Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.70.39
dobry den
chtel bych se zeptat jestli muze byt kohoutek leghorn použit pro kuchinske uceli
(mam strach protoze je lechkeho typu)
ješte bych se chtel zeptat v jakem tydnu zabijite
předem dekuji
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.209.24
Klidně je snězte i když na nich není mnoho masa. Začínají se zabíjet většinou kolem 2-3 měsíců a to je obaluji po celých půlkách a jsou výborný.Jinak z nich můžete dělat všechno co z jiných kohoutů, jen je toho míň.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.70.39
kolik asi tak važi a dala by se zabit i slepička
a mate jeste nejake recepty
dekuji
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.70.39
kolik važi vykuchani kohoutci
zajima mne to jelikož je budu množit a nevim jestli je vykrmovat nebo je hned zabit a misto nich pak koupit kalimera nebo nejake jine středne težke plemeno
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.210.254
Mám vlašky, to je to samé v bleděmodrém.
Kohoutky prvně brakuji ve třech měsících - období "koroptví" či "křepelek" k obědu. Počítejte jednoho kohoutka na dva ne moc hladové strávníky. Pak v pěti měsících - období "bažantů". Potom, jak je vyřazuji z chovu.
Recepisy na přípravu - to samé co zvěřina, je to suché maso. Stařešiny můžete obrat ještě syrové z kostí a udělat sekanou a nebo, s přídavkem, vepřového klobásy. Kostra na polévku. Nebo uvařit celé a pomlít na paštiku.
Koukněte se tady do historie, už se tu "vařilo" a pak ke kozařům, tam jsou minimálně dvě vlákna. Domácí varianty průmyslově vyráběných potravin a Levná jídla se tuším jmenují. A nebo velice podobně.
Jo, vesnické prvorepublikové a starší kuchařky jsou skvělou inspirací.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.1.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kolik asi tak važi a dala by se zabit i slepička
a mate jeste nejake recepty
dekuji
Slepiček je snad škoda - (je jich v chovu potřeba víc, než kohoutků). Samozřejmě, jíst se dají, ale proč to dělat? Navíc jsou ještě drobnější.