Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.5
Vážení,
mám dotaz. Chovám Landéské husy a dočetl jsem se, že se mají pravidelně odčervovat.
Je to skutečně tak?
Pokud ano, poraďte prosím jakým přípravkem a v jaké koncentraci.
Dále bych uvítal radu o věku, v kterém je nejvhodnější jim poskytnout pekáčovou úpravu.
Dík Petr
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.206.55
Zdravim, ja ked som ich choval na maso tak som ich neodcervoval. Zabijal som ich vo vahe cca 6Kg. Vek uz si nepamatam ale to poznate podla toho ked sa im budu kridla na chrbate prekrizovat.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.31.130
Odčervování je na místě, pokud máte husy na pozemku opakovaně několik let za sebou. Potom se stane, že vám umírají housata zdánlivě bez příčiny a je to začervením. Používám Chemisole do vody v koncentraci 1ml na 1litr vody. Dostanete u veta. Na pekáč lze v 9.týdnech, pokud krmíte intenzivně směsí na malém prostoru, a dostanete mladé, jemné, libové maso. Nebo na větším prostoru s pastvou po 16. týdnu, když dopeří. Mezi těmito týdny nastává přepeřování a očištění husy je strašně piplavá práce. V tom druhém případě je maso vyzrálejší,pevnější, chuťově bohatší a více tuku. Rozdíl v hmotnosti není zase tak výrazný, protože většina energie jde do peří. Dobrou chuť Dana