Jak omráčit drůbež před zabitím

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

30.7.2014 10:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.246

Dobrý den, budeme letos poprvé zabíjet (kachny, husy, kuřata) a ráda bych, aby to bylo co nejšetrnější. Rozhodla jsem se tedy, že je před tím omráčíme. Mohl by mi prosím někdo podrobně popsat kam, jak a čím klepnout? Děkuj moc. Eva.

Neregistrovaný uživatel

30.7.2014 12:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.5

Dobrý den, nejrychlejší a nešetrnější je useknutí hlavy jednou ranou ostrou sekerkou. S pozdravem. Martin

Neregistrovaný uživatel

30.7.2014 12:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.2

Vidím to úplně stejně. Průmyslově se omračuje elektrickým proudem ve vodní lázni (kuře visí za nohy hlavou dolů, sjede postupně hlavou do vany s vodou, která je pod proudem -> doma asi nerealizovatelné), stejně tak omráčení oxidem uhličitým je komplikované a pro laika i nebezpečné, že otráví sám sebe smajlík

Doporučil bych drůbež vzít za tělo nebo za nohy (každý preferuje něco jiného), zakrýt rukou oči (tím se zklidní), položit hlavou na špalek a ostrou sekerou je vše vyřešeno dřív, než vyrobíte nějaké omračovací zařízení. A myslím, že pro drůbež je to i méně stresující, než když visí za běháky hlavou dolů, popojíždí po jakémsi pásu od několika desítek vteřin až po několik minut, než se na něj konečně dostane řada a elektrikou je omráčeno. Že se drůbež i po smrti chvíli škube a hýbe je normální. Je to dáno zbytkovými nervovými (elektrickými) impulzy z nervové soustavy.

Neregistrovaný uživatel

30.7.2014 13:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.130

Pořiďte si vykrvovací trychtýř - koupit nebo udělat, a máte po problému. Zaříznutí ostrým nožem je rychlé a drůbež moc netrpí. Navíc můžete chytat i krev. Pro tuto variantu se zařezává od páteře a chce to trochu cviku, kde říznout, aby se přerušila i mícha. Pokud krev nechcete, můžete řezat od volete a zároveň při jednom přelomit páteř. Je to velmi rychlé.
Zdroj obrázku:http://www.driml-napajecky.cz/cz/drubez-holubi/skubacky-porazka-drubeze/vykrvovaci-trychtyr-pro-vetsi-drubez-husy-kruty-2012370.html
Dana

Neregistrovaný uživatel

30.7.2014 13:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.246

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, nejrychlejší a nešetrnější je useknutí hlavy jednou ranou ostrou sekerkou. S pozdravem. Martin

Děkuju, to bych ráda udělala, jenže mám strach, že se bude chudák mrskat a nějak se netrefíme nebo tak něco. Někde jsem právě četla, že se klepne do hlavy, čímž jednak o ničem neví, jednak se člověk trefí. Jenže to nemůžu najít.

Neregistrovaný uživatel

30.7.2014 16:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.51

Omračování praštěním do hlavy? -jiný způsob si v domácích podmínkách nedovedu představit.
Usekněte jí hlavu a vůbec neřešte nějaké omračování. To useknutí bude stoprocentně rychlejší a bezbolestnější smrt, než když slepici budete omračovat - víte jak moc praštit, víte kam, věříte, že se Vám to povede hned napoprvé.....?

Neregistrovaný uživatel

30.7.2014 17:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.32

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, budeme letos poprvé zabíjet (kachny, husy, kuřata) a ráda bych, aby to bylo co nejšetrnější. Rozhodla jsem se tedy, že je před tím omráčíme. Mohl by mi prosím někdo podrobně popsat kam, jak a čím klepnout? Děkuj moc. Eva.

