Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

14.10.2013 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.27

Dobrý den,mám na vás dotaz jak škubat husy.Když je chci v této době opařit voda se ke kůži vůbec nedostane,asi že mají založenou velice hustou podsadu.Když je chci před opařením proškubat na sucho tam hlavně u houserů místama (břicho,boky) trhám peří i s kůží a to už se snažím trhat maximálné dvě peříčka.Nemáte nějaký fígl jak na to?

Neregistrovaný uživatel

14.10.2013 11:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.50

dobry den ,zkuste kalafunu na pareni prasat.prodaa se v drogeriich.skubani zdarsmajlík

Neregistrovaný uživatel

14.10.2013 11:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.27

Děkuji za odpověď.Zkusím to.Kalafuny mám doma dost.

Neregistrovaný uživatel

14.10.2013 13:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.98

Prosim vás,nejprve vlažnou vodu a řádně rukou v této vodě jakoby a hlavně v těch hustějších partiích promnout(umýt),pak se vařící voda dostane až na kůži. Co se týče kalafuny ta je jen na slepení peří,půjde lépe škubat.

Neregistrovaný uživatel

14.10.2013 16:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.5

Pokusím se vám odpovědět jak to dělala moje babička a poté i já a mam s tím dobré zkušenosti a neznehodnotí se tím kvalitní husí peří.Podříznutou a vykrvenou husu si položila na bedýnku a normálně ji vyžehlila přes mokrý hadr starou žehličkou(ne napařovací).Takto ji napařovala tak dlouho až se peří odfouklo a šlo krásně po směru růstu vytrhmout.Takto to udělala postupně -břicho záda krk a křídla.Jde to velice dobře a je to i rychlejší než kalafunou.Husu oškubete velice čistě a zbývající chloupky opálíte nad sporákem( ne elektrickýmsmajlík)Vlhké napařené husí peří dávala do plátěného pytle a u topení ho dosušila.Tímto způsobem z husy zpracovala téměř vše.Z posledního článků křídel z kterých vyrůstají letky dělala peroutky.Ty nežehlila.Takto se dá oškubat veškerá vodní drůbež,je to rychlé a šetrné(nepotrhá se kůže) Velice se to osvědčilo i u pižmovek hlavně starších kačerů kdy člověku připadá že mají peří přibité a že na tom nechají ruce. S pozdravem Franta

Neregistrovaný uživatel

14.10.2013 20:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.173

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,mám na vás dotaz jak škubat husy.Když je chci v této době opařit voda se ke kůži vůbec nedostane,asi že mají založenou velice hustou podsadu.Když je chci před opařením proškubat na sucho tam hlavně u houserů místama (břicho,boky) trhám peří i s kůží a to už se snažím trhat maximálné dvě peříčka.Nemáte nějaký fígl jak na to?

máchám - pařím v umělohmotném zednickém kalfasu asi tak v 75C - 80C teplé vodě, potom přejedu na stolové škubačce a pak dopařím pařícím voskem a za 15min je husička a 10min kačena holá a hladká jak dětská prdelka smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.10.2013 10:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.27

Děkuji Frantovi i vám ostatním za odpověď.Zkusil jsem včera jednu s tou žehličkou a ono to opravdu šlo.Je to sice pomalé,ale husa není potrhaná.
Škubačkou jak mi také radíte ,to nejde právě proto,že se mi nikdy dostatečně nepropařila.Každý rok jich děláme okolo osmdesáti ,ale takto blbě se nám ještě nikdy neškubalo.Jestli to není také druhem.Letos jsme nemohli housata sehnat tak jsem koupil nějaké z Francie.(drahé jako prase.)

Neregistrovaný uživatel

16.10.2013 17:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.173

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Děkuji Frantovi i vám ostatním za odpověď.Zkusil jsem včera jednu s tou žehličkou a ono to opravdu šlo.Je to sice pomalé,ale husa není potrhaná.
Škubačkou jak mi také radíte ,to nejde právě proto,že se mi nikdy dostatečně nepropařila.Každý rok jich děláme okolo osmdesáti ,ale takto blbě se nám ještě nikdy neškubalo.Jestli to není také druhem.Letos jsme nemohli housata sehnat tak jsem koupil nějaké z Francie.(drahé jako prase.)

píši vám, že je máchám to není 2min, ale skoro 5min proto to tak trvá dalších deset minut to ostatní a je možné, že jste nevystih vyzrálost peří a je pak problém který známe všichni co škubem.

