Za jak dlouho krmit novou pšenicí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

9.9.2014 10:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.56

Dobrý den, za jak dlouho se muze krmit letosni psenice od sklizne? Dekuji

Neregistrovaný uživatel

9.9.2014 12:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.188

Hned, jak ji budete mít doma.

Neregistrovaný uživatel

9.9.2014 13:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.56

Myslela jsem, že take musi nejakou dobu vydychat.....nenadyma nebo tak neco cerstve zrni?

Neregistrovaný uživatel

9.9.2014 15:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.36

zdravím...presne tak...čerstvá pšenica, by sa mala pekne "vydychať"...pekne nech doschne ...tak po tých 3 týždnoch...je to OK...tá pani...ktorá to predo mnou písala má pravdu

Neregistrovaný uživatel

9.9.2014 20:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.249

pokud budete pšenici brát hned z kombajnu,tak snad..ale když ji někde koupíte,většinou je již dosušená a připravená ihned ke krmení..smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.9.2014 00:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.188

Přesně tak jsem myslel svou první odpověď. Myslíte, že seženete někde vlhké obilí? To si nikdo nelajzne prodat, vždyť by ve vyšší vrstvě do 3 dnů klíčilo. Až seženete letošní pšenici, klidně ji hoďte drůbeži a uvidíte, že jí dá přednost před loňskou a nic zlého se nestane.

Neregistrovaný uživatel

13.9.2014 20:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.178

Dobrý den,

není to tak úplně pravda. Beru pšenici (cca 4q) pro drůbež od soukromníka, který ji sklízí kombajnem a hned ji napytlovanou prodává. Je vlhčí, než ze sušky, ale ne tolik, aby do 3 dnů plesnivěla. On nemá tolik hektarů ke sklizni jako družstva, tak sklízí když je zrno nejsušší. Pšenici nechávám v otevřených pytlích v suché a teplé místnosti (vedle kotle) . Za dva měsíce se už nechá krásně šrotovat a je suchá jako ze sušky. A vlhkou ji drůbež bere, samozřejmě bez újmy na zdraví.
Zdravím Jirka

Neregistrovaný uživatel

13.9.2014 20:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.178

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,

není to tak úplně pravda. Beru pšenici (cca 4q) pro drůbež od soukromníka, který ji sklízí kombajnem a hned ji napytlovanou prodává. Je vlhčí, než ze sušky, ale ne tolik, aby do 3 dnů plesnivěla. On nemá tolik hektarů ke sklizni jako družstva, tak sklízí když je zrno nejsušší. Pšenici nechávám v otevřených pytlích v suché a teplé místnosti (vedle kotle) . Za dva měsíce se už nechá krásně šrotovat a je suchá jako ze sušky. A vlhkou ji drůbež bere, samozřejmě bez újmy na zdraví.
Zdravím Jirka

Místo plesnivěla má být klíčila.

31.7.2020 12:29
honzapm

XXX.XXX.134.34

Přátelé, blíží se žně, tak snad malé připomenutí pro zapomnětlivé.

Mendelova univerzita v Brně:
Čerstvě sklizená pšenice je hůře stravitelná a nepříznivě ovlivní užitkovost. Pravděpodobnou příčinou je vyšší obsah rozpustných neškrobových polysacharidů. Při posklizňovém dozrávání se jejich množství dva až čtyři týdny po sklizni snižuje. Pšenice obsahuje více fytázy než jiné obilniny, a proto jsou živiny vázané ve fytátech lépe využívány.

31.7.2020 12:52
bohemiagall

XXX.XXX.62.10

Dřív to věděl každý sedlák i bez univerzity, obilí potřebuje zhruba stejnou dobu po sklizni jako seno nebo siláž. Zvlášť pro přežvýkavce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík