Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.156.239
kačenky mám první rok.odchovaných 13 kachnat,která už mají čas porážky.vše jsme zvládli,vypiplat krmit koupat
a jak ted na to.jak kačku nejlíp uchopit a hlavně kam říznout?aby to bylo pro ni nejrychlajš
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.171.58
Do špalku zatlouct 2 hřebíky s mezerou asi 3 cm, mezi ně dát krk za hlavou a useknout
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.40.135
chytit do jedný ruky křídla i nohy položit na dřevo a useknout hlavu.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.130.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kačenky mám první rok.odchovaných 13 kachnat,která už mají čas porážky.vše jsme zvládli,vypiplat krmit koupat
a jak ted na to.jak kačku nejlíp uchopit a hlavně kam říznout?aby to bylo pro ni nejrychlajš
Dobrý den, tak já se přikláním k sekyrce. Jednou jsem na radu sousedky kachnu řízla, údajně se pak tolik nemrská a j ečisté peří. Dělá se to prý tak, že na vzadu hlavě, kde je takový hrbol nahmatáte tepnu, je to docela dobře cítit, protože ji tluče srdíčko jak o závod, když ji držíte no a tam říznout. Čímž se přeruší přívod krve do mozku a pak by měla nastat rychlá smrt. No nevím jestli jsem to udělala blbě, ale víckrát to nebudu pokoušet, umírala mi nejmíň 3 minuty, krev z ní stříkala proudem, ale aby se nemrskala musela jsem jí držet a nebylo to nic hezkého. Takže za mě sekyra, přijde mi taková nejmilosrdnější.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.144.210
Taky to dělám sekerkou. Chytím jí jednou rukou obě nohy a konce křídel, položím na prkno na zemi a seknu. Aby nebyla špinavá od krve, tak jí potom chytím za krk a celé tělo (dokuď se zmítá) přimáčknu k zemi.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.192.41
Nechal jsem si udělat trychtýř z plechu s otvorem akorát na hlavu,tam kačenu šoupnu,nožem oddělím hlavu a odcházím,abych u toho nemusel asistovat.Kachna se nahoru nedostane a vše proběhne v pohodě.Tomáš
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.4.162
no ale tady nikdo nechytá krev??????
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.156.239
takže jsem nakonec vzala nůž a podle rad mojí maminky jsem kačku řízla za hlavičkou.není to příjemný,ale nutný
nedá se svítit.a jaký jsem měla strach.ale kačka větší.takže už mám zmáklé i tohle.a to je na tom všem to nejsmutnější.jinak jsou kačky a slepičky moje radost
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.164.149
Tak já osobně kachny zařezávám, jen slepicím useknu hlavu. Přijde mi to stejné, protože kachnu si chytnu a dám si jí mezi nohy čímž fixuji křídla a nohy má ve vzduchu takže nic nemůžou způsobit mě ani kachně. Potom ji chytnu za zobák, který přitáhnu ke krku. Nahmatám za hlavou malý dolík odtrhnu trochu peří pro lepší zaříznutí a ostrým nožem zaříznu do dolíku. Řezem přeruším tepny i míchu. Kachna je během okamžiku mrtvá a vykrví se stejně jako po seknutí sekyrky. Tento způsob se dělá proto když si někdo chytá krev. Po useknutí sekyrkou se krev znehodnotí výtokem natráveniny z volete. Pravda 5 kilový kačer nebo husa jde udržet hůř, ale není to nic zas tak těžkého. Naučila mě to moje babička, která to zvladala i 75 letech.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.209.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak já osobně kachny zařezávám, jen slepicím useknu hlavu. Přijde mi to stejné, protože kachnu si chytnu a dám si jí mezi nohy čímž fixuji křídla a nohy má ve vzduchu takže nic nemůžou způsobit mě ani kachně. Potom ji chytnu za zobák, který přitáhnu ke krku. Nahmatám za hlavou malý dolík odtrhnu trochu peří pro lepší zaříznutí a ostrým nožem zaříznu do dolíku. Řezem přeruším tepny i míchu. Kachna je během okamžiku mrtvá a vykrví se stejně jako po seknutí sekyrky. Tento způsob se dělá proto když si někdo chytá krev. Po useknutí sekyrkou se krev znehodnotí výtokem natráveniny z volete. Pravda 5 kilový kačer nebo husa jde udržet hůř, ale není to nic zas tak těžkého. Naučila mě to moje babička, která to zvladala i 75 letech.
U husy si na ní kleknu a slepici také ze strany zaříznu a podržím hlavu, krev chytám a míchám do krmení drůbeži.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.161.21
Postup starého zkušeného jatečníka; nesbírám krev, z toho pramení i můj postup: špalek pod stromem, z větve provázek se smyčkou, chytím kachnu, do smyčky jí dám obě nohy, dobře smyčku stáhnu, jak jí za ně pořád držím položím její hlavu na špalek a tu useknu (mám na to jednu sekerku která je broušená z tohoto důvodu skoro do nožového ostří), ihned poté kachnu pouštím a nechám v klidu vykrvit. Zavěšení používám proto, protože se mě ji při vykrvování nechce držet a také kvůli umazání od krve - tímto postupem to naprosto eliminujete. Po dvou minutách sundávám ze smyčky (větší drůbež jako husy po třech) a jdu kachnu pařit. Ten provaz si předem naměřte, ať dosáhnete s drůbeží pohodlně na špalek a po jejím upuštění se vám vykrvuje ve smyčce ve vzduchu, ne mlátí na zemi. A dodávám, že sekera je humánnější, než zaříznutí, sekem přerušíte vše včetně míchy. Drůbež je po seku při vědomí pouze několik vteřin.
Co říkáte tomuhle?
https://www.youtube.com/watch?v=K59nCyGsVo8.