Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

3.8.2011 23:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.5

Vážení,
mám dotaz. Chovám Landéské husy a dočetl jsem se, že se mají pravidelně odčervovat.
Je to skutečně tak?
Pokud ano, poraďte prosím jakým přípravkem a v jaké koncentraci.
Dále bych uvítal radu o věku, v kterém je nejvhodnější jim poskytnout pekáčovou úpravu.
Dík Petrsmajlík

Neregistrovaný uživatel

4.8.2011 07:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.55

Zdravim, ja ked som ich choval na maso tak som ich neodcervoval. Zabijal som ich vo vahe cca 6Kg. Vek uz si nepamatam ale to poznate podla toho ked sa im budu kridla na chrbate prekrizovat.

Neregistrovaný uživatel

4.8.2011 09:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.130

Odčervování je na místě, pokud máte husy na pozemku opakovaně několik let za sebou. Potom se stane, že vám umírají housata zdánlivě bez příčiny a je to začervením. Používám Chemisole do vody v koncentraci 1ml na 1litr vody. Dostanete u veta. Na pekáč lze v 9.týdnech, pokud krmíte intenzivně směsí na malém prostoru, a dostanete mladé, jemné, libové maso. Nebo na větším prostoru s pastvou po 16. týdnu, když dopeří. Mezi těmito týdny nastává přepeřování a očištění husy je strašně piplavá práce. V tom druhém případě je maso vyzrálejší,pevnější, chuťově bohatší a více tuku. Rozdíl v hmotnosti není zase tak výrazný, protože většina energie jde do peří. Dobrou chuť Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík