Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.155.131
Mám ještě dotaz - když peču pižmovku - přeci jen se musí péci déle a asi hodně pomalu, že? Nebo máte nějaká doporučení, jak ji nevysušit, prostě jak na to? Děkuji. K
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.227.120
Obecně: kachny, husy, kohouti - dusit v troubě při 150 °C do změknutí, u kachny, husy nechat přes noc 4 - 5 hod, když maso změkne, přidat stupně na 250°C a dopéct odkryté, až bude mít kachna kůrčičku a zhoustne šťáva. Mladý kohout se peče samozřejmě kratší dobu. Kachna je měkká, křehká, rozhodně není vysušená. Během dušení se pekáč neodkrývá, kachna se neobrací. Vyčetla jsem to v Kuchařce pro dceru od J. Zatloukalové a vychází to přesně podle receptu. E.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.177.92
Děkuji, vyzkoušíme. Patrně se vyplatí trpělivost.
K
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.227.120
Jediná nevýhoda spočívá ve spotřebě elektřiny, jinak nemusíte dělat nic. Peče se to samo a dokud neodkryjete víko, nehrozí žádné znehodnocení. Používám to na kachny i kohouty, vždy to vyjde. E.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.210.254
Dovoluji si nesouhlasit se zvýšeným odběrem el.en. Sice peču delší dobu, ale na nízké teplotě - tedy při sníženém výkonu a tím pádem i příkonu trouby. K některým úpravám pečené drůbeže dávám jako přílohu rýži či pečené brambory - úspora - nepoužívám plotýnku, šoupnu kastrolek nebo plech k pečícímu se masu. Neznám domácnost, ve které kuthan nebo pekáč plně vyplňuje rošt v troubě.
Ostatně dobrý vývar také připravíte tak, že nechvátáte. Hodíte kosti do studené vody a necháte je tak v chladu přes noc, pak přivedete těsně pod bod varu a minimálně dvě hodiny táhnete na nejnižším výkonu......
A pohled na slintající rodinu nasávající kuchyňský odér -

jedovinka
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.128.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jediná nevýhoda spočívá ve spotřebě elektřiny, jinak nemusíte dělat nic. Peče se to samo a dokud neodkryjete víko, nehrozí žádné znehodnocení. Používám to na kachny i kohouty, vždy to vyjde. E.
A nebo kdo má možnost, sehnat si sporák po babičce a péci venku. Já to tak dělám od jara do podzimu a stojí mě to jen trošku dříví.
Petra
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.110.183
ja som si kupil vrecka na pecenie. Je to priehladny sacik do ktoreho vlozim celu kacicu, kura alebo hociake ine maso. Sacik z oboch stran zavriem prilozenym drotikom. Peciem pri teplote cca 200 stupnou. Vyhoda je v tom ze sa to tam dusi a zaroven aj pecie a pusti to vlastnu stavu tak netreba podlievat ani nic. Kura za necelu hodinu bolo tak domaka upecene ze sa rozpadalo od kosti. Piekol som tam aj staru kacicu z ktorej ako viete maso je velmi tvrde aj po hodinach pecenia. Za cca 2 hodinky bolo masko makucke. Myslim ze take folie predavaju v kazdom markete u nas je to bezna vec. Dokonca tusim maggi predavaju zmes na kura a k nej je pribaleny jeden alebo dva sacky. Vrele doporucujem. Pecenie vodnej hydiny sa tak stane radostou.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám ještě dotaz - když peču pižmovku - přeci jen se musí péci déle a asi hodně pomalu, že? Nebo máte nějaká doporučení, jak ji nevysušit, prostě jak na to? Děkuji. K
Pečeme pižmové kačeny v římském hrnci /vlastně keramický pekáč/ nebo i v normálním pekáči cca hoďku na +- 180 stupňů.. S tím, že předtím kachnu necháme cca půl hodiny podusit v papiňáku. Krásně tak změkne a přitom zůstane šťavnatá. V normální pekáči otáčíme, v římské ani ne. Teda pokud to nechce člověk opečené z obou stran.
Příloha - bramorový knedlík se zelím či se špenátem. Mňam!