Protože větší kohouty mám strach, že po useknutí hlavy v ruce neudržím, tak jsem si pořídila na porážení pytel. Normální pytel od obilý, ustřihla jsem jeden roh. Kohouta dám opatrně a v klidu do pytle a dírou mu prostrčím hlavu. Přes pytel chytím kohoutovi nohy. Na špalku mám dva hřebíky, ty mi podrží hlavu na jednom místě, abych měla jistotu, že vše proběhne rychle a přesně. Tím, že je v pytli, tak nehrozí, že by se mi po porážce vytrhnul. Špalek mám u stromu a na stromě už mám připravený provázek. Po porážce kohouta i s pytlem přivážu za nohy a pod ním mám kýbl na vykrvení. Je to rychlé a není kolem špalku zbytečně moc krve.

Neregistrovaný uživatel

30.7.2014 17:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.61

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Omračování praštěním do hlavy? -jiný způsob si v domácích podmínkách nedovedu představit.
Usekněte jí hlavu a vůbec neřešte nějaké omračování. To useknutí bude stoprocentně rychlejší a bezbolestnější smrt, než když slepici budete omračovat - víte jak moc praštit, víte kam, věříte, že se Vám to povede hned napoprvé.....?

Samozřejmě nevím, proto jsem zadala ten dotaz. Budu teda doufat, že se mi to povede trefit sekerou hned, přesně a rychle. Díky.

Neregistrovaný uživatel

30.7.2014 22:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.99

Používám pistoli od Drimla na králíky, dostane ránu, je hned v limbu a můžete zvíře vykrvit třeba do kýble s hoblinama a nemáte všude kolem špalku bordel smajlík

Neregistrovaný uživatel

31.7.2014 17:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.2

Taky jsem donutila manžela omračovat, majzne je do hlavy druhou stranou sekyrky, přestanou se mrskat a hned usekne hlavu. Je to lepší, bez omráčení dost bojujou.

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 00:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.116

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pořiďte si vykrvovací trychtýř - koupit nebo udělat, a máte po problému. Zaříznutí ostrým nožem je rychlé a drůbež moc netrpí. Navíc můžete chytat i krev. Pro tuto variantu se zařezává od páteře a chce to trochu cviku, kde říznout, aby se přerušila i mícha. Pokud krev nechcete, můžete řezat od volete a zároveň při jednom přelomit páteř. Je to velmi rychlé.
Zdroj obrázku:http://www.driml-napajecky.cz/cz/drubez-holubi/skubacky-porazka-drubeze/vykrvovaci-trychtyr-pro-vetsi-drubez-husy-kruty-2012370.html
Dana

Zajímavá formulace "drůbež moc netrpí". Jak moc Vaše drůbež netrpí dámo Dano? I ve vykrvovacím trychtýři musí být drůbež omráčena, podřezávání zvířat bez omráčení je v ČR zakázáno jako TÝRÁNÍ ZVÍŘETE !! dle zákona i lidskosti. I vánoční kapr se musí před říznutím omráčit - ale na veřejnosti, doma beze svědků je to jiné, že? Toho taky pižláte za živa, nebo mu hned lámete páteř? Řezat od volete může taky jen člověk-prase. A co třeba spařit peří a kůži rovnou u živých, jak to hovada v Asii dělají u psů, co Vy na to? Vám by měli chov zvířat ZAKÁZAT SOUDNĚ!!
Nejsem přiblblý ochránce zvířat, chováme je hlavně pro spotřebu, ale když se s nimi několik měsíců piplám a jsou mi společníky, nesmí při odchodu ze světa trpět a sere mě, když trpí i cizí !!
V uvedeném eshopu mají kromě trychtýřů i omračovací (spíš usmrcovací) pružinový přístroj za PÁR KORUN, jak zde již někdo připomenul, ten je naprosto ideální věcí, ve větším provedení na nábojky se používá řezníky a na jatkách. Maximálně klasická ostrá sekyrka, která okamžitě přeruší všechna spojení a není už žádné " moc netrpí". Kdo se necítí na sekyrku, nebo se jedná o větší drůbež a chce chytat i krev, neměl by litovat minimální investici do přístroje a pak teprve používat nůž i ten trychtýř.
A kecy, že se bez umrtvení zařezává drůbež odjakživa tu ani nevypouštějte, dříve před objevem anestetik se také operovali lidé po ráně palicí do hlavy nebo po dávce alkoholu. Už jsme přece jenom trochu dál od našich předků, máme internet - bohužel, někteří jako Vy ho zneužívají k psaní takovýchto stupidit nebo neseriozních rad o léčení a chovu drůbeže, např. že husa nemůže dostat nikdy kokcidiózu a spoustu dalších hloupostí, které se mi nyní nechce vyhledávat, informovaní ví o čem mluvím.
Pokud Vy jako největší GURU (nebo duševně nemocný člověk) zdejšího webu, která kafráte do každého příspěvku, takto zabíjíte drůbež, měla byste se raději z diskuzí a chovu už konečně stáhnout. Nebo si kupte trychtýř a zkuste jak "moc nebudete trpět" když Vás někdo řízne od volete a při jednom přelomí páteř. smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 09:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.99

