Právě nabývaná zkušenost s brojlery

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

12.10.2011 14:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.225

Rád bych se podělil s veskrze negativní zkušeností s chovem brojlerů. Koupil jsem dvacet asi týdenních kuřat začátkem června s bláhovou myšlenkou, že na mnou dostupných krmivech (kukuřičný, ječný a pšeničný šrot, brambory, kopřivy) si vychovám zdravé maso, ne plast z marketu. Skutečnost je však naprosto jiná. Do dnešního dne mi pošlo 8 ks, růst je naprosto nevyrovnaný, minimálně tři kuřata bych mohl bez váhání označit jako brojlerové bonsaje, prakticky vůbec nerostou.
Dnes (po třech úhynech během týdne) už jsem to vzdal, byl jsem na veterině a výsledkem je o 550,- Kč lehčí peněženka a antibiotika s ochrannou lhůtou 3 týdny. A to jsem ještě nic nezabil a o rentabilitě jsem přestal už dávno uvažovat.
Jak spousta informací z netu, tak i dnešní rozhovor s veterinářem mne osobně utvrzují v tom, že brojleři jsou vyšlechtěni na tak specifické podmínky chovu, že jakákoliv výraznějši odchylka se okamžitě razantně projeví.
J.J.

Neregistrovaný uživatel

12.10.2011 19:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Rád bych se podělil s veskrze negativní zkušeností s chovem brojlerů. Koupil jsem dvacet asi týdenních kuřat začátkem června s bláhovou myšlenkou, že na mnou dostupných krmivech (kukuřičný, ječný a pšeničný šrot, brambory, kopřivy) si vychovám zdravé maso, ne plast z marketu. Skutečnost je však naprosto jiná. Do dnešního dne mi pošlo 8 ks, růst je naprosto nevyrovnaný, minimálně tři kuřata bych mohl bez váhání označit jako brojlerové bonsaje, prakticky vůbec nerostou.
Dnes (po třech úhynech během týdne) už jsem to vzdal, byl jsem na veterině a výsledkem je o 550,- Kč lehčí peněženka a antibiotika s ochrannou lhůtou 3 týdny. A to jsem ještě nic nezabil a o rentabilitě jsem přestal už dávno uvažovat.
Jak spousta informací z netu, tak i dnešní rozhovor s veterinářem mne osobně utvrzují v tom, že brojleři jsou vyšlechtěni na tak specifické podmínky chovu, že jakákoliv výraznějši odchylka se okamžitě razantně projeví.
J.J.

Vážený . Tomu co jste napsal se ani nemusíte divit. Na první pohled vašich dostupných krmivech které jste popsal , pořádný brojlerový kuře nevychováte . Toto kuře je vyšlechtěno na co nejlepší růstové a osvalovací schopnosti a k tomu musí odpovídat i složení krmné dávky . Hlavně odpovídající přísun vitamínů , stopových prvků , vápníku ....... a bla ,bla,bla.
Pokud vás to neodradilo ,že se budete tomuto druhu chovu vyhýbat obloukem . A chtěl si "přilepšit" vlastním masem tohoto druhu , doporučuji vám SELSKÉ KUŘE-KALIMERO . Nejsou tak náročné na kvalitu (nadopovanou směs) po dobu výkrmu . Já bych přesto doporučoval s ní krmit aspoň po dobu 30 dní. A vámi popsané krmivo bude dostačující . Maso je chutné , ale trochu jiné než klasický brojler. Mrkněte na tento odkaz.
http://www.drubezarnahrabuvka.websnadno.cz/SELSKE-KURE-KALIMERO.html

Neregistrovaný uživatel

12.10.2011 19:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197

kupuju pravidelně brojlery těsně před vyskladněním, mají tak 2-2,5kg. Pak je doma ještě asi 4-6 týdnů krmím pšenicí a syrovátkou a trávou ze sekačky. Po měsíci mají kolem 4kg v žvé váze, ale ne všichni, někteří zůstanou na těch 2,5kg. Sice to není úplně to pravé biomaso, ale doufám, že za tu dobu z nich většina těch sajrajtů vyjde a chuť mají v každém případě lepší než ty nádory v marketu. Jejich maso se musí péct minimálně dvě hodiny nebo i víc, je šťavnaté a má pevná vlákna. Zkoušela jsem je i pást venku, ale ostatní slepice se na ně vrhaly a klovaly je, takže je mám zavřené.

Neregistrovaný uživatel

12.10.2011 20:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.32

Tady je taky neco k videni a vedeni: http://www.gyron.sk/r-33-poradenstvo

Neregistrovaný uživatel

12.10.2011 20:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
kupuju pravidelně brojlery těsně před vyskladněním, mají tak 2-2,5kg. Pak je doma ještě asi 4-6 týdnů krmím pšenicí a syrovátkou a trávou ze sekačky. Po měsíci mají kolem 4kg v žvé váze, ale ne všichni, někteří zůstanou na těch 2,5kg. Sice to není úplně to pravé biomaso, ale doufám, že za tu dobu z nich většina těch sajrajtů vyjde a chuť mají v každém případě lepší než ty nádory v marketu. Jejich maso se musí péct minimálně dvě hodiny nebo i víc, je šťavnaté a má pevná vlákna. Zkoušela jsem je i pást venku, ale ostatní slepice se na ně vrhaly a klovaly je, takže je mám zavřené.

