Neregistrovaný uživatel

U kmenu mých hedvábniček se začala strácet vejce,za čas jsem zjistil,že je žerou slepice.Jak je to odnaučit?
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U kmenu mých hedvábniček se začala strácet vejce,za čas jsem zjistil,že je žerou slepice.Jak je to odnaučit?
Toto je docela průšvih. Požírání vajec je zlozvyk, který se těžko odnaučuje. Většinou začne jedna a ostatní se to od ní rychle naučí. Je třeba ji vypozorovat a urychleně odstranit. Částečně by mohlo pomoci častější sbírání vajec, umístění více sádrových podkladků, zatemnění snůškového hnízda a otupění špičky zobáku. V žádném případě nezkrmovat skořápky se zbytky syrového bílku.
Jiným řešením je zhotovení snáškového hnízda se šikmým dnem tak, aby se vejce po snesení odkulilo do bezpečí. Problém ale je přemluvit slepici aby do něj snášela.
Hodně štěstí přeje Lesk.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Toto je docela průšvih. Požírání vajec je zlozvyk, který se těžko odnaučuje. Většinou začne jedna a ostatní se to od ní rychle naučí. Je třeba ji vypozorovat a urychleně odstranit. Částečně by mohlo pomoci častější sbírání vajec, umístění více sádrových podkladků, zatemnění snůškového hnízda a otupění špičky zobáku. V žádném případě nezkrmovat skořápky se zbytky syrového bílku.
Jiným řešením je zhotovení snáškového hnízda se šikmým dnem tak, aby se vejce po snesení odkulilo do bezpečí. Problém ale je přemluvit slepici aby do něj snášela.
Hodně štěstí přeje Lesk.
No to je opravdu velice špatné. Dá se tomu zabránit tak, jak píše Lesk a ještě zkrácením horního zobáku o 2 - 3 mm, aby byl kratší než spodní. Používá se toto v drůbežárnách kauterizací, čímž se zrovna pálí, aby netekla krev. I když poteče, tak sama přestane a slepicím to nebrání v přijímání potravy. Skořápky se podávají poze sušené a drcené, nikdy čerstvé!
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to je opravdu velice špatné. Dá se tomu zabránit tak, jak píše Lesk a ještě zkrácením horního zobáku o 2 - 3 mm, aby byl kratší než spodní. Používá se toto v drůbežárnách kauterizací, čímž se zrovna pálí, aby netekla krev. I když poteče, tak sama přestane a slepicím to nebrání v přijímání potravy. Skořápky se podávají poze sušené a drcené, nikdy čerstvé!
Také pomáhá pár vajec vyfouknout a naplnit hořčicí s pepřem. Je to zdlouhavé, ale slepicím to nechutná a odnaučí se klovat do vajec.