Proč čerstvé vejce natvrdo zapáchá a je nazelenalé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

1.10.2011 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.22

Již dvakrát se mi stalo, když jsem dala vařit vajíčka natvrdo, že po oloupání vždy jedno vejce zapáchalo a bylo nazelenalé či našedlé, prostě bílek neměl krásnou bílou barvu. Upozorňuji, že vajíčka nebyla starší 4 dní, v žádném případě nebyla zapomenutá. To je jediná jistota. Vždy jedno vajíčko ze sady prostě bylo špatné. Může je snášet jedna slepice a něco s ní není v pořádku? Jinak slepice se mi zdají být zdravé. Děkuji za odpověď!

Neregistrovaný uživatel

2.10.2011 11:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

A není náhodou den, dva nasezelé? nám se to stalo, když jsme 2 dny nesebrali vajíčka (nestíhalo se jen, jen se nakrmilo a pak zavřelo). Předtím i potom byla vajíčka opět v pohodě. :-) Zuzka F.

Neregistrovaný uživatel

2.10.2011 21:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239

Nazelenalá barva se objeví při delší době vaření vajíček.

Neregistrovaný uživatel

2.10.2011 21:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

Přesně tohle mi vyprávěla kamarádka, koupila od stálé dodavatelky vejce a bylo po uvaření takové, jak ho popisujete. Protože dodavatelku zná jako spolehlivou, taky jí to bylo divné, chová spoustu slepic, určitě nenechává vejce v hnízdě několik dní. Mně se stalo několikrát na jaře, jedno jaro hromadně, že čerstvá vejce po rozklepnutí zapáchala čpavkem, při pečení se zápach vytratil, ale moje sestra /bere vejce ode mne/ mě podezřívala, že jsem jí dala stará vejce, uvařila je na chlebíčky, a protože vejce zapáchala, vyhodila je. Bylo to v dubnu, po oteplení, jediné, co mě napadlo, bylo, že najednou vylezlo hodně žížal, brouků, plžů a že se to "maso" projevilo v zápachu vajec, že to ta slepice nestačila nějak zpracovat. E.

Neregistrovaný uživatel

2.10.2011 23:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.22

Ne, vajíčka sbírám každý den a hned je ukládám do chladu do přepravky po deseti vajíčkách. Jelikož je prodávám každý týden i kamarádce, vajíčka u nás nejsou starší, než jeden týden. Ze všech deseti vajíček vařených na tvrdo bylo vždy jedno takovéto špatné. Tím hůř, že to bylo vařeno pro návštěvu, která si u nás vždy ráda pochutná na vajíčkách natvrdo a čerstvém chlebu. Přijde mi to divné. Kdybych v tom měla nepořádek, tak si řeknu, že je to nějaké zatoulané vajíčko, ale v uskladňování mám přehledsmajlík

Neregistrovaný uživatel

3.10.2011 18:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ne, vajíčka sbírám každý den a hned je ukládám do chladu do přepravky po deseti vajíčkách. Jelikož je prodávám každý týden i kamarádce, vajíčka u nás nejsou starší, než jeden týden. Ze všech deseti vajíček vařených na tvrdo bylo vždy jedno takovéto špatné. Tím hůř, že to bylo vařeno pro návštěvu, která si u nás vždy ráda pochutná na vajíčkách natvrdo a čerstvém chlebu. Přijde mi to divné. Kdybych v tom měla nepořádek, tak si řeknu, že je to nějaké zatoulané vajíčko, ale v uskladňování mám přehledsmajlík

Aha, tak to je divné, že vždy jedno... pak je to možné, že by bylo něco slepici... i když teda netuším co. smajlík Zuzka F.

PS: Nemůže chodit/přelítávat něco zobat? že by se to projevilo i ve vejci ?

Neregistrovaný uživatel

9.10.2011 22:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.22

Pase se stejně jako ostatní. Jsou na volno a zobou si krom zrní také po poli.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2011 08:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.149

Žere hliník:-) ne, to asi ne, ale nám se celkem pravidelně slepička ožere z matolin. Dělá to jedna z těch 12, které máme - prostě je to alkoslípka. Radila bych je na pár dnů zavřít, aby se vyloučilo zobání něčeho špatného a uvidte...

Přidejte reakci

Přidat smajlík