Zuzka F.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.219.237
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám ještě dotaz - když peču pižmovku - přeci jen se musí péci déle a asi hodně pomalu, že? Nebo máte nějaká doporučení, jak ji nevysušit, prostě jak na to? Děkuji. K
Já peču podle Rettigové celou noc na 90 stupňů bez odkrývání- je super, maso křehké, šťavnaté, tuk vypečený, kůžička křupavá... A ještě jednu fintičku používám- ráno pořádně nasolím, večer opláchnu sůl pod tekoucí vodou... Jen pokmínuju a zavřu do pekáče... Tak peču veškerou vodní drůbež a nestěžuje si ani děda, který nemá ani jeden zub :-)
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.227.120
S tou elektřinou budete mít určitě pravdu, pak tato úprava žádno nevýhodu nemá. Tak kachnu někdy peču v noci. Nenakukovat, neobracet, nepodlévat. Výsledek jistý. E.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.40.50
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A nebo kdo má možnost, sehnat si sporák po babičce a péci venku. Já to tak dělám od jara do podzimu a stojí mě to jen trošku dříví.
Petra
Teda tady ten recept je nejvyšší stupeň masochismu, ostatní podobné, na co péct celou noc?
Pižmovku peču mezi 2 pekáči, půl pekáče vody (naleju tak po půl hodině pečení) a kachnu peču tak 2 hodiny na 240 stupňů. Asi za 1,5 otočit, voda se mezitím z půlky odpaří. Maso odpadá od kosti a já se v noci nebudím, jestli nehoří kuchyň
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.227.120
S troubou se nic nestane, kachně se taky nic nestane při tak nízké teplotě, kdy se kachna dusí. Vy ji zase vaříte, je to taky možnost. Oba způsoby jsou zřejmě přijatelné, od 240 °C bych se spíš bála odejít než od 120 nebo 150. Zadavatel si vybere, co je pro něj přijatelnější. E.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.176.203
Uvedené recepty s dlouhým pečením jsou pro těžké kusy drůbeže. U nás se zabijí tak, aby čisté váhy bylo tak 1,2 kg a porcuji a peču přikryté. Asi hodinu, ne déle. Podle potřeby a chuti obmněnuji koření, houby, smetanu, lečo, špenát, zelí, kořenová zelenina. Zatím se přejedla jen ta pečená, knedlík, zelí u omladiny, ti potřebují být éteričtí.......Regina
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.54.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ja som si kupil vrecka na pecenie. Je to priehladny sacik do ktoreho vlozim celu kacicu, kura alebo hociake ine maso. Sacik z oboch stran zavriem prilozenym drotikom. Peciem pri teplote cca 200 stupnou. Vyhoda je v tom ze sa to tam dusi a zaroven aj pecie a pusti to vlastnu stavu tak netreba podlievat ani nic. Kura za necelu hodinu bolo tak domaka upecene ze sa rozpadalo od kosti. Piekol som tam aj staru kacicu z ktorej ako viete maso je velmi tvrde aj po hodinach pecenia. Za cca 2 hodinky bolo masko makucke. Myslim ze take folie predavaju v kazdom markete u nas je to bezna vec. Dokonca tusim maggi predavaju zmes na kura a k nej je pribaleny jeden alebo dva sacky. Vrele doporucujem. Pecenie vodnej hydiny sa tak stane radostou.
Dobré s nami a zlé preč. Piecť v sáčku, to musí byť nátura.
Čo tak ostať pri starých osvedčených metódach.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.40.50
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S troubou se nic nestane, kachně se taky nic nestane při tak nízké teplotě, kdy se kachna dusí. Vy ji zase vaříte, je to taky možnost. Oba způsoby jsou zřejmě přijatelné, od 240 °C bych se spíš bála odejít než od 120 nebo 150. Zadavatel si vybere, co je pro něj přijatelnější. E.
Já od trouby nikam neodcházím, peču dopoledne a to mám v kuchyni dost jiné práce.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.206.55
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobré s nami a zlé preč. Piecť v sáčku, to musí byť nátura.
Čo tak ostať pri starých osvedčených metódach.
Zase treba ist s dobou a nie sa pred vsetkym novym zatvarat a tvarit sa ze je to zle. Ten sacik neni plast ale aluminium len je priehladny.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.210.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zase treba ist s dobou a nie sa pred vsetkym novym zatvarat a tvarit sa ze je to zle. Ten sacik neni plast ale aluminium len je priehladny.
Průhledný HLINÍK? Co se to na starý kolena ještě nedovím.....
Jedovinka
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.176.203
Hliník se odtěhoval do Humpolce.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.54.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hliník se odtěhoval do Humpolce.
A v Humpolci ho nikto nikdy nevidel, lebo je priesvitný.