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, budeme letos poprvé zabíjet (kachny, husy, kuřata) a ráda bych, aby to bylo co nejšetrnější. Rozhodla jsem se tedy, že je před tím omráčíme. Mohl by mi prosím někdo podrobně popsat kam, jak a čím klepnout? Děkuj moc. Eva.

Přítelkyně,výkon trestu smrti láme hlavu i odborníkům v Americe a tak používám starou sekeru za dva zlatý a topůrko za tolar a jen se obávám,aby mě ji ochránce nevzal.

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 10:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.17

Já větší kuřata taky nezvládnu udržet jen na sekyrku a tak je po vzoru křepelek, jak mi zde bylo poraděno, omráčím topůrkem(křepelky menším polínkem pochopitelně), kuře je chvíli v křeči a tudíž sebou nehází, což je čas na rychlý zákrok sekerou, nehrozí že se hne a useknete mu hlavu v půlce anebo naopak až u prsou anebo jen přetněte tepnu a zbytek krku ne zasáhnete atp. což se mi také stalo...jelikož jsem na zabíjení sama a jelikož též nechci aby zvířata trpěla, rozhodně bych si netroufala je zabíjet pouhým podříznutím, jednak to neumím a jednak jsem to jednou viděla u kůzlete(to dělal řezník), to koulení očima ještě snad 5 minut nezapomenu dodnes, bez omráčení nezabíjím už nic, ani tu 200g křepelku, ani 2 dny staré kuře slepice.

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 11:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.51

Když nedokážete jednou ranou useknout hlavu, tak si kupte tu zde avizovanou pistoli. Nevěřím, že se vždy povede zvíže omráčit tak , aby necítilo tu ránu, kterou se ho snažíte omráčit.

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 12:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.17

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Když nedokážete jednou ranou useknout hlavu, tak si kupte tu zde avizovanou pistoli. Nevěřím, že se vždy povede zvíže omráčit tak , aby necítilo tu ránu, kterou se ho snažíte omráčit.

No tak jistě že tu ránu cítí, Vy byste necítil ránu do hlavy? Ale potom je v tranzu a dá se mu v klidu useknout, vše je otázkou pár vteřin, tak bych si vyprosila moralizování a poučování o tom, co mám dělat když.... Podle mě podříznutí ovšem otázkou pár vteřin není, neboť než zvíře ztratí vědomí, tak to sakra trvá. Ale tak každého věc, odpověděla jsem k tématu na otázku zadavatelky, nebudu si kupovat drahou pistoli jen proto, že Vy na to máte jiný pohled, v mém množství useknutých hlav by se mi to fakt vyplatilo. Mimochodem králík taky dostane za uši a hotovo, oči mu nedloubu a hlavu rovnou odřezávám, neboť jí nejíme.

