Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.5.2011 12:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.7

Dobrý den, chci se zeptat smajlík, která kachna má podle vás nejlepší (nejchutnější vejce). Pokud se to tedy dá vůbec posoudit... :-)
Děkujííí! smajlík Jiřina

Neregistrovaný uživatel

24.5.2011 12:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.155

My jíme vajíčka od campbellek, dávám je do těsta nebo uvařená na tvrdo, jsou vynikající, lepší než slepičí. Od jiných kachen to vyzkoušené nemám

Neregistrovaný uživatel

24.5.2011 14:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77

My jsme sice svýho času taky pořídili kampbelky na vejce, ale jsme se žádných nedočkali smajlíksmajlík - kačky přišly pryč ještě před snáškou smajlík, ale pak jsme spotřebovávali do těsta čistá vejce husí a kačení ( od pekinek ) - jenže jaksi v tom těstě tu chutnost nějak nepoznáte :-|
taky Jiřina smajlík

Neregistrovaný uživatel

24.5.2011 18:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.7

No já říkala, že to je blbá otázka smajlík :-))... Takže výběr kachen budu provádět asi podle něčeho jiného ... smajlík... A třeba míchanici byste si z kachních udělali? Nebo je to málo tepelně upravené? smajlík

Neregistrovaný uživatel

24.5.2011 18:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No já říkala, že to je blbá otázka smajlík :-))... Takže výběr kachen budu provádět asi podle něčeho jiného ... smajlík... A třeba míchanici byste si z kachních udělali? Nebo je to málo tepelně upravené? smajlík

Vzhledem k tomu, že kačeny JSOU bacilonosičkami salmonel a že i v rakousko-uherských kuchařkách se uvádí použití kachních vajec jen do pečených těst, vařených knedlíků a těstovin (opět - musí před požitím projít varem), bych si míchanici z kachních vajec nikdy neudělala a ani ji nikomu nenabídla. Staré kuchařky sice nevylučují kachní vejce natvrdo, ale doba jejich varu je tuším půl hodiny, na rozdíl od sedmi minut v případě slepičích.
Nosná plemena jsou např. campelky a indičtí běžci. Ale chuťové rozdíly jejich vajec nejsem schopna posoudit.
Jedovinka

Neregistrovaný uživatel

24.5.2011 21:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vzhledem k tomu, že kačeny JSOU bacilonosičkami salmonel a že i v rakousko-uherských kuchařkách se uvádí použití kachních vajec jen do pečených těst, vařených knedlíků a těstovin (opět - musí před požitím projít varem), bych si míchanici z kachních vajec nikdy neudělala a ani ji nikomu nenabídla. Staré kuchařky sice nevylučují kachní vejce natvrdo, ale doba jejich varu je tuším půl hodiny, na rozdíl od sedmi minut v případě slepičích.
Nosná plemena jsou např. campelky a indičtí běžci. Ale chuťové rozdíly jejich vajec nejsem schopna posoudit.
Jedovinka

Tak to už asi dostanu salmonelu, už 2 x během týdne jsem měla kachní vejce na tvrdo. Ale vařená jen asi 7 minut. Příště se polepším s tím časem.
Petra

Neregistrovaný uživatel

25.5.2011 08:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.76

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak to už asi dostanu salmonelu, už 2 x během týdne jsem měla kachní vejce na tvrdo. Ale vařená jen asi 7 minut. Příště se polepším s tím časem.
Petra

Nejvíce snášejí kambelky a pak indičtí běžci,s chutnosti vajec je to stejne jak u drůbeže - nezáleží tak na plemenu jako na tom ,čím krmite.Vodní drůbež má větší schopnost přenášet pachy a chutě z krmiva do vajiček ( krmné směsi,česnek,močůvka,...a jiné "aromaty").Salmonela je opravdu nebezpečna ale více hrozi u velkochovu a nesprávne hygieně - v malochovech u 2-5 kachen na tekoucí vodě a čisté louce,při pardenním skloadování bych se ji vůbec nebal.Papáme je už desítky let a vše OK. ...Jo a tato otázka není hloupá,určitě tady patří....:-))

Neregistrovaný uživatel

25.5.2011 10:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.58

Přidala jsem tuhle několik vajec od ruánek do slepičích do smažených vajec a nikdo z nás se nepos...:-)), takže salmonela asi nebudesmajlík Je zajímavé, že kachny nemají tak žluté žloutky jako slepice, i když jsou ve stejném travnatém výběhu.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2011 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

K barvě žloutků: máme vyandotky a rodajlenky. Stejné krmivo, stejná tráva ve výběhu, stejní slimáci... Rodajlenky mají tak oranžové žloutky, že už to víc ani nejde, vyandotky světlé. E.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2011 22:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.7

Tak to začíná vypadat pozitivně, co se "jedlosti" týká :-)). No holt to vyzkoušíme a uvidíme :-).
Moc se mi líbí, že přejímají lépe "pachy", třeba po tom česneku :-). To bych už pak nemusela ani dochucovat jídlo smajlík. Tak moc díky za vaše názory :-) a ať se vám daří!

Přidejte reakci

Přidat smajlík