Jak dobře oškubat husu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

19.12.2011 17:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.252

Dobrý večer, lámu si hlavu jak dobře a hlavně bez velkých nervů oškubat husu. Poradíte?smajlík

Neregistrovaný uživatel

19.12.2011 18:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.127

žehličkou přez mokrý hadr :-):-):-)

Neregistrovaný uživatel

19.12.2011 18:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.237

Důležité je,trefit dobrou vyzrálost peří. 10,17,24 týden. U tohoto hodně záleží na samotném krmení hus. Může to být dřív,ale i později. Dobré je si také husu před spařením nahrubo předškubat. Lepší se pak spaří.

Neregistrovaný uživatel

19.12.2011 22:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý večer, lámu si hlavu jak dobře a hlavně bez velkých nervů oškubat husu. Poradíte?smajlík

živou nebo mrtvou ?
pokud mrtvou chcete zachovat peří pro použití - jedna rada žehlička a mokrý hadr
pokud peří nechcete - mrtvou husu vykoupejte v jarové vodě , pak trochu smola na prasata a vařící voda
pokud živou - bez zručnosti a narvů než se to naučíte to nejde

Neregistrovaný uživatel

20.12.2011 11:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.127

proč škubat živou? pokud vím ta se tomu za živa říká podškubávat a ne škubat.

Ale pokud budete pařit husu ve vodě dejte si velký pozor na přepaření!!!!smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.12.2011 18:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.122

Já jich letos škubal 40 a šlo mi to pěkně,vodu jsem měl okolo 90 stupnu.Jen jsem husu 3-4 x namocil tak na 2 sekundy a šlo to krásně.Ale byly to husy 5 měsíců staré tak nevim jak pujdou ty starší.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2011 20:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.134

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý večer, lámu si hlavu jak dobře a hlavně bez velkých nervů oškubat husu. Poradíte?smajlík

Budete chtít peří dále použít třeba na prošívané deky nebo jej bez užitku vyhodíte?Pak jsou tady již dvě zmíněné rady buď spařit horkou vodou a vyhodit nebo žehličkou přes mokrý hadr a dále sedrat a použít na již zmíněné prošívané deky.Jen připomenu,že toto téma zde již bylo několikrát na forech diskutováno.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2011 21:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.210

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Budete chtít peří dále použít třeba na prošívané deky nebo jej bez užitku vyhodíte?Pak jsou tady již dvě zmíněné rady buď spařit horkou vodou a vyhodit nebo žehličkou přes mokrý hadr a dále sedrat a použít na již zmíněné prošívané deky.Jen připomenu,že toto téma zde již bylo několikrát na forech diskutováno.

Když už se tu bavíte/me o peří, tak by mě zajímalo jestli někdo víte, zda (případně za kolik) se vůbec dá peří ještě prodat do výkupu?

Neregistrovaný uživatel

20.12.2011 22:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.62

Jestli peří nechcete, husu pečlivě prosypte jemně mletou kalafunou ( nutno zahrnout do prachového peří) a spařte horkou vodou - poté ho sloupnete téměř jako deku vcelku.smajlík

Neregistrovaný uživatel

23.12.2011 08:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.55

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jestli peří nechcete, husu pečlivě prosypte jemně mletou kalafunou ( nutno zahrnout do prachového peří) a spařte horkou vodou - poté ho sloupnete téměř jako deku vcelku.smajlík

Zdravim

Ide o nejaku specialnu kolofoniu? alebo moze byt aj ta co sa pouziva na spajkovanie plosnych spojov v elektronike?

Neregistrovaný uživatel

23.12.2011 08:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravim

Ide o nejaku specialnu kolofoniu? alebo moze byt aj ta co sa pouziva na spajkovanie plosnych spojov v elektronike?

To je "kalafuna" používaná při zabijačkách (zakalačka) paření prasat (sviní) . Je to takový prášek. Kalafuna na snadnější pájení je buď pastovaná, nebo je to tuhá kostka a nebo, nejčastěji, je už přímo součástí pájecího drátku (trubičkový cín)
Každé chce svoje :-)
Jedovinka

Neregistrovaný uživatel

23.12.2011 08:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.55

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To je "kalafuna" používaná při zabijačkách (zakalačka) paření prasat (sviní) . Je to takový prášek. Kalafuna na snadnější pájení je buď pastovaná, nebo je to tuhá kostka a nebo, nejčastěji, je už přímo součástí pájecího drátku (trubičkový cín)
Každé chce svoje :-)
Jedovinka

Praveze mam doma drtenu praskovu ktoru pouzivam aj na cinovanie. Na internete som nasiel ze je to vlastne zivica z ihlicnatych stromov. To uz aku ma podobu tekuta, tuha alebo praskova je vec spracovania. Na internetovych obchodoch som skor nasiel na cistenie peria smolu 500g prirodny prasok. Dnes sa chystam do jednej predajne kde by ju mozno mali ale ked nezozeniem tak budem musiet skusit pouzit tu kolofoniu co mam doma. Inak kalafuna je to iste ako kolofonia len iny nazov.

Přidejte reakci

Přidat smajlík