Neregistrovaný uživatel

16.10.2013 19:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.225

Já škubu ve škubačce a husy nejsou potrhané a jde to pěkně.Teplota vody na paření 65-67°C tak 3-4 min až jdou poslední brka na křídlech dolů.Pak hodim do škubačky, a za 1 min je husa oškubaná, sem tam nějaké pírko to doškubu, pak opálim chloupky PB .peří vyhazuji.

Pavloss

12.9.2021 14:23
Pavloss

XXX.XXX.13.216

Dobrý den chtěl jsem se optat kdo by mě poradil jestli je lepší si objednat stolní škubačku nebo pařící vosk nebo kalafunu na páření prasat právě to děláme husu jednu ručně až 4 h pro to se ptám co by bylo tak nejlepší a popřípadě kdo by měl na prodej škubačku na husy levně předem moc děkuji za informaci

12.9.2021 14:32
1978milan

XXX.XXX.231.235

Pavloss napsal(a):
Dobrý den chtěl jsem se optat kdo by mě poradil jestli je lepší si objednat stolní škubačku nebo pařící vosk nebo kalafunu na páření prasat právě to děláme husu jednu ručně až 4 h pro to se ptám co by bylo tak nejlepší a popřípadě kdo by měl na prodej škubačku na husy levně předem moc děkuji za informaci

Husy ve skubačce neděláme, jsou z ní moc rozbité.
Děláme je žehličkou přes mokrý hadr. To jde moc pěkně. Zbytek(krk a křídla) klasicky opaříme a je-li potřeba, namočíme do vosku. Ale když jsou husy pěkně podchycené a peří zralé, není vosk potřeba.
Chce to ale trošku si s husou vyhrát a nikam nespěchat. Když se do toho dostanete, tak tou žehličkou to jde fakt pěkně.
Jinak husy zabijime po těch cca šesti měsících.

pavloss

15.9.2021 20:23
pavloss

XXX.XXX.13.216

dobrý den chtěl jsem se optat jestli mužu použit i kalafunu na otrhání hus a když budu škubat peří jestli se mě nebude škubat aj maso s peřím právě nemáme s tímto zkušenosti děkuji za informaci

15.9.2021 20:45
1978milan

XXX.XXX.16.84

pavloss napsal(a):
dobrý den chtěl jsem se optat jestli mužu použit i kalafunu na otrhání hus a když budu škubat peří jestli se mě nebude škubat aj maso s peřím právě nemáme s tímto zkušenosti děkuji za informaci

Můžete použít i kalafunu.
Dělal jsem to tak, že jsem nejdřív uřiznul letky, potom jsem vyškubal brka ze zbytku křídla, které používáme na výrobu mašlovaček.
Potom jsem husu pořádně vykoupal ve vlažné vodě s troškou jaru, aby se peří dobře odmastilo a posypal kalafunu. Je potřeba hodně vmasirovat do peří a nešetřit. No a potom opatřit. Peří se hezky slepí a jen ho oloupete. Ale stoprocentní to nebude, budete muset potom dočistit. Záleží hodně, jak má husa peří zralé a kolik má podrostů.
Naučili jsme se používat tu žehličku a už to jinak neděláme.
Přeju hodně zdaru a trpělivosti.

15.9.2021 20:47
1978milan

XXX.XXX.16.84

Nesmíte husu přepařit, jinak se bude trhat kůže.

18.9.2021 16:10
Meelek

XXX.XXX.132.4

Tenhle rok to bude na sucho a zaživa. Na jednom čerpadle hvizdnuli přívodní kabel. A na druhém, cca mesic po prvním..A asi, aby mě víc nastvaly, chroupnuly kabel k plováku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík