Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.37.254
Zdravím,podíval jsem se na stránky napaječkky-driml na škubačku a zajímalo by mne zda škubačka ,,dělá" kachny na čisto nebo tam zůstanou takový ty malinký prevíti?A pokud to dělá na čisto tak jestli mohu jakoukoliv kachnu nebo jen když přepeřuje?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.165.45
to by mě taky zajímalo.....
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.124.252
to by mě taky zajímalo
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.72.22
Já jsem teď testoval tuto http://www.lihne.cz/243-nerez.html a myslím že je stejná jako u Drimlů. Upřímně řečeno - hrabavá drůbež super, brojlera jsem měl tak za 30 vteřin a byl jako holátko. Kachny jsem musel trochu "ladit" - musí se správně vychytat teplota vody. Pokud přepaříte, ty gumové prsty snadno potrhají kůži. Celkem mi pomohl kartáč, kterým jsem vmasíroval horkou vodu pod peří a pak šlo škubání dobře. Jinak ale nějaké osinky na kůži zůstaly a musel jsem ještě ručně dočišťovat. I tak je to ale obrovská pomoc a oproti ručnímu škubání se to vůbec nedá porovnat. Pokud to máte někdo blízko, můžu zapůjčit na vyzkoušení
Petr Veselý
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.216.107
Určitě je to dobrý pomocník,ale ta cena je neúměrně vysoká.Pro drobnochovatele se nevyplatí.Jak se tím mohou škubat podrostlé kachny? Neví někdo jak zjistit ,kdy už jsou pysky dost odrostlé aby je to bralo?
Radek
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.165.33
to dočištění je v rámci minut nebo desítek minut
???
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.72.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to dočištění je v rámci minut nebo desítek minut
???
S letlampou v rámci sekund
Ale jinak v rámci minut. Ve dvou jsme za necelou hodinu zvládli 8 brojlerů a 5 kachen. A to bylo vlastně první seznamování se škubačkou...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.206.55
Mozno blba otazka ale teraz ma napadla taka myslienka. Niektory ludia namiesto namacania do horucej vody jednoducho prejdu hydinu zehlickoi cez handru. Neskusal niekto pouzit elektricku teplovzdusnu pistol co sa pouziva napriklad na oskrabovanie starych naterov?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.120.253
jo jo
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.72.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mozno blba otazka ale teraz ma napadla taka myslienka. Niektory ludia namiesto namacania do horucej vody jednoducho prejdu hydinu zehlickoi cez handru. Neskusal niekto pouzit elektricku teplovzdusnu pistol co sa pouziva napriklad na oskrabovanie starych naterov?
Existují sice i regulovatelné pistole, ale většina má teplotu v řádech stovek stupňů (konkrétně moje má přepínač jen mezi 300 a 500°C). To bych to peří asi spíš spálil a spekl
Každopádně jsou na internetu v nabídce i pistole s plynulou regulací od 50°C, tak to někdo zkuste a dejte vědět
PetrV.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.206.55
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Existují sice i regulovatelné pistole, ale většina má teplotu v řádech stovek stupňů (konkrétně moje má přepínač jen mezi 300 a 500°C). To bych to peří asi spíš spálil a spekl
Každopádně jsou na internetu v nabídce i pistole s plynulou regulací od 50°C, tak to někdo zkuste a dejte vědět
PetrV.
Ta moja ma tiez 300 a 500 ale pokial to neprilozim priliz blizko a len ju z dialky poofukujem tak by perie nemalo zhoriet. Inak pouzivam ju hlavne na dezinfekciu kralikarni. Super vec netreba ziadnu chemiu, vysoke teplo zabije vsetko vratane pripadnych plesni a vysusi vlhke miesta
.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.72.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ta moja ma tiez 300 a 500 ale pokial to neprilozim priliz blizko a len ju z dialky poofukujem tak by perie nemalo zhoriet. Inak pouzivam ju hlavne na dezinfekciu kralikarni. Super vec netreba ziadnu chemiu, vysoke teplo zabije vsetko vratane pripadnych plesni a vysusi vlhke miesta
.
To chce asi opravdu vyzkoušet. Já si myslím, že s touto to nemůžete uregulovat. Vždyť stačí mít trochu víc horkou vodu (rozdíl nějakých 20°C) a už se Vám trhá kůže. Ale jinak máte pravdu - pro desinfekci je to super věc - čmelíci nemají šanci
PetrV.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.121.171
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem teď testoval tuto http://www.lihne.cz/243-nerez.html a myslím že je stejná jako u Drimlů. Upřímně řečeno - hrabavá drůbež super, brojlera jsem měl tak za 30 vteřin a byl jako holátko. Kachny jsem musel trochu "ladit" - musí se správně vychytat teplota vody. Pokud přepaříte, ty gumové prsty snadno potrhají kůži. Celkem mi pomohl kartáč, kterým jsem vmasíroval horkou vodu pod peří a pak šlo škubání dobře. Jinak ale nějaké osinky na kůži zůstaly a musel jsem ještě ručně dočišťovat. I tak je to ale obrovská pomoc a oproti ručnímu škubání se to vůbec nedá porovnat. Pokud to máte někdo blízko, můžu zapůjčit na vyzkoušení
Petr Veselý
Dobrý večer.
