Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

31.5.2011 22:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.6

Prosím o radu ...jaké kachny pořídit ? Mě osobně by se líbila bílá kachna pižmová ale zase prý dost bere na tuk...někdo radí raději čínskou kachnu....prosím tedy o Vaše názory a zkušenosti. Děkuji :-)

Neregistrovaný uživatel

31.5.2011 22:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.8

pižmovce se říká kachna čínská nebo ještě hůře husokachna ale je řeč stále o pižmovce..
Tyto kachny nemají moc tuku.. a vysedí sami kachňata.. doporučuji..

Neregistrovaný uživatel

31.5.2011 22:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197

chovám pižmovky = čínky několik let, maso mají bezkonkurenční, málo tučné, chuťově výrazné, podobné zvěřině. dělám z něj i omáčky, svíčková je špičková. Zabíjím je kolem 6. měsíců věku, kačeři mají i 4kg v mase. Kachny mají dvě až tři snášky za sezónu, vyvedou kolem 15 kachňat a výborně se o ně starají. Můžete pod ně nasadit i vajíčka jiných kachen nebo slepičí. Vysbírají všechny slimáky na zahradě, hodně se pasou, spotřeba obilí je v létě minimální. Tyhle kachny jsou ndoceněný poklad.

Neregistrovaný uživatel

1.6.2011 06:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.137

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
chovám pižmovky = čínky několik let, maso mají bezkonkurenční, málo tučné, chuťově výrazné, podobné zvěřině. dělám z něj i omáčky, svíčková je špičková. Zabíjím je kolem 6. měsíců věku, kačeři mají i 4kg v mase. Kachny mají dvě až tři snášky za sezónu, vyvedou kolem 15 kachňat a výborně se o ně starají. Můžete pod ně nasadit i vajíčka jiných kachen nebo slepičí. Vysbírají všechny slimáky na zahradě, hodně se pasou, spotřeba obilí je v létě minimální. Tyhle kachny jsou ndoceněný poklad.

S tím musím souhlasit mám je prvním rokem a jsem tak spokojeny že už budu kupovat další kačenu

Neregistrovaný uživatel

1.6.2011 11:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77

Já jsem s nima zas tak moc spokojená nebyla - dost mi lítaly a jejich maso je pro mě suché :-):-|.
Osobně mám nejraději pekinky ( nebo brojlery na té bázi ) a saské. Ještě jsme zkoušeli ruánky a tam mě zase znejisťuje černá barva toho nejdrobnějšího peří ( na krku ) - můžete to mít oškubané jak chcete kvalitně a stejně tam ten barevný efekt zůstane. Nevadí mi to, když takovou kůži jím, ale asi bych nebyla schopna něco podobného nabídnout na prodej.
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

1.6.2011 11:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198

Lítání pižmovek jednoduše zabráníte ostříháním letek na křídlech. Já mám ostříhané všechny, chodí hezky pěšky, tím pádem mají i jemnější maso. Pekiny mám taky, jsou tučnější a náročnější na krmení.
Mě osobně nejvíc chutná maso kříženců. Pižmový kačer a kachny pekiny. Na pekáči nedostižná pochoutka...

Přidejte reakci

Přidat smajlík