Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.26.6
Prosím o radu ...jaké kachny pořídit ? Mě osobně by se líbila bílá kachna pižmová ale zase prý dost bere na tuk...někdo radí raději čínskou kachnu....prosím tedy o Vaše názory a zkušenosti. Děkuji :-)
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.138.8
pižmovce se říká kachna čínská nebo ještě hůře husokachna ale je řeč stále o pižmovce..
Tyto kachny nemají moc tuku.. a vysedí sami kachňata.. doporučuji..
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.40.197
chovám pižmovky = čínky několik let, maso mají bezkonkurenční, málo tučné, chuťově výrazné, podobné zvěřině. dělám z něj i omáčky, svíčková je špičková. Zabíjím je kolem 6. měsíců věku, kačeři mají i 4kg v mase. Kachny mají dvě až tři snášky za sezónu, vyvedou kolem 15 kachňat a výborně se o ně starají. Můžete pod ně nasadit i vajíčka jiných kachen nebo slepičí. Vysbírají všechny slimáky na zahradě, hodně se pasou, spotřeba obilí je v létě minimální. Tyhle kachny jsou ndoceněný poklad.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.38.137
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
chovám pižmovky = čínky několik let, maso mají bezkonkurenční, málo tučné, chuťově výrazné, podobné zvěřině. dělám z něj i omáčky, svíčková je špičková. Zabíjím je kolem 6. měsíců věku, kačeři mají i 4kg v mase. Kachny mají dvě až tři snášky za sezónu, vyvedou kolem 15 kachňat a výborně se o ně starají. Můžete pod ně nasadit i vajíčka jiných kachen nebo slepičí. Vysbírají všechny slimáky na zahradě, hodně se pasou, spotřeba obilí je v létě minimální. Tyhle kachny jsou ndoceněný poklad.
S tím musím souhlasit mám je prvním rokem a jsem tak spokojeny že už budu kupovat další kačenu
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.101.77
Já jsem s nima zas tak moc spokojená nebyla - dost mi lítaly a jejich maso je pro mě suché ![]()
.
Osobně mám nejraději pekinky ( nebo brojlery na té bázi ) a saské. Ještě jsme zkoušeli ruánky a tam mě zase znejisťuje černá barva toho nejdrobnějšího peří ( na krku ) - můžete to mít oškubané jak chcete kvalitně a stejně tam ten barevný efekt zůstane. Nevadí mi to, když takovou kůži jím, ale asi bych nebyla schopna něco podobného nabídnout na prodej.
Jiřina
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.207.198
Lítání pižmovek jednoduše zabráníte ostříháním letek na křídlech. Já mám ostříhané všechny, chodí hezky pěšky, tím pádem mají i jemnější maso. Pekiny mám taky, jsou tučnější a náročnější na krmení.
Mě osobně nejvíc chutná maso kříženců. Pižmový kačer a kachny pekiny. Na pekáči nedostižná pochoutka...