Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

2.11.2011 19:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.254

Zdravím,podíval jsem se na stránky napaječkky-driml na škubačku a zajímalo by mne zda škubačka ,,dělá" kachny na čisto nebo tam zůstanou takový ty malinký prevíti?A pokud to dělá na čisto tak jestli mohu jakoukoliv kachnu nebo jen když přepeřuje? smajlík

Neregistrovaný uživatel

4.11.2011 18:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.45

to by mě taky zajímalo.....smajlík

Neregistrovaný uživatel

4.11.2011 18:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.252

to by mě taky zajímalosmajlík

Neregistrovaný uživatel

5.11.2011 23:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.22

Já jsem teď testoval tuto http://www.lihne.cz/243-nerez.html a myslím že je stejná jako u Drimlů. Upřímně řečeno - hrabavá drůbež super, brojlera jsem měl tak za 30 vteřin a byl jako holátko. Kachny jsem musel trochu "ladit" - musí se správně vychytat teplota vody. Pokud přepaříte, ty gumové prsty snadno potrhají kůži. Celkem mi pomohl kartáč, kterým jsem vmasíroval horkou vodu pod peří a pak šlo škubání dobře. Jinak ale nějaké osinky na kůži zůstaly a musel jsem ještě ručně dočišťovat. I tak je to ale obrovská pomoc a oproti ručnímu škubání se to vůbec nedá porovnat. Pokud to máte někdo blízko, můžu zapůjčit na vyzkoušení :-) Petr Veselý

Neregistrovaný uživatel

6.11.2011 12:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.107

Určitě je to dobrý pomocník,ale ta cena je neúměrně vysoká.Pro drobnochovatele se nevyplatí.Jak se tím mohou škubat podrostlé kachny? Neví někdo jak zjistit ,kdy už jsou pysky dost odrostlé aby je to bralo?
Radek

Neregistrovaný uživatel

7.11.2011 19:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.33

to dočištění je v rámci minut nebo desítek minutsmajlík???

Neregistrovaný uživatel

8.11.2011 11:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.22

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
to dočištění je v rámci minut nebo desítek minutsmajlík???

S letlampou v rámci sekund :-)) Ale jinak v rámci minut. Ve dvou jsme za necelou hodinu zvládli 8 brojlerů a 5 kachen. A to bylo vlastně první seznamování se škubačkou...

Neregistrovaný uživatel

8.11.2011 11:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.55

Mozno blba otazka ale teraz ma napadla taka myslienka. Niektory ludia namiesto namacania do horucej vody jednoducho prejdu hydinu zehlickoi cez handru. Neskusal niekto pouzit elektricku teplovzdusnu pistol co sa pouziva napriklad na oskrabovanie starych naterov?

Neregistrovaný uživatel

10.11.2011 20:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.253

jo josmajlík

Neregistrovaný uživatel

10.11.2011 20:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.22

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mozno blba otazka ale teraz ma napadla taka myslienka. Niektory ludia namiesto namacania do horucej vody jednoducho prejdu hydinu zehlickoi cez handru. Neskusal niekto pouzit elektricku teplovzdusnu pistol co sa pouziva napriklad na oskrabovanie starych naterov?

Existují sice i regulovatelné pistole, ale většina má teplotu v řádech stovek stupňů (konkrétně moje má přepínač jen mezi 300 a 500°C). To bych to peří asi spíš spálil a spekl smajlík Každopádně jsou na internetu v nabídce i pistole s plynulou regulací od 50°C, tak to někdo zkuste a dejte vědět :-) PetrV.

Neregistrovaný uživatel

11.11.2011 09:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.55

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Existují sice i regulovatelné pistole, ale většina má teplotu v řádech stovek stupňů (konkrétně moje má přepínač jen mezi 300 a 500°C). To bych to peří asi spíš spálil a spekl smajlík Každopádně jsou na internetu v nabídce i pistole s plynulou regulací od 50°C, tak to někdo zkuste a dejte vědět :-) PetrV.

Ta moja ma tiez 300 a 500 ale pokial to neprilozim priliz blizko a len ju z dialky poofukujem tak by perie nemalo zhoriet. Inak pouzivam ju hlavne na dezinfekciu kralikarni. Super vec netreba ziadnu chemiu, vysoke teplo zabije vsetko vratane pripadnych plesni a vysusi vlhke miesta :-).

Neregistrovaný uživatel

11.11.2011 11:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.22

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ta moja ma tiez 300 a 500 ale pokial to neprilozim priliz blizko a len ju z dialky poofukujem tak by perie nemalo zhoriet. Inak pouzivam ju hlavne na dezinfekciu kralikarni. Super vec netreba ziadnu chemiu, vysoke teplo zabije vsetko vratane pripadnych plesni a vysusi vlhke miesta :-).

To chce asi opravdu vyzkoušet. Já si myslím, že s touto to nemůžete uregulovat. Vždyť stačí mít trochu víc horkou vodu (rozdíl nějakých 20°C) a už se Vám trhá kůže. Ale jinak máte pravdu - pro desinfekci je to super věc - čmelíci nemají šanci smajlík PetrV.