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 13:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.51

Milá zlatá, pokud to berete jako moralizování klidně to tak berte. Jen jsem vyslovil svůj názor k tématu, zrovna tak jako vy a oba jsme se shodli na tom, že ránu do hlavy cítí. Původní zadavatelka se ptala, jak utratit drůbež co nejšetrněji, což chápu jako bezbolestně. A nejrychlejší jak to udělat, je useknout hlavu a neřešit nějaké omračování. A pokud se bojím, že se drůbež pohne a netrefím se a je mi líto dát peníze za vhodný prostředek k omráčení, tak oželím kus krku a nesekám hned pod hlavou + se to dá řešit hřebíky na špalku. A jestli se někdy musí seknou dvakrát, určitě se to každému již stalo, tak je to minimum případů než když pokaždé první praštím do hlavy a pak sekám.
Králíka do toho vůbec nepleťte, tam se praktikuje rána za uši právě proto, že se nezabíjí useknutím hlavy ale právě tou ranou za uši (sražení vazu, omráčení) a následným podříznutím. Pokud by se hlava sekala, tak žádná rána za uši potřeba není. A tím se dostáváme k zabití drůbeže podříznutím, zde má omračování své opodstatnění a v tom případě je určitě vhodnější omračovací pistole než topůrko sekyrky.

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 14:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.17

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Milá zlatá, pokud to berete jako moralizování klidně to tak berte. Jen jsem vyslovil svůj názor k tématu, zrovna tak jako vy a oba jsme se shodli na tom, že ránu do hlavy cítí. Původní zadavatelka se ptala, jak utratit drůbež co nejšetrněji, což chápu jako bezbolestně. A nejrychlejší jak to udělat, je useknout hlavu a neřešit nějaké omračování. A pokud se bojím, že se drůbež pohne a netrefím se a je mi líto dát peníze za vhodný prostředek k omráčení, tak oželím kus krku a nesekám hned pod hlavou + se to dá řešit hřebíky na špalku. A jestli se někdy musí seknou dvakrát, určitě se to každému již stalo, tak je to minimum případů než když pokaždé první praštím do hlavy a pak sekám.
Králíka do toho vůbec nepleťte, tam se praktikuje rána za uši právě proto, že se nezabíjí useknutím hlavy ale právě tou ranou za uši (sražení vazu, omráčení) a následným podříznutím. Pokud by se hlava sekala, tak žádná rána za uši potřeba není. A tím se dostáváme k zabití drůbeže podříznutím, zde má omračování své opodstatnění a v tom případě je určitě vhodnější omračovací pistole než topůrko sekyrky.

Jen dodám k tomu topůrku, že mám zvlášť sekyrku a zvlášť jedno nevyužité topůrko:) Tedy rána není ovlivněna váhou sekery, to jen abychom si rozuměli, tudíž šlupku dostane pořádnou, proto si nemyslím, že by se to nějak významně lišilo od omráčení pistolí (u které se navíc též může pohnout), jelikož kuře po té ráně o sobě prostě neví což je myslím si účel obojího a proto je možné ho šupnout na špalek a hlavu useknout, rozhodně je to šetrnější, než ho tam položit a když se náhodou pohne, tak ho praštit blbě, jinam atd....a neříkejte mi, že se Vám kuře na špalku nikdy nepohnulo, ono ne každé rádo čeká, až dostane tu poslední. A jinak je mi jedno, jestli Vy máte dostatek peněz na vyhazování, já ne a proto si pomůžu "tradičními" způsoby a stejně tak jsem předpokládala u zadavatelky a proto jsem reagovala, jinak fakt nemám potřebu se šířit s tím, jak zabíjím svoje zvířata, jelikož to jednak není nic příjemného ani když je to šetrné a jednak každému jde především o finální produkt a ne o to, jaká cesta k němu vedla:)

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 14:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.117

Omyl, každému ne. Někdo má i nervy a žaludek...

