Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.218
Dobrý den, zdravím všechny chovatele. Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s grilováním celé krůty? Kolik dní před samotným grilováním ji zabíjíte, nákladáte ji do nějaké marinády, špikujete? Není maso suché a hodí se na gril i větší krůta okolo 14kg? Dáváte ji ze začátku grilování na nějakou dobu do alobalu? A jak dlouho asi grilujete? Předem děkuji za všechny zkušenosti.. L.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.234
Cim vetsi kruta, tim delsi grilovani. Delal jsem ji jen jednou v alobalu, o moc rychlejsi to nebylo, bylo to v lete, tak tam se muselo davat bacha, aby se to nezaparilo ;(.
Napichat jako prase nejakou majdou, prospikovat spekem, slaninou (mozno dat i dovnitr) nechat 2-3 dny ulezet v lednicce (podle velikosti). Potom podle chuti potirat pri grilovani majdou, postupne orezavat.
Nesrovnavat s prasetem, bude to sussi (chybi bucek), ale i tak je to vysoce jedle.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.45
Já griloval i krocana co měl 25 kg vykuchanej a jak se říká na velikosti nezáleží. grilujeme tři krůty nebo krocany do roka a maso nebylo nikdy suché. Zabijím tři dny před grilováním, na den pověsím do chlaďáku a pak dva dny je mám ve slané vodě. Marinádu používám až na ohni. Alobal se mi neosvědčil.