Neregistrovaný uživatel

11.11.2011 21:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.171

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já jsem teď testoval tuto http://www.lihne.cz/243-nerez.html a myslím že je stejná jako u Drimlů. Upřímně řečeno - hrabavá drůbež super, brojlera jsem měl tak za 30 vteřin a byl jako holátko. Kachny jsem musel trochu "ladit" - musí se správně vychytat teplota vody. Pokud přepaříte, ty gumové prsty snadno potrhají kůži. Celkem mi pomohl kartáč, kterým jsem vmasíroval horkou vodu pod peří a pak šlo škubání dobře. Jinak ale nějaké osinky na kůži zůstaly a musel jsem ještě ručně dočišťovat. I tak je to ale obrovská pomoc a oproti ručnímu škubání se to vůbec nedá porovnat. Pokud to máte někdo blízko, můžu zapůjčit na vyzkoušení :-) Petr Veselý

Dobrý večer.
Podělím se o svoje zkušenosti s pařením drůbeže. Zřejmě vám to bude připadat divné, ale celá sranda je v teplotě vody.
Na mladou jateční drůbež voda nesmí mít víc než 75°C, jinak se bude trhat kůže!!!! Já to řeším obyčejným teploměrem na zavařování. Při vyšší teplotě přidám studenou vodu. U prvního kusu se musí změřit doba paření, až jdou pohodlně vytrhnout brka z křídel. Ve škubačce zalévat lehce studenou vodou. A potom je to fofr!!!smajlík

Neregistrovaný uživatel

12.11.2011 18:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.17

díky za rady, jdu si napsat ježíškovi o škubačkusmajlík

Neregistrovaný uživatel

6.12.2011 07:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.177

Čo sa týka hrabavej hydiny, teplotu udržať medzi 64-67 C a nebude najmenší problém ;). Zdržovať Vás bude pitvanie a nie šklbanie, vodnú hydinu som zatiaľ neskúšal...

Neregistrovaný uživatel

6.12.2011 11:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.125

Mám zhotovenou škubačku na 3 ks brojlerů a v současnosti nevyužívanou. Snad by se dalo domluvit.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2011 14:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.16

Tak škubačku od Drimlu nemám ..udělal jsem si sám ....ale co se týče paření tak používám starou pračku ROMO smajlík a ta drží stále svoji teplotu kterou potřebuji ...cca 75 st . a nemám už problém :-| .renonous

Neregistrovaný uživatel

12.1.2012 19:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.52

Dobrý den, budu dělat škubačku poradí někdo jaký otáčky motoru prosím děkuji

Neregistrovaný uživatel

12.1.2012 21:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.43

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak škubačku od Drimlu nemám ..udělal jsem si sám ....ale co se týče paření tak používám starou pračku ROMO smajlík a ta drží stále svoji teplotu kterou potřebuji ...cca 75 st . a nemám už problém :-| .renonous

Tak to znie ako celkom dobrý nápadsmajlík
Chcem sa opýtať ako je zostrojená tá šklbačka,či priamo v bubne sú nastrkané prsty(a z čoho sú tie vyrobené)
a 4i je ešte nejak inak upravená tá práčka.
Ak by sa dalo vysvetlit princíp ako ja to spravené.
Dakujem ZMarek

Neregistrovaný uživatel

13.1.2012 06:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.16

Na moderce je foto jak vypadá ,a ta pračka není nijak upravená pouze nastavit teplotu ...já podle teploměru na zavařování ....otáčky škubačky mám cca 810 ot/minsmajlík renonous

Neregistrovaný uživatel

13.1.2012 12:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.203

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Na moderce je foto jak vypadá ,a ta pračka není nijak upravená pouze nastavit teplotu ...já podle teploměru na zavařování ....otáčky škubačky mám cca 810 ot/minsmajlík renonous

810 je dosť vela.komerčne vyrábané v zahraničí majú do 400 otáčok.väčšina je okolo 250-300

Neregistrovaný uživatel

13.1.2012 18:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.24

Ja čo som vyčítal na nete a rady od kamaráta:
- motor min 750 W
- otáčky 300 hydina,do500 husi,kačice
- Valec priemer 60 cm,Výška 60cm
- medzera medzi rotačným dnom a nádobou 1,5cm po stranach
- medzera medzi dnom nadoby a rotačným dnom 7cm,do rotačného dna osadiť 4 palce naopak skrátiť ich na 7cm, v rôznej vzdialennosti od stredu- tieto prsty budú vyhadzovať perie
- čím viacej palcov osadených po stenách nádoby a na rotačnom dne tým lepšie
- teplota vody hydina 65st.C
- kačice,husi do 20 min. po zabití čím viacej oškubať ručne na sucho, potom opariť vo vode 85st.C
-hydinu po uložení do šklbačky polievať studenou vodou
S pozdravom Tono

Neregistrovaný uživatel

18.1.2012 15:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.167

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
810 je dosť vela.komerčne vyrábané v zahraničí majú do 400 otáčok.väčšina je okolo 250-300

Akosi sa mi nedarý nájsť tú šklbačku z práčkysmajlík
Našiel som len toto:https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/214525/skubacka-na-drubez
Ak by si mohol poslať adresu kde to nájsť

Neregistrovaný uživatel

18.1.2012 16:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.66

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Akosi sa mi nedarý nájsť tú šklbačku z práčkysmajlík
Našiel som len toto:https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/214525/skubacka-na-drubez
Ak by si mohol poslať adresu kde to nájsť

Aaaale. V té pračce jen drůbež pařííí. A má v ní hezky stálou teplotu neee? smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík