Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.255.157
Dobrý den,
chci se jen zeptat, když mi dneska příjdou poštou násadová vejce mohu je hned vložit do líhně, nebo musím počkat do zítra? Děkuji za odpověď. Petr
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.200.11
Násadová vejce zaslaná poštou je nutné nechat alespoň 48 hod v klidu. Taže ve vlastním zájmu vyčkejte ! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.201.155
A to prosím z jakého důvodu ?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.33.199
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Násadová vejce zaslaná poštou je nutné nechat alespoň 48 hod v klidu. Taže ve vlastním zájmu vyčkejte ! Honza mčf
jeden , jediny rozumny dovod prosim...
,
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.18.100
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
chci se jen zeptat, když mi dneska příjdou poštou násadová vejce mohu je hned vložit do líhně, nebo musím počkat do zítra? Děkuji za odpověď. Petr
Ked mne prisli nasadove vajcia od perliciek hned asi za 10 minut som ich daval pod kvocku a vyliahlo sa z 11 vajec 9 perlicat a dve vajcia boli prazdne. Lukáš
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.50.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jeden , jediny rozumny dovod prosim...
,
Vejce bývají díky přepravě (drkotáním po našich cestách necestách, ale třeba i po kolejích) roztřesená a někdy až "našlehaná". Proto se doporučuje nechat je před nasazením do líhně v klidu uležet. Znovu se tak oddělí promíchaný obsah (bílek od žloutku a vzduchových bublinek). Lépe se pak začne zárodek vyvíjet. Myslím ale, že 48 hodin je zbytečně dlouho. Nasazoval bych je už druhý den. (lesk)
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.40.50
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vejce bývají díky přepravě (drkotáním po našich cestách necestách, ale třeba i po kolejích) roztřesená a někdy až "našlehaná". Proto se doporučuje nechat je před nasazením do líhně v klidu uležet. Znovu se tak oddělí promíchaný obsah (bílek od žloutku a vzduchových bublinek). Lépe se pak začne zárodek vyvíjet. Myslím ale, že 48 hodin je zbytečně dlouho. Nasazoval bych je už druhý den. (lesk)
To si děláte legraci ne
Smíchaný bílek a žloutek,jó? To je jako bych dala vejce do šlehače a pak si to rozmyslela, nalila je zpátky do skořápky a dala do líhně
. Chtěla bych vidět, jakým dějem by se promíchaný obsah zase vrátil zpátky včetně upevnění žloutku poutky ve vejci. No jako fór dobrý. To mi připomnělo, jak jsem nedávno prodávala jakýmsi lidem slepičky a oni se mě ptali, jestli se budou klovat s jejich slepicemi. Zda je nemají navonět,
aby jejich slepice nepoznaly cizí pach 

. Nic o hierarchii v hejnu slepic a o tom, že nějaké pachy je vůbec nezajímají zřejmě neslyšeli, i když jim mohlo být kolem 60 let. Měli 2 obrovské
psy a tak jimi byli patrně postiženi.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.146.76
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vejce bývají díky přepravě (drkotáním po našich cestách necestách, ale třeba i po kolejích) roztřesená a někdy až "našlehaná". Proto se doporučuje nechat je před nasazením do líhně v klidu uležet. Znovu se tak oddělí promíchaný obsah (bílek od žloutku a vzduchových bublinek). Lépe se pak začne zárodek vyvíjet. Myslím ale, že 48 hodin je zbytečně dlouho. Nasazoval bych je už druhý den. (lesk)
To jste tomu dal,příteli.Kdyby se promáchal žloutek,bílek a vzduchová bublinka tak je s vejci ámen na věky.Promíchaji se akorát jednotlive vrstvy řidkého a tuhšího bílku a uvolní se bilkovinové provázce,které přidržují žloutek ve spravnem stavu.Staří líhnaři doporučují ponechat v klidu v proliskach 12 až 24 hodin aby se vejce uklidnily a srovnaly teplotu.Klubaní zdar.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.187.254
taky nechávám jen půl dne a v pokojové teplotě, balík s vajíčky nerozbaluji hned aby se neorosily, ale uz je celkem teplo tak to nehrozi
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.50.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To si děláte legraci ne
Smíchaný bílek a žloutek,jó? To je jako bych dala vejce do šlehače a pak si to rozmyslela, nalila je zpátky do skořápky a dala do líhně
. Chtěla bych vidět, jakým dějem by se promíchaný obsah zase vrátil zpátky včetně upevnění žloutku poutky ve vejci. No jako fór dobrý. To mi připomnělo, jak jsem nedávno prodávala jakýmsi lidem slepičky a oni se mě ptali, jestli se budou klovat s jejich slepicemi. Zda je nemají navonět,
aby jejich slepice nepoznaly cizí pach 

. Nic o hierarchii v hejnu slepic a o tom, že nějaké pachy je vůbec nezajímají zřejmě neslyšeli, i když jim mohlo být kolem 60 let. Měli 2 obrovské
psy a tak jimi byli patrně postiženi.
Tušil jsem že když použiji slova "našlehané", může to vzbudit u někoho konkrétní emoce
. A nezachrání mě ani skutečnost, že to slovo umístím do uvozovek. Kuchařinku v sobě nezapřete a s tím šlehačem jste to dovedla k dokonalosti a bodujete
. Dejte si ale bacha, blíží se totiž velikonoce. Tak aby jste za to laškování nebyla vyšlehána
, nebo nedostala našleháno
.
Jinak jsem samozřejmě schválně přeháněl. Pokud se vejce opravdu našlehá tak, že se smíchá jeho obsah, už se z něj nic nevylíhne. Bohužel toto se dost často při necitlivém zacházení během přepravy stává a líhnivost pak bývá mizerná.
(lesk)