Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.234
Možná hloupý dotaz,ale vím,že se jedí vejce křepelek,slepic a perliček,ale kachní vejce prý z nějakého důvodu jedlá nejsou.Chci se zeptat proč?A jak je to s konzumací vejec třeba krůtích nebo husích?Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Možná hloupý dotaz,ale vím,že se jedí vejce křepelek,slepic a perliček,ale kachní vejce prý z nějakého důvodu jedlá nejsou.Chci se zeptat proč?A jak je to s konzumací vejec třeba krůtích nebo husích?Děkuji
A proč by nebyla jedlá? My jíme kachní i husí vejce běžně, přece je nevyhodíme. Chuťově jsou jiná než slepičí, ale zejména husí vejce jsou prostě lahůdka
Tato vejce se nesmí používat pouze ve veřejném stravování, je zde vyšší riziko salmonely než u vajec slepičích. Z tohoto důvodu se nepoužívají do majonéz. Ale tepelně upravená, čili vařená, smažená nebo na pečení jsou mňam.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.200
Můžu potvrdit, kachní vejce jsou vynikající do těsta, mají velký oranžový žloutek a takový jakoby víc mastný, těsto pojí lépe než slepičí. Jen bílku je málo a je řídký, sníh z něj neušleháte. I kachní vejce natvrdo jsou moc dobrá. Měla jsme kachny campebellky, ty jsou hlavně na vajíčka, chci si je pořídit zase. Mají snášku skoro jako slepice.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můžu potvrdit, kachní vejce jsou vynikající do těsta, mají velký oranžový žloutek a takový jakoby víc mastný, těsto pojí lépe než slepičí. Jen bílku je málo a je řídký, sníh z něj neušleháte. I kachní vejce natvrdo jsou moc dobrá. Měla jsme kachny campebellky, ty jsou hlavně na vajíčka, chci si je pořídit zase. Mají snášku skoro jako slepice.
Campbelky sháním jak dlouho, ale nějak vymizely
Pokud je seženete, jsem zájemce na násadová vejce
Jinak já momentálně na vajíčka používám normální brojlerové kachny, Nesou taky pěkně a velká vajíčka. A tento týden mi začala snášet husa, kříženka labutí s němkou, tak to je super, hned jsem jí podstrojila lepší krmení, aby si to zase nerozmyslela!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.31
Prosím vás, jak dlouho se musí vařit husí nebo kachní vejce na tvrdo?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím vás, jak dlouho se musí vařit husí nebo kachní vejce na tvrdo?
Husí vejce nejméně 20 minut, nebo trochu déle, podle velikosti, chce to vyzkoušet, když ho převaříte, nic se neděje. Kachní vařím 10-15 min, zase podle velikosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.131
a co krůtí?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Možná hloupý dotaz,ale vím,že se jedí vejce křepelek,slepic a perliček,ale kachní vejce prý z nějakého důvodu jedlá nejsou.Chci se zeptat proč?A jak je to s konzumací vejec třeba krůtích nebo husích?Děkuji
Zbylá vejce IB jsme všechna zkonzumovali, chuť mají stejnou jako slepičí, ale nevýraznou, bílku mají naopak hodně. Použivali jsme je i natvrdo na chlebíčky. Měsíc stará vejce byla jako čerstvá. E.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Campbelky sháním jak dlouho, ale nějak vymizely
Pokud je seženete, jsem zájemce na násadová vejce
Jinak já momentálně na vajíčka používám normální brojlerové kachny, Nesou taky pěkně a velká vajíčka. A tento týden mi začala snášet husa, kříženka labutí s němkou, tak to je super, hned jsem jí podstrojila lepší krmení, aby si to zase nerozmyslela!
když jsem ještě campebelky měla, jednu jsme rpodala jednomu chlupáři z naší vsi, on je prý chová v PLzni. Tak až ho uvidím, zeptám se ho na vajíčka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.43
Krůtí bude na tvrdo určitě za 6-7 min, ale je takové bez chuti. Mě nejvíc chutnají křepelčí (jsou nejjemnější), perliččí jsou chuťově podobná slepičím a nejslabší jsou krůtí. Vejce vodní drůbeže jsme zatím všechna líhli, tak chuť nemohu posoudit.. Jinak- kachní vejce se mohou i prodávat, ale musí na nich být nápis: kachní vejce, 10 minut vařit.. Marcela
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144
Přítelkyně,žádný hloupý dotaz,jak to tak pozoruji,tak buď budeme baštit z hladu všechna vajíčka včetně kosích,nebo ta" rudá" zadara,ale to zase nenapíšeme ani jednu kritickou řádku a to jsem optimista.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.109
Taky jsem jedla vejce zlatých a diamantových bažantu z druhé snášky,jsou víc jak oranžové,a pštrosí jedno je 3/4 litru
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Krůtí bude na tvrdo určitě za 6-7 min, ale je takové bez chuti. Mě nejvíc chutnají křepelčí (jsou nejjemnější), perliččí jsou chuťově podobná slepičím a nejslabší jsou krůtí. Vejce vodní drůbeže jsme zatím všechna líhli, tak chuť nemohu posoudit.. Jinak- kachní vejce se mohou i prodávat, ale musí na nich být nápis: kachní vejce, 10 minut vařit.. Marcela
Prodávat můžete jakákoliv vejce, jen je nesmíte nabízet jako konzumní, ale jako násadová.
Co s nimi kupec udělá, je jeho věc A samozřejmě správně označit, čili nevydávat kachní za slepičí apod.