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 15:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.117

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Milá zlatá, pokud to berete jako moralizování klidně to tak berte. Jen jsem vyslovil svůj názor k tématu, zrovna tak jako vy a oba jsme se shodli na tom, že ránu do hlavy cítí. Původní zadavatelka se ptala, jak utratit drůbež co nejšetrněji, což chápu jako bezbolestně. A nejrychlejší jak to udělat, je useknout hlavu a neřešit nějaké omračování. A pokud se bojím, že se drůbež pohne a netrefím se a je mi líto dát peníze za vhodný prostředek k omráčení, tak oželím kus krku a nesekám hned pod hlavou + se to dá řešit hřebíky na špalku. A jestli se někdy musí seknou dvakrát, určitě se to každému již stalo, tak je to minimum případů než když pokaždé první praštím do hlavy a pak sekám.
Králíka do toho vůbec nepleťte, tam se praktikuje rána za uši právě proto, že se nezabíjí useknutím hlavy ale právě tou ranou za uši (sražení vazu, omráčení) a následným podříznutím. Pokud by se hlava sekala, tak žádná rána za uši potřeba není. A tím se dostáváme k zabití drůbeže podříznutím, zde má omračování své opodstatnění a v tom případě je určitě vhodnější omračovací pistole než topůrko sekyrky.

Hřebíky zatlučené do kraje špalku smajlík.
Nebo pokud jste na to dva, jeden drží nohy a seká, druhý nasadí drůbeži smyčku na krk, lehce stáhne a za provázek drží hlavu na špalku, aby sekající mohl v klidu seknout.

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 15:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.17

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hřebíky zatlučené do kraje špalku smajlík.
Nebo pokud jste na to dva, jeden drží nohy a seká, druhý nasadí drůbeži smyčku na krk, lehce stáhne a za provázek drží hlavu na špalku, aby sekající mohl v klidu seknout.

Jako nezlobte se na mě, ale natahovat drůbeži krk na špalku má být pro ni méně psychicky náročné, než jí jednou ranou omráčit kusem dřeva a následně hlavu useknout...kromě toho si myslím dělá pán co mě peskoval za topůrko z komára velblouda, protože zabít slepici je otázka pár vteřin a já omračuji jen proto, že mám obavu, aby se mi slepice na špalku nehnula a i když rada s hřebíky zní dobře, tak si nejsem jistá, zda bych do jedné škvíry dala hlavu kuřete stejně jako hlavu husy, myslím, že husa i kachna mají krk silnější a proto já zůstávám u své topůrkové metody a je na zadavatelce, co si vybere.

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 15:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.17

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Omyl, každému ne. Někdo má i nervy a žaludek...

Měla jsem na mysli případného kupce mých přebytků...nikdy se nikdo nezeptal, jak kuře nebo králíka zabíjím...Nervy i žaludek mám též, proto zvířata netopím, nepodřezávám a nekroutím jim krkem...

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 15:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.61

Děkuju všem, koupím si to omračovadlo, pro moje účely se mi zdá nejvhodnější.

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 15:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.117

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Měla jsem na mysli případného kupce mých přebytků...nikdy se nikdo nezeptal, jak kuře nebo králíka zabíjím...Nervy i žaludek mám též, proto zvířata netopím, nepodřezávám a nekroutím jim krkem...

A vždycky se trefíte topůrkem a bezbolestně kam je třebasmajlík

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 19:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.17

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A vždycky se trefíte topůrkem a bezbolestně kam je třebasmajlík

No comment, praštit kuře po hlavě ještě svedu...co je to dnes za svět? Dřív se všechno poráželo palicí a přesto zvíře trpělo míň, než novodobým porážením na jatkách, kde se na svoje "známé" dívá jak padají jeden za druhým, slyší je řvát anebo čeká pověšené za nohy na vodní lázeň s proudem...nad tím se nepozastavíte, ale ránu topůrkem u 5kg kuřete budete omílat donekonečna.

Paní si vybrala, to byl účel diskuze, dál není co řešit.

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 20:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.0

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, budeme letos poprvé zabíjet (kachny, husy, kuřata) a ráda bych, aby to bylo co nejšetrnější. Rozhodla jsem se tedy, že je před tím omráčíme. Mohl by mi prosím někdo podrobně popsat kam, jak a čím klepnout? Děkuj moc. Eva.

