Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.97.148
Dobrý den, máte někdo tip, jak dobře upravit kohoutky hedvábniček? už se na to psychicky připravuji. Má jejich maso nějaká specifika?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.1.30
Maso je hodně tmavé, spíš taková divočina (i podle chuti). My jsme z nich dělali klasické karbanátky a byly dobré.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.212.6
Maso z hedvábniček je velmi zdravé a prý lepší než králičí. Pepa
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.40.197
maso všech kohoutů je vynikající, já ho dělám dušené na zelenině, případně podlité červeným vínem. Dusí se pomalu tak 3-4 hodiny, je to bašta. Pečené, smažené a grilované bych to asi nezkoušla, bylo by to asi dost suché.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
maso všech kohoutů je vynikající, já ho dělám dušené na zelenině, případně podlité červeným vínem. Dusí se pomalu tak 3-4 hodiny, je to bašta. Pečené, smažené a grilované bych to asi nezkoušla, bylo by to asi dost suché.
ono je rozdíl ve stáří kouhouta.pokud se zabíjí ve 3 měsících jak to dělám u hedvábniček tak maso jak maso.roční kohout je o něčem jiném.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.40.197
Taky mám na mysli mladé kohoutky nemasných plemen. Většinou jsou to vylíhlí z vajec pod kvočnou, slepičky si nechávám do dalšího chovu a z kohoutů je výborný oběd. Proti brojlerům však mají sušší maso, nikdy jsem ho nezkoušela grilovat nebo smažit, ale dušené je špičkové.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.227.120
My je pečeme. Já je peču na málo stupňů dlouho /takže se v podstatě dusí/ a nakonec zvýším teplotu, sestra je povaří a pak peče. V obou případech je maso šťavnaté. Jedná se o 6měsíční kohouty. E.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.100.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My je pečeme. Já je peču na málo stupňů dlouho /takže se v podstatě dusí/ a nakonec zvýším teplotu, sestra je povaří a pak peče. V obou případech je maso šťavnaté. Jedná se o 6měsíční kohouty. E.
Zrovna jsem přemýšlela co udělám s 1 čtyřměsíčním kohoutem hedvábničky, pokud se mně nepodaří ho udat.. Děkuji za návod.