Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.77.16
Jsem začátečník a pročítám tady kde jakou diskusi, abych získala informace. Narazila jsem i na termín ztučnělá slepice. Mám zhruba 8 týdenní kuřata, krmím je K2-kou, ale občas dostanou něco na přilepšenou. Ale jak se dočítám, ne vždy to musí být skutečně "přilepšená". Pokud dostanou třeba špagety od oběda, co jsem uvařila navíc, dostanou zase méně směsi.
Co se toho ztučnění týče, je to jen o nadměrném příjmu energie, nebo některé slepice k tomu mají sklon více a jiné méně? Jsou k tomu náchylnější slepice nějakého určitého plemene či velikosti? Dá se s tím ještě po něco udělat? Něco jako redukční dietka a běhat kolem kurníku?
JJ
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.1.3
Pokud pak uberete směsi, nevím v tom problém. U nás mají slípky pšenici v korytě, občas nějaký zbytek z kuchyně (těstovina, slupky ovoce, apod.) a velký travnatý výběh. Máme australky, vlašky, dominantky a kříženky. Předtím i hamburčanky a araukany. Nikdy jsme zatučnělou slepici neměli.
Jde hlavně o to, aby měla slípka pohyb a nepřežírala se (popř. necpala jen vysoce energetickým krmením). Dieta asi nejde - myslím, že by zhubla leda tak tím běháním...ale donuťte jí. Běhat s ní asi nebude, že?
Zuzka F.
PS: Jinak pozor zas na hubnutí u kvočen - některá pořádně nežere, takže je pak vysloveně "dachau".