Škubání tmavých kačen?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.8.2011 22:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.241

kdy je nejvhodnější zabíjet kachny-pižmovky,když sou hodně černé?prý ty tmavý nejdou pořádně oškubat a nejsou dobré jak tam de to peří vidět

Neregistrovaný uživatel

24.8.2011 22:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.15

U pižmovek je zralost 14 týdnů u kachen a 16 u kačerů. Je to vyzkoušené.

Neregistrovaný uživatel

25.8.2011 17:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.93

Kachny se zabíjí buď když začnou překřižovat letky a nebo až po přepeření. A na barvě peří potom nezáleží. Jsou to jen hloupé řeči, že se černá špatně škube

Neregistrovaný uživatel

25.8.2011 21:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.30

Škubat jdou stejně jako bílé, jenom to černé pápěří je hodně vidět (narozdíl od bílého).

Neregistrovaný uživatel

26.8.2011 10:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.142

Řeším to jednoduše: bílé prodávám a černé jíme my.
Zbytků tam není o nic víc jak na bílých, škubu obojí stejně, ale jakýkoliv sebemenší zbyteček je vidět.
Teď jsme se se synem řehtali jako koně, když manžel ječel, že je husa špatně oškubaná, že on to jíst nebude, když to neškubeme pořádně atd. a štítivě odkrajoval kůži z domácí husy. Za dva dny jsem jedovatě koupila kuře z obchodu a položila ho vybalené na kredenc tak, jak bylo - na každém křídle několik brků a zadek chlupatý, jako by bylo křížené s králíkem. A syn na manžela. "Tak co, taky to budeš odkrajovat???" Chlap neřekl ani popel a zbytky husy už dojídal i s kůžismajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

26.8.2011 11:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.241

já mám ale tmavé,nám to nevadí ale měla bych i zájemce o živé i vykuchané ale jak se dozví že jsou tmavé tak nechcou,sou to výborní rodiče tak se mi je nechce dávat pryč

Neregistrovaný uživatel

26.8.2011 21:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.130

Já jsem letos udělala pro kolegyně akce ,,Paříme s kačenama! :-)). Pařily jsme kachny a i samy, pokecaly, dostaly slevu na odkup toho, co si oškubaly a byla spokojenost. Každá měla, jak si to obrala a byl klid. Doma je druhý den pekly a pro velký úspěch paříme zítra s kačery.Mám černobílé i bílé, berou oboje. Chce to trochu ,,vychovávat" zákazníky :-) Dana

Neregistrovaný uživatel

26.8.2011 21:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.153

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Řeším to jednoduše: bílé prodávám a černé jíme my.
Zbytků tam není o nic víc jak na bílých, škubu obojí stejně, ale jakýkoliv sebemenší zbyteček je vidět.
Teď jsme se se synem řehtali jako koně, když manžel ječel, že je husa špatně oškubaná, že on to jíst nebude, když to neškubeme pořádně atd. a štítivě odkrajoval kůži z domácí husy. Za dva dny jsem jedovatě koupila kuře z obchodu a položila ho vybalené na kredenc tak, jak bylo - na každém křídle několik brků a zadek chlupatý, jako by bylo křížené s králíkem. A syn na manžela. "Tak co, taky to budeš odkrajovat???" Chlap neřekl ani popel a zbytky husy už dojídal i s kůžismajlíksmajlíksmajlík

Tak zřejmě jste se špatně(nebo dobře) spářili. Ať se jedná o husy,holuby,bažanty,kuřata,zajíce či krůty,nikdy se jich manželka nedotkla dřív,než přišly do kuchyně. Ve vašem případě je to pravý opak,ale já jsem rád,že mě žena v mých bláznivinách toleruje.....-:))) Ale taky preferuji bílé cokoliv. Opravdu to lepší vypadá...

