Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

5.7.2011 21:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Příští rok bysme si chtěli odchovat pro vlastní spotřebu brojlery - do mrazáku. Poradí mi tu prosím někdo,jakou si pořídit kvočnu (plemeno),třeba i s kohoutem? Máme pouze hybridky bez kohouta.
Nebo by stačilo dobré plemeno kvočny a "pro vajíčka si zajít k sousedovi,který má též hybridky s kohoutem"?
Děkuji za odpovědi:-)

Neregistrovaný uživatel

5.7.2011 23:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.45

Příteli, brojlery myslíš asi na maso (?) , což jsou sice taky hybridi, ale dělaní na maso a tím pádem z jiných čistokrevných plemen. To čemu se běžně říká "hybridky" bývají hybridi nosní (na vajíčka) a to jsou kříženci zase jiných plemen.
Tudy cesta asi nepovede. Asi bude asi nejlepší koupit si originál brojlerová kuřata a při vhodném krmení mít za dva měsíce hotovo. Jinak co ušetříš - prokrmíš.

Neregistrovaný uživatel

5.7.2011 23:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.192.234

Brojlerové kurča doma nevyliahnete teda pokial nemate nasadove vajcia. Najlepsie je kupi si jednodenné brojlery a vychovat si je sám je to ekonomické a ak máte rád zvierata tak aj zábavne. Rastú pred očami prvých 10 vždy zabíjam po 6-stich týždnoch a čistú váhu maju cez 2 kila. S pozdravom Martin

Neregistrovaný uživatel

6.7.2011 16:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.147

A čím krmíte? Kupovanými směsmi nebo domácími krmivy - obilí, brambory atd.

Neregistrovaný uživatel

6.7.2011 18:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.10

Krmím kupovanou zmesou ktorú miešam so sojovým a kukuričním šrotom plus voda do ktorej každé tri dni pridám b-komplex. Kurata nesmú prechladnut to je dôležité!
Inak niesu nejako náročné na priestor. Ja ich chovám prvé dva týždne vo vnutri v vyhrievanej bedni a potom ich chovam vonku na roštovej podlahe kde podla potreby brikurujem tepelnými žiarovkami. Časť kurčiat vždy predám a časť si nechávam vždy som v zisku a svohe kurčata mám zadarmo.
Ale to je len moja skúsenosť.
Pozdravujem Martin

Neregistrovaný uživatel

6.7.2011 21:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.32

V podstate souhlasim, no ja jsem uz vymenil prumyslove bile brojlery za Kalimera, je to neco jineho, kvalita se neda porovnavat, zerou a rostou jako bile, o neco vic, no uz jine nechci. Doporucuji vsem. Prodava je na slovensku Gyron u Piestan a na morave drubezarna benkovice. Ja je neprodavam, no ani do mrazaku nejdou, zabijim si je pekne vzdycky cerstve ze dvora, od jara az do zimy. ty posledni k vanocum meli v minulem roce pres 5 kilo. maso je stavnate a velice dietni.
J.

Přidejte reakci

Přidat smajlík