Dobrý den,
Nic neomračujte, nemusíte to dostatečně provést. Na slepice a třeba perličky stačí dva silnější hřebíky zatlouci do špalku od sebe tak daleko, aby prošel krk a ne hlava. Pak drůbeži držeje jednou rukou za nohy, provlečete krk mezi hřebíky, jemně natáhnete a seknete ostrou širočinou. Pochopitelně blíže k trupu za hřebíky, ne blíže k hlavě. Důležité je hlavně nezavírat oči, abyste třeba neťali do těch hřebíků a nebo prostě jinam.

Kmitající se drůbeži už pracují jen nervy po přerušení míchy. Takže je to zlomek vteřiny. Drůbež nechám vykrvit do porostu nějakého bejlí, kde se omezí potřísnění oblečení krví. A nebo pustím do vysoké trávy, kde se drůbež vykrví a zůstane čistá. A ne uválená od hlíny.

Rychlejší způsob neznám a myslím si, že drůbež trpí psychicky nejvíce při odchytu. Proto drůbež určenou na zabití, sejmu večer z hřadu, pěkně v klidu a zabiju hned a nebo umístím do kotce. Ráno se slepice nemá čas plašit. Než přinesu slepici k špalku, platí i zde zásady správného držení drůbeže. Tedy položit prsní kostí na dlaň a běháky fixovat mezi palec - ukazovák a prostředník - prsteník. A ne jako naši východní spoluobčané z trhu, kteří svážou kohouty za jednu nohu všecny na jednou a nesou je jak kytici až domů. To je větší trápení.

Pokud se přesto zdráháte drůbež odporazit, požádejte někoho v okolí, kdo to dělá běžně.

Juraj Kafka

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 21:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.61

Ještě jednou děkuji za cenné rady. Zabít je prostě musíme, začali jsme chovat drůbež i proto, abychom ji jedli (a taky teda pro radost z chovu), protože já už prostě nemůžu jíst zvířata z velkochovu právě pro jejich utrpení tam a při porážce a nechci to podporovat (vím, je to kapka v moři). Takže radost sice nemáme, ale naučit se to musíme.

Neregistrovaný uživatel

1.8.2014 21:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.14

Ja len toľko - pár kusov hydiny už som zabil, u sliepok a kohútov platí, že ak majú zakryté oči sú pokojné, dokonca sa stáva, že zviera zaspí. Neomračujem. Hllavu odskeknem sekerou, ak je pomocník aj odrežem, s ostrým nožom je to otázka pár sekúnd. Hus samozrejme len s nožom, tiež bez omráčenia, rychlý zárez = rychlá smrť. Raz na svet, raz zo sveta...

Neregistrovaný uživatel

3.8.2014 09:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.11

Náš dědek to dělal tak, že vzal kosu na sečení trávy, vlítnul do zahrady a posekal hlavy husám a kačenám, po chvilce je posbíral a pak naše bába to spařila a oškubala. Dědek se s tím moc nepáral. Třeba prasata zabíjel palicí. Drůbež vždy kosou.

Neregistrovaný uživatel

3.8.2014 21:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.194

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zajímavá formulace "drůbež moc netrpí". Jak moc Vaše drůbež netrpí dámo Dano? I ve vykrvovacím trychtýři musí být drůbež omráčena, podřezávání zvířat bez omráčení je v ČR zakázáno jako TÝRÁNÍ ZVÍŘETE !! dle zákona i lidskosti. I vánoční kapr se musí před říznutím omráčit - ale na veřejnosti, doma beze svědků je to jiné, že? Toho taky pižláte za živa, nebo mu hned lámete páteř? Řezat od volete může taky jen člověk-prase. A co třeba spařit peří a kůži rovnou u živých, jak to hovada v Asii dělají u psů, co Vy na to? Vám by měli chov zvířat ZAKÁZAT SOUDNĚ!!
Nejsem přiblblý ochránce zvířat, chováme je hlavně pro spotřebu, ale když se s nimi několik měsíců piplám a jsou mi společníky, nesmí při odchodu ze světa trpět a sere mě, když trpí i cizí !!
V uvedeném eshopu mají kromě trychtýřů i omračovací (spíš usmrcovací) pružinový přístroj za PÁR KORUN, jak zde již někdo připomenul, ten je naprosto ideální věcí, ve větším provedení na nábojky se používá řezníky a na jatkách. Maximálně klasická ostrá sekyrka, která okamžitě přeruší všechna spojení a není už žádné " moc netrpí". Kdo se necítí na sekyrku, nebo se jedná o větší drůbež a chce chytat i krev, neměl by litovat minimální investici do přístroje a pak teprve používat nůž i ten trychtýř.
A kecy, že se bez umrtvení zařezává drůbež odjakživa tu ani nevypouštějte, dříve před objevem anestetik se také operovali lidé po ráně palicí do hlavy nebo po dávce alkoholu. Už jsme přece jenom trochu dál od našich předků, máme internet - bohužel, někteří jako Vy ho zneužívají k psaní takovýchto stupidit nebo neseriozních rad o léčení a chovu drůbeže, např. že husa nemůže dostat nikdy kokcidiózu a spoustu dalších hloupostí, které se mi nyní nechce vyhledávat, informovaní ví o čem mluvím.
Pokud Vy jako největší GURU (nebo duševně nemocný člověk) zdejšího webu, která kafráte do každého příspěvku, takto zabíjíte drůbež, měla byste se raději z diskuzí a chovu už konečně stáhnout. Nebo si kupte trychtýř a zkuste jak "moc nebudete trpět" když Vás někdo řízne od volete a při jednom přelomí páteř. smajlíksmajlíksmajlík

Zákon na ochranu zvířat proti týrání (246/1992 Sb.) v paragrafu 5 díle h jasně a srozumitelně říká, že při usmrcování drůbeže při domácí porážce lze k vykrvení použít odtětí hlavy bez předchozího omráčení. Takže se tu, prosím, neohánějte zákony.

Neregistrovaný uživatel

4.8.2014 08:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.99

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Náš dědek to dělal tak, že vzal kosu na sečení trávy, vlítnul do zahrady a posekal hlavy husám a kačenám, po chvilce je posbíral a pak naše bába to spařila a oškubala. Dědek se s tím moc nepáral. Třeba prasata zabíjel palicí. Drůbež vždy kosou.

Přítelkyně měla byste ten vzácný historický nástroj,jak píšete kosu,blíže popsat.Váš děda uměl kosit,ale představte si ta jatka v dnešní době,kdy omladina neviděla kosu ani v technickém muzeu.Co to zkusit motorovým křovinořezem,pokrok je pokrok.

Neregistrovaný uživatel

4.8.2014 08:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.11

Byla to normální kosa, co měl dědek na sekání trávy, vždycky jí jen nabrousil, vlítnul do zahrady a byl masakr, vím že takhle posekal najednou třeba 30ks, hlavně to bral jak se mu to hodilo, takže padly i slepice, kachny, husy. Babka vždy nadávala, protože byl vždy ožralej, babka řekla jdi a zabij jednu husu, on se napral a šel na věc. Vzpomínám na krásné prázdniny strávené na venkově u dědka. Byl to gurmán.smajlík

Neregistrovaný uživatel

5.8.2014 16:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Byla to normální kosa, co měl dědek na sekání trávy, vždycky jí jen nabrousil, vlítnul do zahrady a byl masakr, vím že takhle posekal najednou třeba 30ks, hlavně to bral jak se mu to hodilo, takže padly i slepice, kachny, husy. Babka vždy nadávala, protože byl vždy ožralej, babka řekla jdi a zabij jednu husu, on se napral a šel na věc. Vzpomínám na krásné prázdniny strávené na venkově u dědka. Byl to gurmán.smajlík

Tak hlavně, že ty zážitky na Vás očividně nezanechaly žádné následky..

Přidejte reakci

Přidat smajlík