Napíšete prosím kde se dají sehnat brojleři před vyskladněním? Dá se najít něco na netu? Asi neumím hledat.
Petra

Neregistrovaný uživatel

12.10.2011 21:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Rád bych se podělil s veskrze negativní zkušeností s chovem brojlerů. Koupil jsem dvacet asi týdenních kuřat začátkem června s bláhovou myšlenkou, že na mnou dostupných krmivech (kukuřičný, ječný a pšeničný šrot, brambory, kopřivy) si vychovám zdravé maso, ne plast z marketu. Skutečnost je však naprosto jiná. Do dnešního dne mi pošlo 8 ks, růst je naprosto nevyrovnaný, minimálně tři kuřata bych mohl bez váhání označit jako brojlerové bonsaje, prakticky vůbec nerostou.
Dnes (po třech úhynech během týdne) už jsem to vzdal, byl jsem na veterině a výsledkem je o 550,- Kč lehčí peněženka a antibiotika s ochrannou lhůtou 3 týdny. A to jsem ještě nic nezabil a o rentabilitě jsem přestal už dávno uvažovat.
Jak spousta informací z netu, tak i dnešní rozhovor s veterinářem mne osobně utvrzují v tom, že brojleři jsou vyšlechtěni na tak specifické podmínky chovu, že jakákoliv výraznějši odchylka se okamžitě razantně projeví.
J.J.

V 80. letech jsme taky krmili 10 brojlerů od jednodenního kuřátka, žádné směsi jsme neměli, krmili jsme je asi jako Vy, kopřivy jsme jim určitě nedávali, pšenici celou, bramborové žmolky se šrotem, sežrali toho strašně, protože žrali nepřetržitě, svítili jsme jim, dlouho jsme je měli v domě v nepoužívané podkrovní místnosti a topili jim, byli hákliví na chlad, když byli brojleři větší a byli venku, nechtěli nikudy chodit, jen se někde krčili, nemocní nebyli, rostli rychleji než normální slepice, ale rozhodně výrazně pomaleji než v drůbežárně, kohoutci rostli ještě pěkně, ale slepičky pomalu, než dosáhly jakžtakž váhy, tak začaly snášet semtam bílá vejce, maso měli ale všichni brojleři vynikající, jen náklady byly vysoké a práce mnoho. Už nikdy více. E.

Neregistrovaný uživatel

12.10.2011 21:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.80

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Rád bych se podělil s veskrze negativní zkušeností s chovem brojlerů. Koupil jsem dvacet asi týdenních kuřat začátkem června s bláhovou myšlenkou, že na mnou dostupných krmivech (kukuřičný, ječný a pšeničný šrot, brambory, kopřivy) si vychovám zdravé maso, ne plast z marketu. Skutečnost je však naprosto jiná. Do dnešního dne mi pošlo 8 ks, růst je naprosto nevyrovnaný, minimálně tři kuřata bych mohl bez váhání označit jako brojlerové bonsaje, prakticky vůbec nerostou.
Dnes (po třech úhynech během týdne) už jsem to vzdal, byl jsem na veterině a výsledkem je o 550,- Kč lehčí peněženka a antibiotika s ochrannou lhůtou 3 týdny. A to jsem ještě nic nezabil a o rentabilitě jsem přestal už dávno uvažovat.
Jak spousta informací z netu, tak i dnešní rozhovor s veterinářem mne osobně utvrzují v tom, že brojleři jsou vyšlechtěni na tak specifické podmínky chovu, že jakákoliv výraznějši odchylka se okamžitě razantně projeví.
J.J.

Pořiďte si plymutky bílé a budete spokojen s dostatkem masa v žluté kůži a výbornou snáškou pěkných velkých vajec.
Juraj Kafka

Neregistrovaný uživatel

12.10.2011 22:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Napíšete prosím kde se dají sehnat brojleři před vyskladněním? Dá se najít něco na netu? Asi neumím hledat.
Petra

my je kupujueme ve výkrmně brojlerů v Poříčí u Strakonic, ale je to samozřejmě načerno, oficiálně se to prý prodávat nesmí. Kilo tam stojí 25kč, vyskladňují je každých 7 týdnů.

Neregistrovaný uživatel

12.10.2011 22:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.50

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pořiďte si plymutky bílé a budete spokojen s dostatkem masa v žluté kůži a výbornou snáškou pěkných velkých vajec.
Juraj Kafka

jo mohu potvrdit velmi raná slepice . Kohouti ve 3 měsících 3 až 4,5 kg . Když si je budete sám dělat "líhnout " tak je máte pocelí rok .Přebytečné slepičky prodáte. Vajec také nanesou dost cca 200, po celou zimu nesou. Ekonomicky velmi dobré plemeno. :-)

Neregistrovaný uživatel

13.10.2011 06:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.0

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pořiďte si plymutky bílé a budete spokojen s dostatkem masa v žluté kůži a výbornou snáškou pěkných velkých vajec.
Juraj Kafka

Dobrá rada, už na ně mám zálusk delší dobu, ale kde je sehnat? nebo alespoň na jaře násadová vece. Jinak si myslím, že minimální úhyny mají a nejlíp prospívají co nejranější kuřata - i brojleři. Měli jsme první dávku časně zjara, byli perfektní, zmlsáni jsme si vzali i další várku, a to už nebylo ono. Na podzim vzít si kuřata bych si netroufla vůbec, i když jsou zavřená a ven nepřijdou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík