Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.242
Zatím jsem dával slepicím drcené mušle. Ale chtěl bych jim začít dávat rozdrcené kořápky. Nevím ale, jestli je potřeba je převařit ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.232
Ne to není nutné ony si poradí a když skořápku převaříte tak mi nepřipadá že by byla nějaká měkčí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.1
Nejde o změkčení, ale o zničení bakterií, které se na skořápkách nacházejí. Já dávám čistá vejce z líhně
půl hodiny převařená a skořápky známá proháněla troubou nebo sušila na sluníčku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejde o změkčení, ale o zničení bakterií, které se na skořápkách nacházejí. Já dávám čistá vejce z líhně
půl hodiny převařená a skořápky známá proháněla troubou nebo sušila na sluníčku.
Nikdy jsem skořápky nevařila,dávám je ale slepicím ten den ,co vejce rozbiji max.den jsou v lednici.Za tak krátkou dobu si myslím se bakt.nenamnoží.H.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.32
Já dávám skořápky na starý plech. A po upečení koláče, chleba či masa dávám do ještě horké trouby. Také teplé skořápky se lépe drtí na malé kousky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.6
ja mam krabicku na okne, vysusi je topeni nebo slunce. na suchych skorapkach se neudrzi zadna bakterie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.18
Podivuji se, že někdo krmí čerstvé skořápky.
Je pak jen velmi tenká hranice mezi tím, aby slepice začaly žrát vlastní celá vejce.
Skořápky sušíme. Většinou se hodí prázdný papírový pytlík od mouky, cukru
nebo od pečiva. Dá se k topení nebo na topení, ke kotli, na okno...
Jen pečlivě usušené skořápky jsou OK. Pak je nadrtím a podávám.
Pokud získáváte skořápky např. od známých, příbuzných, odběratelů vašich vajec atd.,
tak sušte dvojnásob pečlivě. Můžete si tak ledacos nepěkného do chovu donésti...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.4
- jak je to u mě? B.
- skořápky dává usušit žena Bl. na okno či kamna!
- já potom /když nejsem líný/ je strčím na minutku do mikrovlnky, je to nejrychlejší a bakterie nemají šanci !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nikdy jsem skořápky nevařila,dávám je ale slepicím ten den ,co vejce rozbiji max.den jsou v lednici.Za tak krátkou dobu si myslím se bakt.nenamnoží.H.
to vam ani vajička neuschnou za den nebo jesšte ten den co je to za blabol
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to vam ani vajička neuschnou za den nebo jesšte ten den co je to za blabol
Možná jsem to nesrozumitelně napsala,ale je to prosté,vajíčka samozřejmě nesuším.Nesuším ani skořápky.Jak vajíčka použiji na jídlo,tak skořápky ten den dám slepicím.Za léta se mi u slepic nestalo,že by pak klovaly vejce,protože cítí bílek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to vam ani vajička neuschnou za den nebo jesšte ten den co je to za blabol
Možná jsem to nesrozumitelně napsala,ale je to prosté,vajíčka samozřejmě nesuším.Nesuším ani skořápky.Jak vajíčka použiji na jídlo,tak skořápky ten den dám slepicím.Za léta se mi u slepic nestalo,že by pak klovaly vejce,protože cítí bílek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.37
Mě se do ruky dostane docela dost skořápek. V zimě jsem je dával sušit na plech do kotelny a teď pěkně na slunci. A 20 litrový kybel je hned plný
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.18
To je fakt. Někde doporučovali dát i čerstvou zeleninu na pět sekund do mikrovlnky.
Ono na tom něco pravdy bude - tuhle jsem si dal ty nechutné rychlené jahody ze Španělska
a pořádně mě po nich škrábalo v krku. Taková koliformní Escherichia coli na nich
asi měla pořádně divoký mejdan. A potom v mém krku. Už to nekupuju a listové saláty
šoupu na pět sekund do MT. Skořápky zrovna tak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120
Skořápky hážu po rozbití slepicím a nepřevařuji je, ale z kupovaných jahod dostala kamarádčina rodina salmonelu. Holt je na poli něčím polili.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je fakt. Někde doporučovali dát i čerstvou zeleninu na pět sekund do mikrovlnky.
Ono na tom něco pravdy bude - tuhle jsem si dal ty nechutné rychlené jahody ze Španělska
a pořádně mě po nich škrábalo v krku. Taková koliformní Escherichia coli na nich
asi měla pořádně divoký mejdan. A potom v mém krku. Už to nekupuju a listové saláty
šoupu na pět sekund do MT. Skořápky zrovna tak.
Tak nevím,jestli to s tou péčí nepřeháníte,na jahodách a salátu by mi spíš vadily chemické postřiky co do toho nacpou.Bakt.E.coli se běžně vyskytuje v trávicím ústrojí savců a ptáku.To abyste slepicím předkládal stravu jak miminu.Co slepice ve výběhu,kde jim po tom co sezobou a nahrabou si, žijí myšky ,žížaly,apod.
Skořápky dávám také hned po rozbití a bez problému.
Těd mě ještě napadlo,a co slepice na takovém hnoji u chalupy,jak bylo dřív běžné,to byla sbírka bakterií.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak nevím,jestli to s tou péčí nepřeháníte,na jahodách a salátu by mi spíš vadily chemické postřiky co do toho nacpou.Bakt.E.coli se běžně vyskytuje v trávicím ústrojí savců a ptáku.To abyste slepicím předkládal stravu jak miminu.Co slepice ve výběhu,kde jim po tom co sezobou a nahrabou si, žijí myšky ,žížaly,apod.
Skořápky dávám také hned po rozbití a bez problému.
Těd mě ještě napadlo,a co slepice na takovém hnoji u chalupy,jak bylo dřív běžné,to byla sbírka bakterií.
Nepochopil/a jste můj příspěvěk.
Je myšlen tak, že mikrovlny zabíjí případné nevhodné zárodky.
Tj. zde - zárodky ve špatně usušených slepičích skořápkách.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nepochopil/a jste můj příspěvěk.
Je myšlen tak, že mikrovlny zabíjí případné nevhodné zárodky.
Tj. zde - zárodky ve špatně usušených slepičích skořápkách.
Tak se omlouvám,myslela jsem ,že strkáte do mikrovlnky i zeleninu a salát pro slepice.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.130
Podle mého názoru je vhodné skořápky převařit (přepéci v troubě) vždy. Předejde se možným problémům, od požírání vlastních vajec až k nákaze cizí bakterií. Já dostávám skořápky od svých stálých odběratelů a nikdy by mne nenapadlo je slepicím dát jen tak, i když jsou usušené. Jsou mězi nimi skořápky moje, cizí i z drůbežárny. Tak proč zbytečně vystavovat slepice infekčnímu tlaku, když stačí 15 minut v troubě a je hotovo. Opět podotýkám, že se jedná o mou zkušenost a praxi a nikomu ji nevnucuji jako platný názor. Dana