Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.220.6
Zdravím , prosím vás nevíte co chybí slepicím když vejce na tvrdo nejde abnormálně oloupat? Trhá se a nemám šanci oloupat krásně kulaté vejce.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.101.77
Vaříte příliš čerstvá vejce. To je známý kuchyňský fakt, že čerstvá vejce uvařená natvrdo nejdou pěkně loupat.
Jiřina
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.97.148
A také pomůže, když uvařená vejce prudce zchladíte - vylít vodu, ve které se vařila a pak rychle napustit studenou. A s příspěvkem přede mnou o čerstvých vejcích souhlasím.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.1.3
Jak již psala Jiřinka, jsou moc čerstvá. Doporučuji vařit min. týdne stará a nezapomenout na sůl.
Zuzka F.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.17.249
čerstvá vejce jak již bylo zmíněno a také je dobré po vychladnutí vejce natlouct a dát na chvilku do studené vody.Voda se dostane mezi vejce a skořápku pak to jde lépe
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.212.6
Dokonce jsem viděla, jak naťuklnul špičku uvařeného vejce a hodně do ní fouknul. Neuvěřitelné, jak se ta skořápka sama uvolnila a vejce se samo vylouplo. Ale ne u čerstvého.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.215.114
Jiřina má absolutní pravdu,vejce jsou čerstvá a neexistuje fígl,jak se dá oloupat a že jsem jich v kuchyních vyzkoušela.Když nám přivezli (vyjímečně) čerstvá vejce a k obědu byla čočka s vařeným vejcem.
Roklanka
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.77.16
S tím foukáním to jde, ale u úplně čerstvého vejce je to bez velkého úspěchu. Je ale nutné foukat do toho tupého konce, kde je vzduchová bublinka
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.208.207
čerstvá uvařená vejce přepůlím a jím je lžičkou,vydlabat jdou
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.227.217
a jak dlouho se vaří vejce na měko?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.77.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a jak dlouho se vaří vejce na měko?
Já vařím 2 min od doby co se začnou vařit, jsou bílek natvrdo a žloutek teče, tak to máme rádi. Ale hygiena tento postup neschvaluje, ještě že mi to neva
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.165.46
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já vařím 2 min od doby co se začnou vařit, jsou bílek natvrdo a žloutek teče, tak to máme rádi. Ale hygiena tento postup neschvaluje, ještě že mi to neva
Já zase 4,5 min, ale dávám do vařící vody. Hygiena mi může .....
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.91.162
DĚKUJI! Ještě volské oko se syrovým žloutkem je dobré - tam na to, ale vidím, ale nějak jsem nevěděl to vejce na měko. nebo na měkko? a také se musí pořádně zchladit, ne? Jednou jsem to zchladil málo a první bylo akorát a ty další byly už na tvrdo.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.77.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
DĚKUJI! Ještě volské oko se syrovým žloutkem je dobré - tam na to, ale vidím, ale nějak jsem nevěděl to vejce na měko. nebo na měkko? a také se musí pořádně zchladit, ne? Jednou jsem to zchladil málo a první bylo akorát a ty další byly už na tvrdo.
Jojo, to jsem nepísla,jak je vyndám tak hned do studený vody! Už aby ty moje pipky taky začly snášet
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.81.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jojo, to jsem nepísla,jak je vyndám tak hned do studený vody! Už aby ty moje pipky taky začly snášet
Jaktože nenesou?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.77.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jaktože nenesou?
Protože to jsou teprv kuřátka
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.56.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Protože to jsou teprv kuřátka



pup
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.115
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Protože to jsou teprv kuřátka
Aha, tak tím se leccos vysvětluje...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.26.131
Po podobných zkušenostech s netrefením se do času u vajíček na měkko mám zlepšovák. Vajíčka rozbiji, oddělím bílek od žloutku. Bílky na pánvi smažím na másle a když jdou hotové, vypnu vařič, přidám žloutky, 1-2x zamíchám a servíruji na talíř krásně pevné bílky a tekoucí žloutky. Dobrou chuť Dana
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.161.251
Jééé, Dano, dobrý nápad!
Tak zítra to udělám ! 

pup
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.112.110
ja varim vajicka 15 minut nemam rada tekute zloutky a jinak varim vajicka v soly a tyden stara
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.161.251
Já taky nemám rád tvrdý žloutek
Odmala nejím velikonoční vajíčka, protože nemám rád vajíčka na tvrdo. Ale třeba omeleta, míchaná vajíčka s cibulí, volská oka, apod. mám moc rád! 
pup
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.111.65
vodu ve které vaříte vajíčka musíte hodně osolit,ale opravdu hodně, mám to vyzkoušené
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.53.162
Čerstvá vejce stačí po chvíli vaření ve vodě naťukat lžíci, voda se dostane mezi blánu a vejce, pak se loupou nádherně, jelikož žádné staré vejce u nás nevydrží, musíme to tak dělat pořád.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.64.242
vemte lžíčku,kousek vajíčka oloupejte,zbytek skořápky at je popraskaný, strčte lžíčku mezi skořápku a bílek a točte vajíčkem a lžíci držte pevně,lžíce odělí bílek od skořápky,skořápku pak lehce sundáte.
antoinetta
XXX.XXX.132.168
Není pravda, dělají mi to vajíčka i po prošlé lhůtě.
antoinetta
XXX.XXX.132.168
Vyzkoušela jsem už dávno všechny popsané fígle, ale bez úspěchu. Prostě, když se vajíčko rozhodne, že se dobře neoloupe a jeho kousky zůstávají jakoby přirostlé na skořápce, není rady ani pomoci. Je jedno, jestli jsou čerstvá nebo stará, jestli se do vody dá nebo nedá sůl, prudké zchlazení ani rozbití skořápky taky nepomůže.
Ak môžem, pridám moju skúsenosť... mne vajíčka nešlo olúpať od škrupiny, aj keď mali 2 týždne... keď som si uvaril vajce, tak mi ich musela lúpať manželka, lebo ja som na to nervy nemal... a ak som ich z nejakého dôvodu musel lúpať sám, tak to bolo nadávok... tento rok som si naliahol nové kuriatka, staré, z minulého roku pošli buď kvôli líškam, alebo susedovmu psovi... nové sliepky sa mi nesú už druhý mesiac a s obavami som skúšal uvariť od nich vajíčka... a čuduj sa svete, všetky! do jedného išli pekne ľahučko olúpať, aj tie, ktoré boli čerstvo znesené. takže, podľa mňa, asi to bude tým, že staré sliepky (boli aj trojročné) nemajú vo vajci asi taký kvalitný bielok, že sa po uvarení neoddelí bielok od tej blany pod škrupinou.
linduš
napsal(a):
Něco na tom bude, i když se stářím nevidím rozdíl, spíš opravdu ta konkrítní slípka. od pár slepic se loupají vajíčka vcelku snadně i bez fíglů, od jedné je to i s fíglema sázka do loterie
To mohu potvrdit. Záleží na slepici, a ne na stáří. Poznám, která slepice vejce snesla, a tak na vaření beru jen ty, o kterých dopředu vím, že se budou dobře loupat.