Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.29
Dobrý den, zmiňujete se tady o různých míchanicích. Chtěl bych vědět, jaký význam má třeba namáčený chléb a vůbec pečivo namočené a smíchané se šroty. Děkuji za odpovědi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.45
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, zmiňujete se tady o různých míchanicích. Chtěl bych vědět, jaký význam má třeba namáčený chléb a vůbec pečivo namočené a smíchané se šroty. Děkuji za odpovědi.
Drubež špatně kouše vyschlé krajíce chleba.Takže pokud máte přebytečné pečivo,a dáte ho uschnout , máte dvě možnosti. Buď strouhat na strouhanku - to dělají chovatelé pro kuřata, nebo namáčet . Já starý chleba suším přes léto na půdě a namáčím ho , pokud nemrzne. Jakmile zamrzá,nezkrmuji ho, dávám suché šroty, kompletní směs, nějaké to jablko a seno plus teplou vodu. Čerstvé pečivo by asi drůbež vůbec neměla dostat. Hodně labutí na řekách na čerstvý chleba dojede.
Helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, zmiňujete se tady o různých míchanicích. Chtěl bych vědět, jaký význam má třeba namáčený chléb a vůbec pečivo namočené a smíchané se šroty. Děkuji za odpovědi.
Já když dám slepicím ještě měkký chleba, takna druhý den mají stoprocentně průjem. Totiž kvasnice takhle působí.
Když ale chleba uschne(je to jako s betonem) ten proces už nevrátíte, vypaří se voda a suché pečivo už takové účinky nemá. A to ani namočený. Ale lepší je chleba krájet na kousky a slepicím jej dávat na sucho. Dělá se to tak i holubům.
Juraj Kafka