Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

11.3.2012 16:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.76

Děláte někdo z vlastnch vajec majonézu? Jak? A nebojíte se nemocí? Jak dlouho taková domácí majonéza bez "éček" vydrží?

Neregistrovaný uživatel

11.3.2012 17:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.37

Salmoei se nebojím, ale spotřebuji jí hned, jak jí udělám. Tzn.když dělám salát, udělám majolku, všechnu jí dám do salátu. Žádné skladování.J. Zatím žádný problém nebyl, do tataráku taky dávám svoje vejce. Teda, od svých slepic.smajlík

Neregistrovaný uživatel

11.3.2012 17:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.85.151

Křepelčí:

12 žloutků , špetka soli něco mezi půl až deci oleje. Michovat a postupně přikapávat olej krásně stuhne. Potom ochutím lžící octa, stroužkem česneku a ještě dávám lžíci cikánské omáčky. To ochucování je na každém dle chuti. Takovou v obchodě nekoupím.
Trvanlivost neřeším , dělá se dle potřeby a nikdy nezbyde :-)

Neregistrovaný uživatel

11.3.2012 19:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.22

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Salmoei se nebojím, ale spotřebuji jí hned, jak jí udělám. Tzn.když dělám salát, udělám majolku, všechnu jí dám do salátu. Žádné skladování.J. Zatím žádný problém nebyl, do tataráku taky dávám svoje vejce. Teda, od svých slepic.smajlík

Jo, když si dávám vejce na měkko, tak to vyjde asi na stejno (ohledně nemocí). A jak ji děláte a co tam dáváte?

Neregistrovaný uživatel

11.3.2012 19:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Děláte někdo z vlastnch vajec majonézu? Jak? A nebojíte se nemocí? Jak dlouho taková domácí majonéza bez "éček" vydrží?

Kvalitní olej, čerstvý žloutek (žloutky). Obé stejné teploty. Třu žloutek, přikapávám olej. Jde udělat až se lžící krájí, ale je to celkem fuška. Když se pak přendá do suché vypařené nejlépe hermeticky uzavřené sklenice a dá se do ledničky (stálá teplota plus mínus šest až osm stupňů Celzia, tma) a odebírá se suchou čistou lžící, tak šest týdnů až dva měsíce s přehledem.
Ale tak dlouho nikdy nevydrží.

Neregistrovaný uživatel

11.3.2012 19:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.169

Vařená majonéza
2 syrové žloutky, plůl lžičky octa, 3 lžíce oleje 3 lříce vývaru ze zeleniny, sůl. Mícháme ve vodní lázni, nesmí se vařit.
Pak se nemusíte bát salmonely :-)

Neregistrovaný uživatel

11.3.2012 20:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.14

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kvalitní olej, čerstvý žloutek (žloutky). Obé stejné teploty. Třu žloutek, přikapávám olej. Jde udělat až se lžící krájí, ale je to celkem fuška. Když se pak přendá do suché vypařené nejlépe hermeticky uzavřené sklenice a dá se do ledničky (stálá teplota plus mínus šest až osm stupňů Celzia, tma) a odebírá se suchou čistou lžící, tak šest týdnů až dva měsíce s přehledem.
Ale tak dlouho nikdy nevydrží.

Takže třít? Já myslel šlehat metličkama.
Děkuji za rady.

Neregistrovaný uživatel

11.3.2012 20:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.50

A metličkama se netře?

Neregistrovaný uživatel

11.3.2012 20:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Takže třít? Já myslel šlehat metličkama.
Děkuji za rady.

ne metličkama, ale v mixeru

Neregistrovaný uživatel

11.3.2012 20:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.14

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A metličkama se netře?

Já myslel, že metličkama se šlehá a tře se takovým tím "kolečkem", které je jakoby vyboulené a má vlatně tvar "mističky". ???

Neregistrovaný uživatel

11.3.2012 20:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.50

To já nevím, vím jen, že máma šlehala jak divá:-) Pak to dělala v robotu:-)

Neregistrovaný uživatel

11.3.2012 21:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Já to dělám tyčovým mixerem z celého vejce. Je to za minutu hotové a bez námahy.
Petra

Neregistrovaný uživatel

11.3.2012 21:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Já to dělám tyčovým mixerem z celého vejce. Je to za minutu hotové a bez námahy.
Petra

Přidejte reakci

Přidat smajlík