Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.117.7
Dobrý den, chci se zeptat
, která kachna má podle vás nejlepší (nejchutnější vejce). Pokud se to tedy dá vůbec posoudit... :-)
Děkujííí!
Jiřina
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.204.155
My jíme vajíčka od campbellek, dávám je do těsta nebo uvařená na tvrdo, jsou vynikající, lepší než slepičí. Od jiných kachen to vyzkoušené nemám
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.101.77
My jsme sice svýho času taky pořídili kampbelky na vejce, ale jsme se žádných nedočkali 
- kačky přišly pryč ještě před snáškou
, ale pak jsme spotřebovávali do těsta čistá vejce husí a kačení ( od pekinek ) - jenže jaksi v tom těstě tu chutnost nějak nepoznáte ![]()
taky Jiřina
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.117.7
No já říkala, že to je blbá otázka
... Takže výběr kachen budu provádět asi podle něčeho jiného ...
... A třeba míchanici byste si z kachních udělali? Nebo je to málo tepelně upravené?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.210.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No já říkala, že to je blbá otázka
... Takže výběr kachen budu provádět asi podle něčeho jiného ...
... A třeba míchanici byste si z kachních udělali? Nebo je to málo tepelně upravené?
Vzhledem k tomu, že kačeny JSOU bacilonosičkami salmonel a že i v rakousko-uherských kuchařkách se uvádí použití kachních vajec jen do pečených těst, vařených knedlíků a těstovin (opět - musí před požitím projít varem), bych si míchanici z kachních vajec nikdy neudělala a ani ji nikomu nenabídla. Staré kuchařky sice nevylučují kachní vejce natvrdo, ale doba jejich varu je tuším půl hodiny, na rozdíl od sedmi minut v případě slepičích.
Nosná plemena jsou např. campelky a indičtí běžci. Ale chuťové rozdíly jejich vajec nejsem schopna posoudit.
Jedovinka
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.128.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vzhledem k tomu, že kačeny JSOU bacilonosičkami salmonel a že i v rakousko-uherských kuchařkách se uvádí použití kachních vajec jen do pečených těst, vařených knedlíků a těstovin (opět - musí před požitím projít varem), bych si míchanici z kachních vajec nikdy neudělala a ani ji nikomu nenabídla. Staré kuchařky sice nevylučují kachní vejce natvrdo, ale doba jejich varu je tuším půl hodiny, na rozdíl od sedmi minut v případě slepičích.
Nosná plemena jsou např. campelky a indičtí běžci. Ale chuťové rozdíly jejich vajec nejsem schopna posoudit.
Jedovinka
Tak to už asi dostanu salmonelu, už 2 x během týdne jsem měla kachní vejce na tvrdo. Ale vařená jen asi 7 minut. Příště se polepším s tím časem.
Petra
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.146.76
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to už asi dostanu salmonelu, už 2 x během týdne jsem měla kachní vejce na tvrdo. Ale vařená jen asi 7 minut. Příště se polepším s tím časem.
Petra
Nejvíce snášejí kambelky a pak indičtí běžci,s chutnosti vajec je to stejne jak u drůbeže - nezáleží tak na plemenu jako na tom ,čím krmite.Vodní drůbež má větší schopnost přenášet pachy a chutě z krmiva do vajiček ( krmné směsi,česnek,močůvka,...a jiné "aromaty").Salmonela je opravdu nebezpečna ale více hrozi u velkochovu a nesprávne hygieně - v malochovech u 2-5 kachen na tekoucí vodě a čisté louce,při pardenním skloadování bych se ji vůbec nebal.Papáme je už desítky let a vše OK. ...Jo a tato otázka není hloupá,určitě tady patří....
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.171.58
Přidala jsem tuhle několik vajec od ruánek do slepičích do smažených vajec a nikdo z nás se nepos...
, takže salmonela asi nebude
Je zajímavé, že kachny nemají tak žluté žloutky jako slepice, i když jsou ve stejném travnatém výběhu.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.227.120
K barvě žloutků: máme vyandotky a rodajlenky. Stejné krmivo, stejná tráva ve výběhu, stejní slimáci... Rodajlenky mají tak oranžové žloutky, že už to víc ani nejde, vyandotky světlé. E.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.117.7
Tak to začíná vypadat pozitivně, co se "jedlosti" týká
. No holt to vyzkoušíme a uvidíme :-).
Moc se mi líbí, že přejímají lépe "pachy", třeba po tom česneku
. To bych už pak nemusela ani dochucovat jídlo
. Tak moc díky za vaše názory
a ať se vám daří!