Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.78.37
Mám vajička stará 3 dny mám je v kuchyni .... a ještě mi nezačla kvočet hedvábnička)(Chci ji totiž nasadit ) stane se něco když je dám do ledničky ...(Nechci aby se mi totiž skazily) Díky za odpovědi....
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.40.193
Dát je naležato do pšenice do stodoly a každý den otáčet o půl otáčky tam a druhý den zpět. Pak nasadit pod slípku.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.227.120
Já je mám ve špajzu, kde se netopí, ale v létě je tam kolem 2O stupňů, vajíčka dávám normálně do krabiček, každý večer je otočím /mám je nastojato/, možná to není akorát správně, ale loni jsem líhla několikrát, naposledy na konci září a vylíhlo se všechno. Do ledničky je nedávejte. Vajíčka nechávám 10 dní, pak je vyřazuju z chovu ke konzumaci. E.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.77.16
Do ledničky nee, tam by zastydly, já je dávám na verandu, tam je tak okolo 14°C a taky je denně 2x otáčím.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.78.37
Dobrá děkuji .... snad mi začne kvočet nějaká ;))
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.170.45
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám vajička stará 3 dny mám je v kuchyni .... a ještě mi nezačla kvočet hedvábnička)(Chci ji totiž nasadit ) stane se něco když je dám do ledničky ...(Nechci aby se mi totiž skazily) Díky za odpovědi....
Neboj se ani té lednice, ale dej je dospod ,ale radši si přeměř teplotu (pokud bude 5° a více je to OK ). Pokojová teplota zkracuje zkladovatelnost na líhnutí opravdu tak na těch 10 dní , nižší teploty prodlužují zkladovatelnost. Teplota okolo 10° je asi optimální na zkladování (to jsem líhnul vajíčka i 3 týdny stará a líhnivost celkem dobrá) . Je třeba ale denně obracet , jak ti bylo již výše doporučováno, aby se ti "nepřilepil" žloutek ke skořápce.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.78.37
Díky za rady ani každy den otáčím ;)