Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.68.76
Děláte někdo z vlastnch vajec majonézu? Jak? A nebojíte se nemocí? Jak dlouho taková domácí majonéza bez "éček" vydrží?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.127.37
Salmoei se nebojím, ale spotřebuji jí hned, jak jí udělám. Tzn.když dělám salát, udělám majolku, všechnu jí dám do salátu. Žádné skladování.J. Zatím žádný problém nebyl, do tataráku taky dávám svoje vejce. Teda, od svých slepic.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.85.151
Křepelčí:
12 žloutků , špetka soli něco mezi půl až deci oleje. Michovat a postupně přikapávat olej krásně stuhne. Potom ochutím lžící octa, stroužkem česneku a ještě dávám lžíci cikánské omáčky. To ochucování je na každém dle chuti. Takovou v obchodě nekoupím.
Trvanlivost neřeším , dělá se dle potřeby a nikdy nezbyde
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.156.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Salmoei se nebojím, ale spotřebuji jí hned, jak jí udělám. Tzn.když dělám salát, udělám majolku, všechnu jí dám do salátu. Žádné skladování.J. Zatím žádný problém nebyl, do tataráku taky dávám svoje vejce. Teda, od svých slepic.
Jo, když si dávám vejce na měkko, tak to vyjde asi na stejno (ohledně nemocí). A jak ji děláte a co tam dáváte?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.210.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děláte někdo z vlastnch vajec majonézu? Jak? A nebojíte se nemocí? Jak dlouho taková domácí majonéza bez "éček" vydrží?
Kvalitní olej, čerstvý žloutek (žloutky). Obé stejné teploty. Třu žloutek, přikapávám olej. Jde udělat až se lžící krájí, ale je to celkem fuška. Když se pak přendá do suché vypařené nejlépe hermeticky uzavřené sklenice a dá se do ledničky (stálá teplota plus mínus šest až osm stupňů Celzia, tma) a odebírá se suchou čistou lžící, tak šest týdnů až dva měsíce s přehledem.
Ale tak dlouho nikdy nevydrží.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.144.169
Vařená majonéza
2 syrové žloutky, plůl lžičky octa, 3 lžíce oleje 3 lříce vývaru ze zeleniny, sůl. Mícháme ve vodní lázni, nesmí se vařit.
Pak se nemusíte bát salmonely
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.170.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kvalitní olej, čerstvý žloutek (žloutky). Obé stejné teploty. Třu žloutek, přikapávám olej. Jde udělat až se lžící krájí, ale je to celkem fuška. Když se pak přendá do suché vypařené nejlépe hermeticky uzavřené sklenice a dá se do ledničky (stálá teplota plus mínus šest až osm stupňů Celzia, tma) a odebírá se suchou čistou lžící, tak šest týdnů až dva měsíce s přehledem.
Ale tak dlouho nikdy nevydrží.
Takže třít? Já myslel šlehat metličkama.
Děkuji za rady.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.181.50
A metličkama se netře?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže třít? Já myslel šlehat metličkama.
Děkuji za rady.
ne metličkama, ale v mixeru
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.170.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A metličkama se netře?
Já myslel, že metličkama se šlehá a tře se takovým tím "kolečkem", které je jakoby vyboulené a má vlatně tvar "mističky". ???
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.181.50
To já nevím, vím jen, že máma šlehala jak divá
Pak to dělala v robotu
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.128.126
Já to dělám tyčovým mixerem z celého vejce. Je to za minutu hotové a bez námahy.
Petra
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.128.126
Já to dělám tyčovým mixerem z celého vejce. Je to za minutu hotové a bez námahy.
Petra