Neregistrovaný uživatel

27.8.2011 14:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.248

nedávno byl u nás jeden slovák,přijel se podívat na farmu,taky toho dost chová..drůbežář,uvažoval o kupi krávy...ukazovala jsem mu kachny pomořanské a říkala,že jsem zvědavá,jak je budu škubat,poradil mi jeden tip...když se kačena zabije,má se namočit do studené vody,pak potřít kalafunou a pak spařit-stačí voda 70stupnů,prý to jde krásně i s pysky,že oni dělají doma dvacet kačen za den,když se do toho pustí a díky tomuto způsobu to jde mnohem rychleji a hlavně se zbaví pysků...ještě jsem to nezkoušela,ale chystám se na to..myslím,že za pokus to stojí:-)

Neregistrovaný uživatel

27.8.2011 15:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
nedávno byl u nás jeden slovák,přijel se podívat na farmu,taky toho dost chová..drůbežář,uvažoval o kupi krávy...ukazovala jsem mu kachny pomořanské a říkala,že jsem zvědavá,jak je budu škubat,poradil mi jeden tip...když se kačena zabije,má se namočit do studené vody,pak potřít kalafunou a pak spařit-stačí voda 70stupnů,prý to jde krásně i s pysky,že oni dělají doma dvacet kačen za den,když se do toho pustí a díky tomuto způsobu to jde mnohem rychleji a hlavně se zbaví pysků...ještě jsem to nezkoušela,ale chystám se na to..myslím,že za pokus to stojí:-)

Zrovna dneska jsme pařili 20 kachen z dubna. Normálním běžným způsobem - šup do teplé vody, oškubat, vykuchat a domů. Byly mezi nimi i 2 strakaté kusy - a nepřijde mi, že by to bylo o tolik víc vidět. Jo, něco málo, ale žádná tragédie. Brácha něco namítal, tak jsem řekla, že radši budu mít straku (která letos vylíhla úžasný počet kachňat) než bílé, ale málo. :-) Zuzka F.

Neregistrovaný uživatel

27.8.2011 16:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.241

no právě že sem natrefila na dobdé kusy letos ikdyž sem je kupovala pozdě tak měly 33káčat ,jedna zasedla jednou,jedna dvakrát,to si myslím dobrý výsledek ,o kousek dál má soused bílé 3 kačeny a kačera a za letošek 5 kachňat špatně mu seděly a zbytek posbírala škodná,tak je nechci dávat pryč,možná koupím jednu bílou ať mají mladé v sobě víc bílé

Neregistrovaný uživatel

27.8.2011 19:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
no právě že sem natrefila na dobdé kusy letos ikdyž sem je kupovala pozdě tak měly 33káčat ,jedna zasedla jednou,jedna dvakrát,to si myslím dobrý výsledek ,o kousek dál má soused bílé 3 kačeny a kačera a za letošek 5 kachňat špatně mu seděly a zbytek posbírala škodná,tak je nechci dávat pryč,možná koupím jednu bílou ať mají mladé v sobě víc bílé

Naše straka (loňská) má na kontě 41 kachňat - z toho jen 10 strakatých, takže super. smajlík Nechali jsme si po ní 2 dcery, i když 5 kachen nepotřebujeme...ale bylo mi je líto zabít, možná tu jednu někomu nabídneme do chovu..uvidíme. Ale jsou pěkné, ráda bych si je obě nechala. :-) Známé jsme taky 1 schovali. Tak se snad i od dcer zase povede. Ta jedna už totiž koukala asi před 3 dny do hnízda, co koukala - ona do něj normálně lezla! Prej už to musí očíhnout na příští rok. Tak ta má domácí péči 100% jistou. Ta druhá je zase po barbarie víc zmasilejší...a teď "babo" raď. smajlík No, prostě sranda..známe to. :-) Zuzka F.

Neregistrovaný uživatel

28.8.2011 21:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.149

Tak já mám také strakaté pižmovky a musím říct, že ze začátku jsem taky nebyl nadšený z těch zbytků peříček a teček po pyskách. Ale co kachny máme jen pro svojí spotřebu takže to neřeším. Vzhledem k tomu, že se mi straky líbí víc než ty čistě bílé nám ani nic jiného nezbývalo než si na to zvyknout. A hlavně když se někdo divý, že kachna je strakatá i po oškubání tak říkám ona ta čistě bílá vypadá taky tak jen to bílé není vidět. Třeba loni se povedlo, že dvě kachničky byly celé černé a jen hlavy a krk měli bílý, po oškubání na nich nezbylo ani jedno tmavé pírko, holt jsem trefil tu správnou dobu. Letos mám i hnědé tak jsem zvědavý jak půjdou škubat, leda že bych je všechny udal do chovu. Martin

Přidejte reakci

Přidat smajlík