Podělím se o svoje zkušenosti s pařením drůbeže. Zřejmě vám to bude připadat divné, ale celá sranda je v teplotě vody.
Na mladou jateční drůbež voda nesmí mít víc než 75°C, jinak se bude trhat kůže!!!! Já to řeším obyčejným teploměrem na zavařování. Při vyšší teplotě přidám studenou vodu. U prvního kusu se musí změřit doba paření, až jdou pohodlně vytrhnout brka z křídel. Ve škubačce zalévat lehce studenou vodou. A potom je to fofr!!!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.132.17
díky za rady, jdu si napsat ježíškovi o škubačku
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.160.177
Čo sa týka hrabavej hydiny, teplotu udržať medzi 64-67 C a nebude najmenší problém ;). Zdržovať Vás bude pitvanie a nie šklbanie, vodnú hydinu som zatiaľ neskúšal...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.131.125
Mám zhotovenou škubačku na 3 ks brojlerů a v současnosti nevyužívanou. Snad by se dalo domluvit.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.72.16
Tak škubačku od Drimlu nemám ..udělal jsem si sám ....ale co se týče paření tak používám starou pračku ROMO
a ta drží stále svoji teplotu kterou potřebuji ...cca 75 st . a nemám už problém
.renonous
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.95.52
Dobrý den, budu dělat škubačku poradí někdo jaký otáčky motoru prosím děkuji
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.133.43
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak škubačku od Drimlu nemám ..udělal jsem si sám ....ale co se týče paření tak používám starou pračku ROMO
a ta drží stále svoji teplotu kterou potřebuji ...cca 75 st . a nemám už problém
.renonous
Tak to znie ako celkom dobrý nápad
Chcem sa opýtať ako je zostrojená tá šklbačka,či priamo v bubne sú nastrkané prsty(a z čoho sú tie vyrobené)
a 4i je ešte nejak inak upravená tá práčka.
Ak by sa dalo vysvetlit princíp ako ja to spravené.
Dakujem ZMarek
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.72.16
Na moderce je foto jak vypadá ,a ta pračka není nijak upravená pouze nastavit teplotu ...já podle teploměru na zavařování ....otáčky škubačky mám cca 810 ot/min
renonous
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.234.203
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na moderce je foto jak vypadá ,a ta pračka není nijak upravená pouze nastavit teplotu ...já podle teploměru na zavařování ....otáčky škubačky mám cca 810 ot/min
renonous
810 je dosť vela.komerčne vyrábané v zahraničí majú do 400 otáčok.väčšina je okolo 250-300
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.188.24
Ja čo som vyčítal na nete a rady od kamaráta:
- motor min 750 W
- otáčky 300 hydina,do500 husi,kačice
- Valec priemer 60 cm,Výška 60cm
- medzera medzi rotačným dnom a nádobou 1,5cm po stranach
- medzera medzi dnom nadoby a rotačným dnom 7cm,do rotačného dna osadiť 4 palce naopak skrátiť ich na 7cm, v rôznej vzdialennosti od stredu- tieto prsty budú vyhadzovať perie
- čím viacej palcov osadených po stenách nádoby a na rotačnom dne tým lepšie
- teplota vody hydina 65st.C
- kačice,husi do 20 min. po zabití čím viacej oškubať ručne na sucho, potom opariť vo vode 85st.C
-hydinu po uložení do šklbačky polievať studenou vodou
S pozdravom Tono
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.52.167
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
810 je dosť vela.komerčne vyrábané v zahraničí majú do 400 otáčok.väčšina je okolo 250-300
Akosi sa mi nedarý nájsť tú šklbačku z práčky
Našiel som len toto:https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/214525/skubacka-na-drubez
Ak by si mohol poslať adresu kde to nájsť
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.21.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Akosi sa mi nedarý nájsť tú šklbačku z práčky
Našiel som len toto:https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/214525/skubacka-na-drubez
Ak by si mohol poslať adresu kde to nájsť
Aaaale. V té pračce jen drůbež pařííí. A má v ní hezky stálou teplotu neee?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.206.2
Nalezeno na internetu.
http://www.backyardpoultrymag.com/issues/5/5-5/build_your_own_small-scale_chicken_plucker.html
http://achornfarm.blogspot.com/2009/06/how-to-build-chicken-plucker_30.html
http://www.youtube.com/watch?v=jMGZMoENjcU&feature=fvw
http://www.sobestacnost.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=223