Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

16.3.2011 13:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.157

Dobrý den,
chci se jen zeptat, když mi dneska příjdou poštou násadová vejce mohu je hned vložit do líhně, nebo musím počkat do zítra? Děkuji za odpověď. Petr

Neregistrovaný uživatel

16.3.2011 14:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.11

Násadová vejce zaslaná poštou je nutné nechat alespoň 48 hod v klidu. Taže ve vlastním zájmu vyčkejte ! Honza mčf

Neregistrovaný uživatel

16.3.2011 20:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.155

A to prosím z jakého důvodu ?

Neregistrovaný uživatel

16.3.2011 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.199

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Násadová vejce zaslaná poštou je nutné nechat alespoň 48 hod v klidu. Taže ve vlastním zájmu vyčkejte ! Honza mčf

jeden , jediny rozumny dovod prosim...smajlík, smajlík

Neregistrovaný uživatel

16.3.2011 20:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.100

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,
chci se jen zeptat, když mi dneska příjdou poštou násadová vejce mohu je hned vložit do líhně, nebo musím počkat do zítra? Děkuji za odpověď. Petr

Ked mne prisli nasadove vajcia od perliciek hned asi za 10 minut som ich daval pod kvocku a vyliahlo sa z 11 vajec 9 perlicat a dve vajcia boli prazdne. Lukáš

Neregistrovaný uživatel

16.3.2011 23:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.142

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
jeden , jediny rozumny dovod prosim...smajlík, smajlík

Vejce bývají díky přepravě (drkotáním po našich cestách necestách, ale třeba i po kolejích) roztřesená a někdy až "našlehaná". Proto se doporučuje nechat je před nasazením do líhně v klidu uležet. Znovu se tak oddělí promíchaný obsah (bílek od žloutku a vzduchových bublinek). Lépe se pak začne zárodek vyvíjet. Myslím ale, že 48 hodin je zbytečně dlouho. Nasazoval bych je už druhý den. (lesk)

Neregistrovaný uživatel

17.3.2011 10:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.50

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vejce bývají díky přepravě (drkotáním po našich cestách necestách, ale třeba i po kolejích) roztřesená a někdy až "našlehaná". Proto se doporučuje nechat je před nasazením do líhně v klidu uležet. Znovu se tak oddělí promíchaný obsah (bílek od žloutku a vzduchových bublinek). Lépe se pak začne zárodek vyvíjet. Myslím ale, že 48 hodin je zbytečně dlouho. Nasazoval bych je už druhý den. (lesk)

To si děláte legraci nesmajlíksmajlík Smíchaný bílek a žloutek,jó? To je jako bych dala vejce do šlehače a pak si to rozmyslela, nalila je zpátky do skořápky a dala do líhněsmajlíksmajlík. Chtěla bych vidět, jakým dějem by se promíchaný obsah zase vrátil zpátky včetně upevnění žloutku poutky ve vejci. No jako fór dobrý. To mi připomnělo, jak jsem nedávno prodávala jakýmsi lidem slepičky a oni se mě ptali, jestli se budou klovat s jejich slepicemi. Zda je nemají navonět,smajlík aby jejich slepice nepoznaly cizí pach smajlíksmajlíksmajlík. Nic o hierarchii v hejnu slepic a o tom, že nějaké pachy je vůbec nezajímají zřejmě neslyšeli, i když jim mohlo být kolem 60 let. Měli 2 obrovské smajlíkpsy a tak jimi byli patrně postiženi.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2011 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.76

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vejce bývají díky přepravě (drkotáním po našich cestách necestách, ale třeba i po kolejích) roztřesená a někdy až "našlehaná". Proto se doporučuje nechat je před nasazením do líhně v klidu uležet. Znovu se tak oddělí promíchaný obsah (bílek od žloutku a vzduchových bublinek). Lépe se pak začne zárodek vyvíjet. Myslím ale, že 48 hodin je zbytečně dlouho. Nasazoval bych je už druhý den. (lesk)

To jste tomu dal,příteli.Kdyby se promáchal žloutek,bílek a vzduchová bublinka tak je s vejci ámen na věky.Promíchaji se akorát jednotlive vrstvy řidkého a tuhšího bílku a uvolní se bilkovinové provázce,které přidržují žloutek ve spravnem stavu.Staří líhnaři doporučují ponechat v klidu v proliskach 12 až 24 hodin aby se vejce uklidnily a srovnaly teplotu.Klubaní zdar.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2011 16:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.254

taky nechávám jen půl dne a v pokojové teplotě, balík s vajíčky nerozbaluji hned aby se neorosily, ale uz je celkem teplo tak to nehrozi:-)

Neregistrovaný uživatel

17.3.2011 19:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.142

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To si děláte legraci nesmajlíksmajlík Smíchaný bílek a žloutek,jó? To je jako bych dala vejce do šlehače a pak si to rozmyslela, nalila je zpátky do skořápky a dala do líhněsmajlíksmajlík. Chtěla bych vidět, jakým dějem by se promíchaný obsah zase vrátil zpátky včetně upevnění žloutku poutky ve vejci. No jako fór dobrý. To mi připomnělo, jak jsem nedávno prodávala jakýmsi lidem slepičky a oni se mě ptali, jestli se budou klovat s jejich slepicemi. Zda je nemají navonět,smajlík aby jejich slepice nepoznaly cizí pach smajlíksmajlíksmajlík. Nic o hierarchii v hejnu slepic a o tom, že nějaké pachy je vůbec nezajímají zřejmě neslyšeli, i když jim mohlo být kolem 60 let. Měli 2 obrovské smajlíkpsy a tak jimi byli patrně postiženi.

Tušil jsem že když použiji slova "našlehané", může to vzbudit u někoho konkrétní emoce:-). A nezachrání mě ani skutečnost, že to slovo umístím do uvozovek. Kuchařinku v sobě nezapřete a s tím šlehačem jste to dovedla k dokonalosti a bodujete:-). Dejte si ale bacha, blíží se totiž velikonoce. Tak aby jste za to laškování nebyla vyšlehánasmajlík, nebo nedostala našleháno smajlík.
Jinak jsem samozřejmě schválně přeháněl. Pokud se vejce opravdu našlehá tak, že se smíchá jeho obsah, už se z něj nic nevylíhne. Bohužel toto se dost často při necitlivém zacházení během přepravy stává a líhnivost pak bývá mizerná.
(lesk)

Přidejte reakci

Přidat smajlík