Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

3.5.2011 14:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.0

Dobrý den, je normální, že nám začala snášet kačena (pižmovka) vejce, i když nemáme kačera? A co s nimi? Mám jí je odebírat? Koukala jsem, že se dají používat do pečiva místo slepičích - máte s tím někdo zkušenost?
Díky za Vaše rady
Helena

Neregistrovaný uživatel

3.5.2011 15:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.139

Vejce bych doporučil odebírat a třeba i skonzumovat. Pod kachnou bych nechal třeba 2 jako podkladky a sehnal bych si násadová kachní či jiné vejce.

Neregistrovaný uživatel

4.5.2011 07:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.120

Dobrý den .Že kačenka snáší vejce i bez kačera je normální.Divné je ,že k ní ještě nemáte kačera.Snesená kačení vejce je možné konzumovat až po řádné tepelné ůpravě ,proto že vejce vodní drůbeže obsahují větší množství salmonel.

Neregistrovaný uživatel

4.5.2011 12:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.3

My jsme si pořídili jen dvě holky, aby bylo více strávníků trávy a aby konečně někdo likvidoval slimáky, nechtěli jsme zřídit chov, ale jestli ke svýmu životu kačera nutně potřebujou, nějakýho jim seženem. Co se týče konzumace těch vajec, takovouhle informaci jsem na internetu našla, přesto díky, ale spíš jsem chtěla najít někoho, kdo je používá, aby mi řekl konkrétně, jak (asi mi nezbyde nic jiného, než zkusit s nimi upéct třeba vánočku a uvidíme, jestli bude nějaký rozdíl v chuti nebo kvalitě těsta)

Přidejte reakci

Přidat smajlík