak nemusíte dělat nic. Peče se to samo a dokud neodkryjete víko, nehrozí žádné znehodnocení. Používám to na kachny i kohouty, vždy to vyjde. E.

A nebo kdo má možnost, sehnat si sporák po babičce a péci venku. Já to tak dělám od jara do podzimu a stojí mě to jen trošku dříví.
Petra

Neregistrovaný uživatel

27.2.2011 08:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.183

ja som si kupil vrecka na pecenie. Je to priehladny sacik do ktoreho vlozim celu kacicu, kura alebo hociake ine maso. Sacik z oboch stran zavriem prilozenym drotikom. Peciem pri teplote cca 200 stupnou. Vyhoda je v tom ze sa to tam dusi a zaroven aj pecie a pusti to vlastnu stavu tak netreba podlievat ani nic. Kura za necelu hodinu bolo tak domaka upecene ze sa rozpadalo od kosti. Piekol som tam aj staru kacicu z ktorej ako viete maso je velmi tvrde aj po hodinach pecenia. Za cca 2 hodinky bolo masko makucke. Myslim ze take folie predavaju v kazdom markete u nas je to bezna vec. Dokonca tusim maggi predavaju zmes na kura a k nej je pribaleny jeden alebo dva sacky. Vrele doporucujem. Pecenie vodnej hydiny sa tak stane radostou.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2011 17:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mám ještě dotaz - když peču pižmovku - přeci jen se musí péci déle a asi hodně pomalu, že? Nebo máte nějaká doporučení, jak ji nevysušit, prostě jak na to? Děkuji. K

Pečeme pižmové kačeny v římském hrnci /vlastně keramický pekáč/ nebo i v normálním pekáči cca hoďku na +- 180 stupňů.. S tím, že předtím kachnu necháme cca půl hodiny podusit v papiňáku. Krásně tak změkne a přitom zůstane šťavnatá. V normální pekáči otáčíme, v římské ani ne. Teda pokud to nechce člověk opečené z obou stran. :-) Příloha - bramorový knedlík se zelím či se špenátem. Mňam! :-)Zuzka F.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2011 17:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.237

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mám ještě dotaz - když peču pižmovku - přeci jen se musí péci déle a asi hodně pomalu, že? Nebo máte nějaká doporučení, jak ji nevysušit, prostě jak na to? Děkuji. K

Já peču podle Rettigové celou noc na 90 stupňů bez odkrývání- je super, maso křehké, šťavnaté, tuk vypečený, kůžička křupavá... A ještě jednu fintičku používám- ráno pořádně nasolím, večer opláchnu sůl pod tekoucí vodou... Jen pokmínuju a zavřu do pekáče... Tak peču veškerou vodní drůbež a nestěžuje si ani děda, který nemá ani jeden zub :-)

Neregistrovaný uživatel

27.2.2011 19:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

S tou elektřinou budete mít určitě pravdu, pak tato úprava žádno nevýhodu nemá. Tak kachnu někdy peču v noci. Nenakukovat, neobracet, nepodlévat. Výsledek jistý. E.

Neregistrovaný uživatel

28.2.2011 09:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.50

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A nebo kdo má možnost, sehnat si sporák po babičce a péci venku. Já to tak dělám od jara do podzimu a stojí mě to jen trošku dříví.
Petra

Teda tady ten recept je nejvyšší stupeň masochismu, ostatní podobné, na co péct celou noc?smajlík Pižmovku peču mezi 2 pekáči, půl pekáče vody (naleju tak po půl hodině pečení) a kachnu peču tak 2 hodiny na 240 stupňů. Asi za 1,5 otočit, voda se mezitím z půlky odpaří. Maso odpadá od kosti a já se v noci nebudím, jestli nehoří kuchyňsmajlík

Neregistrovaný uživatel

28.2.2011 20:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

S troubou se nic nestane, kachně se taky nic nestane při tak nízké teplotě, kdy se kachna dusí. Vy ji zase vaříte, je to taky možnost. Oba způsoby jsou zřejmě přijatelné, od 240 °C bych se spíš bála odejít než od 120 nebo 150. Zadavatel si vybere, co je pro něj přijatelnější. E.

Neregistrovaný uživatel

28.2.2011 20:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

Uvedené recepty s dlouhým pečením jsou pro těžké kusy drůbeže. U nás se zabijí tak, aby čisté váhy bylo tak 1,2 kg a porcuji a peču přikryté. Asi hodinu, ne déle. Podle potřeby a chuti obmněnuji koření, houby, smetanu, lečo, špenát, zelí, kořenová zelenina. Zatím se přejedla jen ta pečená, knedlík, zelí u omladiny, ti potřebují být éteričtí.......Regina

Neregistrovaný uživatel

1.3.2011 00:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.253

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
ja som si kupil vrecka na pecenie. Je to priehladny sacik do ktoreho vlozim celu kacicu, kura alebo hociake ine maso. Sacik z oboch stran zavriem prilozenym drotikom. Peciem pri teplote cca 200 stupnou. Vyhoda je v tom ze sa to tam dusi a zaroven aj pecie a pusti to vlastnu stavu tak netreba podlievat ani nic. Kura za necelu hodinu bolo tak domaka upecene ze sa rozpadalo od kosti. Piekol som tam aj staru kacicu z ktorej ako viete maso je velmi tvrde aj po hodinach pecenia. Za cca 2 hodinky bolo masko makucke. Myslim ze take folie predavaju v kazdom markete u nas je to bezna vec. Dokonca tusim maggi predavaju zmes na kura a k nej je pribaleny jeden alebo dva sacky. Vrele doporucujem. Pecenie vodnej hydiny sa tak stane radostou.

Dobré s nami a zlé preč. Piecť v sáčku, to musí byť nátura.
Čo tak ostať pri starých osvedčených metódach.

Neregistrovaný uživatel

1.3.2011 08:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.50

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
S troubou se nic nestane, kachně se taky nic nestane při tak nízké teplotě, kdy se kachna dusí. Vy ji zase vaříte, je to taky možnost. Oba způsoby jsou zřejmě přijatelné, od 240 °C bych se spíš bála odejít než od 120 nebo 150. Zadavatel si vybere, co je pro něj přijatelnější. E.

Já od trouby nikam neodcházím, peču dopoledne a to mám v kuchyni dost jiné práce.:-))

Neregistrovaný uživatel

1.3.2011 09:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.55

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobré s nami a zlé preč. Piecť v sáčku, to musí byť nátura.
Čo tak ostať pri starých osvedčených metódach.

Zase treba ist s dobou a nie sa pred vsetkym novym zatvarat a tvarit sa ze je to zle. Ten sacik neni plast ale aluminium len je priehladny. :-)

Neregistrovaný uživatel

1.3.2011 10:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zase treba ist s dobou a nie sa pred vsetkym novym zatvarat a tvarit sa ze je to zle. Ten sacik neni plast ale aluminium len je priehladny. :-)

Průhledný HLINÍK? Co se to na starý kolena ještě nedovím.....
Jedovinka

Neregistrovaný uživatel

1.3.2011 13:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

Hliník se odtěhoval do Humpolce.

Neregistrovaný uživatel

1.3.2011 13:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.253

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hliník se odtěhoval do Humpolce.

A v Humpolci ho nikto nikdy nevidel, lebo je priesvitný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík