Vejce na tvrdo nejdou loupat

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

28.5.2011 11:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.6

Zdravím , prosím vás nevíte co chybí slepicím když vejce na tvrdo nejde abnormálně oloupat? Trhá se a nemám šanci oloupat krásně kulaté vejce.

Neregistrovaný uživatel

28.5.2011 11:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77

Vaříte příliš čerstvá vejce. To je známý kuchyňský fakt, že čerstvá vejce uvařená natvrdo nejdou pěkně loupat.
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

28.5.2011 11:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.148

A také pomůže, když uvařená vejce prudce zchladíte - vylít vodu, ve které se vařila a pak rychle napustit studenou. A s příspěvkem přede mnou o čerstvých vejcích souhlasím.

Neregistrovaný uživatel

28.5.2011 12:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Jak již psala Jiřinka, jsou moc čerstvá. Doporučuji vařit min. týdne stará a nezapomenout na sůl. :-) Zuzka F.

Neregistrovaný uživatel

29.5.2011 12:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.249

čerstvá vejce jak již bylo zmíněno a také je dobré po vychladnutí vejce natlouct a dát na chvilku do studené vody.Voda se dostane mezi vejce a skořápku pak to jde lépesmajlík

Neregistrovaný uživatel

29.5.2011 23:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.6

Dokonce jsem viděla, jak naťuklnul špičku uvařeného vejce a hodně do ní fouknul. Neuvěřitelné, jak se ta skořápka sama uvolnila a vejce se samo vylouplo. Ale ne u čerstvého.

smajlík

Neregistrovaný uživatel

30.5.2011 08:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.114

Jiřina má absolutní pravdu,vejce jsou čerstvá a neexistuje fígl,jak se dá oloupat a že jsem jich v kuchyních vyzkoušela.Když nám přivezli (vyjímečně) čerstvá vejce a k obědu byla čočka s vařeným vejcem.:-)) Roklanka

Neregistrovaný uživatel

30.5.2011 13:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.16

S tím foukáním to jde, ale u úplně čerstvého vejce je to bez velkého úspěchu. Je ale nutné foukat do toho tupého konce, kde je vzduchová bublinka

Neregistrovaný uživatel

30.5.2011 14:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.207

čerstvá uvařená vejce přepůlím a jím je lžičkou,vydlabat jdou:-))

Neregistrovaný uživatel

30.5.2011 17:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.217

a jak dlouho se vaří vejce na měko?

Neregistrovaný uživatel

30.5.2011 18:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.16

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
a jak dlouho se vaří vejce na měko?

Já vařím 2 min od doby co se začnou vařit, jsou bílek natvrdo a žloutek teče, tak to máme rádi. Ale hygiena tento postup neschvaluje, ještě že mi to nevasmajlík

Neregistrovaný uživatel

30.5.2011 22:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.46

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já vařím 2 min od doby co se začnou vařit, jsou bílek natvrdo a žloutek teče, tak to máme rádi. Ale hygiena tento postup neschvaluje, ještě že mi to nevasmajlík

Já zase 4,5 min, ale dávám do vařící vody. Hygiena mi může .....smajlík

Neregistrovaný uživatel

30.5.2011 22:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.162

DĚKUJI! Ještě volské oko se syrovým žloutkem je dobré - tam na to, ale vidím, ale nějak jsem nevěděl to vejce na měko. nebo na měkko? a také se musí pořádně zchladit, ne? Jednou jsem to zchladil málo a první bylo akorát a ty další byly už na tvrdo.

Neregistrovaný uživatel

30.5.2011 22:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.16

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
DĚKUJI! Ještě volské oko se syrovým žloutkem je dobré - tam na to, ale vidím, ale nějak jsem nevěděl to vejce na měko. nebo na měkko? a také se musí pořádně zchladit, ne? Jednou jsem to zchladil málo a první bylo akorát a ty další byly už na tvrdo.

Jojo, to jsem nepísla,jak je vyndám tak hned do studený vody! Už aby ty moje pipky taky začly snášet:-)

Neregistrovaný uživatel

31.5.2011 00:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.81.246

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jojo, to jsem nepísla,jak je vyndám tak hned do studený vody! Už aby ty moje pipky taky začly snášet:-)

Jaktože nenesou?smajlík

Neregistrovaný uživatel

31.5.2011 12:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.16

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jaktože nenesou?smajlík

Protože to jsou teprv kuřátka:-))

Neregistrovaný uživatel

31.5.2011 14:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.200

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Protože to jsou teprv kuřátka:-))

smajlíksmajlíksmajlík
pup

Neregistrovaný uživatel

31.5.2011 22:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.115

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Protože to jsou teprv kuřátka:-))

Aha, tak tím se leccos vysvětluje...smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.6.2011 21:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.131

Po podobných zkušenostech s netrefením se do času u vajíček na měkko mám zlepšovák. Vajíčka rozbiji, oddělím bílek od žloutku. Bílky na pánvi smažím na másle a když jdou hotové, vypnu vařič, přidám žloutky, 1-2x zamíchám a servíruji na talíř krásně pevné bílky a tekoucí žloutky. Dobrou chuť Dana

Neregistrovaný uživatel

1.6.2011 23:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.251

Jééé, Dano, dobrý nápad! smajlík Tak zítra to udělám ! smajlíksmajlík
pup

Neregistrovaný uživatel

2.6.2011 08:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.110

ja varim vajicka 15 minut nemam rada tekute zloutky a jinak varim vajicka v soly a tyden stara

Neregistrovaný uživatel

2.6.2011 08:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.251

Já taky nemám rád tvrdý žloutek smajlík Odmala nejím velikonoční vajíčka, protože nemám rád vajíčka na tvrdo. Ale třeba omeleta, míchaná vajíčka s cibulí, volská oka, apod. mám moc rád! smajlík
pup

Neregistrovaný uživatel

19.9.2012 22:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.65

vodu ve které vaříte vajíčka musíte hodně osolit,ale opravdu hodně, mám to vyzkoušené

Neregistrovaný uživatel

20.9.2012 06:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.162

Čerstvá vejce stačí po chvíli vaření ve vodě naťukat lžíci, voda se dostane mezi blánu a vejce, pak se loupou nádherně, jelikož žádné staré vejce u nás nevydrží, musíme to tak dělat pořád. :-)

Neregistrovaný uživatel

20.9.2012 12:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

vemte lžíčku,kousek vajíčka oloupejte,zbytek skořápky at je popraskaný, strčte lžíčku mezi skořápku a bílek a točte vajíčkem a lžíci držte pevně,lžíce odělí bílek od skořápky,skořápku pak lehce sundáte.

antoinetta

31.10.2016 16:41
antoinetta

XXX.XXX.132.168

Není pravda, dělají mi to vajíčka i po prošlé lhůtě.

antoinetta

31.10.2016 16:46
antoinetta

XXX.XXX.132.168

Vyzkoušela jsem už dávno všechny popsané fígle, ale bez úspěchu. Prostě, když se vajíčko rozhodne, že se dobře neoloupe a jeho kousky zůstávají jakoby přirostlé na skořápce, není rady ani pomoci. Je jedno, jestli jsou čerstvá nebo stará, jestli se do vody dá nebo nedá sůl, prudké zchlazení ani rozbití skořápky taky nepomůže.

31.10.2016 16:53
nomad72

XXX.XXX.234.74

Ak môžem, pridám moju skúsenosť... mne vajíčka nešlo olúpať od škrupiny, aj keď mali 2 týždne... keď som si uvaril vajce, tak mi ich musela lúpať manželka, lebo ja som na to nervy nemal... a ak som ich z nejakého dôvodu musel lúpať sám, tak to bolo nadávok... tento rok som si naliahol nové kuriatka, staré, z minulého roku pošli buď kvôli líškam, alebo susedovmu psovi... nové sliepky sa mi nesú už druhý mesiac a s obavami som skúšal uvariť od nich vajíčka... a čuduj sa svete, všetky! do jedného išli pekne ľahučko olúpať, aj tie, ktoré boli čerstvo znesené. takže, podľa mňa, asi to bude tým, že staré sliepky (boli aj trojročné) nemajú vo vajci asi taký kvalitný bielok, že sa po uvarení neoddelí bielok od tej blany pod škrupinou.

31.10.2016 17:01
linduš

XXX.XXX.79.4

Něco na tom bude, i když se stářím nevidím rozdíl, spíš opravdu ta konkrítní slípka. od pár slepic se loupají vajíčka vcelku snadně i bez fíglů, od jedné je to i s fíglema sázka do loterie

31.10.2016 20:12
javorka

XXX.XXX.98.207

linduš napsal(a):
Něco na tom bude, i když se stářím nevidím rozdíl, spíš opravdu ta konkrítní slípka. od pár slepic se loupají vajíčka vcelku snadně i bez fíglů, od jedné je to i s fíglema sázka do loterie

To mohu potvrdit. Záleží na slepici, a ne na stáří. Poznám, která slepice vejce snesla, a tak na vaření beru jen ty, o kterých dopředu vím, že se budou dobře loupat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík